Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 6/2019, 9.2.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9.2. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Tikkakoskelta, tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Uusi IOTA-maa EU-192 *
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
* Nordics On The Air 2019 *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* Muut tapahtumat *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Uusi IOTA-maa EU-192 *
Uusi IOTA-maa EU-192 on syntynyt Tornionjokilaaksoon. IOTA on 1400 saarta ja saariryhmää käsittävä maailmanlaajuinen ohjelma ja kansanvälisesti hyvin suosittu. Märketin lailla myös Tornion edustalla sijaitseva Inakari/Kataja-saari, jonka halkaisee Suomen ja Ruotsin raja, on kelpuutettu IOTA-ohjelmaan erillisellä saarinumerolla. Taas on uusi maa syntynyt! Ensimmäisen operaation tunnus on OH10X. Inakari/Kataja-saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa ja sen koordinaatit ovat leveysasteet: 65° 41′ 49.4460″ ja pituusasteet: 24° 10′ 5.0460″.
Saarelle starttasi torstai-iltana 7.2.2019 kansainvälinen ryhmä jäsenistönään G3TXF, PG5M, OH2BH ja OH2GEK. Ryhmä aktivoi saarta maanantaiaamuun 11.2. asti 80-17M bandeilla kahdella eri asemalla. Ryhmän logistisena tulikohtana on Puotikarin satama. Kuljetuksissa käytetään lämmitettäviä moottorikelkka-kapseleita.
Suomalaisille varataan mahdollisuus workkia OH10X heti bulletiinin luvun jälkeen bulletiinitaajuudella.
 
 
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
Salon Radiokerho ry, OH1AD, järjestää tämän vuoden SRAL:n kevätpäivät Salossa. Kevätpäivien pääasiallisena tapahtumapaikkana on Sokos Hotel Rikala, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Salon ydinkeskustassa. Julkisilla kulkuneuvoilla tapahtumaan on helppo tulla, sillä rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat noin 400 metrin päässä kokouspaikasta. Omalla autolla tuleville on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa Rikalan välittömässä läheisyydessä. Rikalan tiloihin on esteetön kulku.
SRAL:n ohjelmaa lauantaina: hallituksen kyselytunti kello 12.00, kevätkokous klo 16.00, QSL-korttien jättöpiste sekä toimiston tarvikemyynti. Lisäksi lauantain ohjelmassa on valvottu kirpputori, esitelmiä, tutustumisia ja kokoontumisia. Illalla klo 19.00 alkaen Rikalan tiloissa pidetään ohjelmallinen Ham Dinner.
Ohjelmaa ja oheistoimintaa on luvassa koko viikonlopuksi. Salosta löytyy mielenkiintoista tekemistä koko perheelle.
 
Kevätpäivien osallistumismaksut ja majoitus
Kevätpäivien osallistumismaksut ovat:

  • aikuiset 10 euroa
  • pariskunta 15 euroa
  • alle 18 vuotiaat ilmaiseksi

Maksun voi suorittaa vain käteisellä.
Sokos Hotel Rikala on varannut huonekiintiön, joka on voimassa 22.3. asti.
Majoituspaketit:

  • yhden hengen huone 79 eur/vrk/hlö
  • kahden hengen huone 99 eur/vrk/hlö

 
Varaukset puhelinnumerosta 02 7744 100, merkillä ”radioamatöörit”.
Perjantai-iltana on mahdollisuus saunomiseen.
Lauantaina klo 12.00–14.00 on tarjolla buffet-lounasta Rikala Grill & Bar:ssa. Lounaalle on ilmoittauduttava ennakkoon myöhemmin ilmoitettavaan osoitteeseen.
Seuraa tiedotusta Salon Radiokerhon sivuilta oh1ad.fi, bulletiineista, RA-lehdestä sekä liiton sivuilta.
 
* Nordics On The Air 2019 *
SRAL:in Nuorisotiimi järjestää pohjoismaisten nuorten leirin, Nordics On The Air eli NOTAn pääsiäisenä, 19.-22.4.2019. Leirin ohjelmassa on muun muassa tutustumista muihin pohjoismaisiin nuoriin, workkimista, saunomista sekä myös YOTA-leireiltä tuttua ohjelmaa. Viikonlopun aikana käytämme nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA. Osallistumismaksu on 20 €. Ilmoittautuminen on auki 24.2. asti ja lisätietoa löydät osoitteesta www.sral.info/nota.
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 13.2.2019 klo 16.00 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa 13.4. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 8.3.2019 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral.fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI. Lisätietoja tunnustuspalkinnoista löytyy OH-luettelosta, liiton verkkosivuilta sekä uusimmasta RA-lehdestä.
 
* Muut tapahtumat *
 
Mobira 40 v -juhlaseminaari Salossa 22.2.2019
Saloran ja Nokian yhteisen puhelinyrityksen, Mobiran, perustamisesta Saloon tulee kuluneeksi 40 vuotta 22.2.2019. Tämän kunniaksi Salossa järjestetään seminaari, jossa alkuaikojen keskeiset yrityksen vaikuttajat valottavat toiminnan eri puolia alkuaikoina. Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautuminen ja lisätiedot nettisivuilla: www.salo.fi/51190.aspx.
 
Esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa 2.3.2019
Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät 2.3.2019 klo 11 alkaen kaikille avoimen esitelmätilaisuuden aiheista ”Satelliittipaikannus ja häiriöt” sekä ”Radiotaajuisen ilmavalvonnan tulevaisuus”. Esitelmien jälkeen pidetään Tutkamieskillan kevätkokous. Tilaisuus järjestetään Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa. Ilmoittautumiset osoitteeseen jukka piste kaleva ät elisanet.fi.
 
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Pekka Aho-Mantilan, OH6KET, ja Leo Äärin, OH1JPO, poismeno.
Kunnioitamme Pekan ja Leon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Kerhot tiedottavat*
 
Radioamatöörikurssit
OH2AP:n kurssi Järvenpäässä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan kurssin. Kurssi alkaa maanantaina 25.2. klo 18.00. Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla, osoitteessa Kartanontie 20. Kurssimaksu on oppimateriaalin hinta 30 euroa, johon sisältyy myös kerhon jäsenmaksu.
Paikalle saa tulla ihan vain tutustumismielelläkin, tervetuloa! Lisätietoja löytyy OH2AP:n kerhon sivuilta www.oh2ap.fi /
 
Vuosikokoukset
 
Laivaston Radioamatöörit ry
Laivaston Radioamatöörit ry:n, OH1AJ, sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerholla tiistaina 12.2.2019 klo 18.30. Osoite Puosuntie 2, 20240 Turku. Kahvitarjoilu.
 
Iisalmen Radiokerho ry
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään 17.2.2019 klo 13.00, Timo Hyvösellä, OH7LMQ:n luona, osoitteessa Ukonahontie 160, 74150 IISALMI.
 
Ala-Keiteleen Radiokerho ry
Ala-Keiteleen Radiokerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 20.2.2019 klo 18 kerholla osoitteessa Virastokatu 4, 44200 Äänekoski (ent. Suolahden kaupungintalo). Käsitellään sääntöjen 11§ määräämät asiat. Tervetuloa, puheenjohtaja Juha, OH6X.
 
Turun Radioamatöörit ry
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, vuosikokous torstaina 21.2.2019 klo 18.30 alkaen Sommelossa. Tervetuloa!
 
Kahdeksikkojen kerho ry
Kahdeksikkojen kerho ry:n vuosikokous pidetään 26.2.2018 kerhotiloissa Hiukkavaarassa klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokoukseen kuuluvat asiat. Tervetuloa! Terveisin, OH8AA:n hallitus.
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää torstaina 28.2.2019 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat. Lisäksi keskustellaan DMR-toistinasiasta ja kesäretken kohteesta. Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
Elimäen Radioamatöörikerho ry
Elimäen Radioamatöörikerho ry:n, OH5AE:n, vuosikokous pidetään 2.3.2019 klo 14.00 kerhotiloissa Elimäen Haukkavuorella. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WPX RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL DX CW ja Russian WW PSK.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 16.2. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa