Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 9/2019, 2.3.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2.3. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät Salossa 12.-14.4.2019 *
Suomen radioamatööriliiton Kevätpäivät järjestetään Salossa 12.-14.4.2019. Järjestelyistä vastaavana kerhona toimii Salon Radiokerho ry, OH1AD. Kevätpäivien pääasiallisena tapahtumapaikkana on Sokos Hotel Rikala Salon ydinkeskustassa. Rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat noin 400 metrin päässä kokouspaikasta. Omalla autolla tuleville on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa Rikalan välittömässä läheisyydessä. Rikalan tiloihin on esteetön kulku.
 
Majoituspaketit
Sokos Hotel Rikala on varannut huonekiintiön, joka on voimassa 22.3. asti. Varaukset puhelinnumerosta 02 7744 100, tunnuksella ”radioamatöörit”.
• yhden hengen huone 79 eur/vrk/huone
• kahden hengen huone 99 eur/vrk/huone
 
Ohjelma
SRAL:n ohjelmaa lauantaina:
• hallituksen kyselytunti kello 12.00
• Liiton kevätkokous klo 16.00
• toimiston tarvikemyynti
* QSL-korttien jättöpiste
Lisäksi lauantain ohjelmassa on erilaisia esitelmiä, tutustumisia ja
kokoontumisia sekä valvottu kirpputori. Ohjelmaa ja oheistoimintaa on
luvassa koko viikonlopuksi. Salosta löytyy mielenkiintoista tekemistä
koko perheelle. Tervetuloa!
 
Lounas
Lauantaina klo 12.00–14.00 on järjestetty buffetlounasruokailu Grill & Bar:ssa. Lounaalle on ilmoittauduttava ennakkoon sähköpostiosoitteeseen kevatpaivat ät oh1ad.fi. 2.4. mennessä. Lounaan hinta on 14,50 euroa / henkilö. Lounasliput lunastetaan ilmoittautumispisteestä. Huom! Maksuksi käy vain käteinen.
 
Ohjelmallinen iltajuhla
Illalla klo 19.00 alkaen järjestetään Rikalan Koulumestari–kabinetissa
ohjelmallinen Ham Dinner. Iltajuhlan ohjelmassa:
– ”Katajanmarjat Inakarin saarella”-matkakertomus, Martti, OH2BH
– ”Mies ja kitara”, trubaduuri Markus Niemi
– Rikalan Perinteinen pitopöytä, johon kuuluu runsas alkuruokapöytä,
pääruokana porsaan sisäfileetä Skånen perunoilla sekä kakkukahvit.
Pukukoodi: Smart casual. Iltajuhlan hinta on 35 euroa ja illalliskortti pitää lunastaa lauantaina kello 15.00 mennessä ilmoittautumispisteestä. Huom! Maksetaan käteisellä. Sitovat ennakkoilmoittautumiset 2.4. mennessä liiton sivulla osoitteessa:
https://www.sral.fi/2019/01/25/kevatpaivat-salo2019/
 
Kevätpäivien tiedotusta voi seurata Salon Radiokerhon sivuilta oh1ad.fi, bulletiineista, RA-lehdestä sekä liiton sivuilta.
 
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa 13.4. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 8.3.2019 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral.fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI. Lisätietoja tunnustuspalkinnoista löytyy OH-luettelosta, liiton verkkosivuilta sekä uusimmasta RA-lehdestä 01/2019.
 
* Muut tapahtumat ja tiedotukset*
 
Vierailevia operaattoreita toivotaan Hailuotoon
Mikäli vierailet Hailuodossa, voit halutessasi operoida Hailuodon kunnan asemalla OG8L. Sovi järjestelyistä Juhan, OH8CW, kanssa. Omakutsu toimii.
 
Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.2019
Sotilasradioamatöörit viettää aktiviteettipäivää tiistaina 5.3.2019 Viestiaselajin vuosipäivänä. Tapaat useita OI-maatunnuksen omaavia radioamatööriasemia radioamatööritaajuuksilla. Terveisin, Marko Saloranta OH2LGW, SRAL OI-kerhoyhdyshenkilö.
 
SDXL:n järjestämä vierailu Metsähoviin 5.3.2019
Jos sinua kiinnostaa aurinkotutkimus ja avaruudesta tulevien radiosignaalien tarkkailu, niin nyt on tsäänssi vierailuun! Tiistaina 5.3.2018 klo 17.00 on tarjolla tutustuminen Metsähovin radiotutkimusasemaan Espoon kupeeseen, os. Metsähovintie 114, Kirkkonummi. Metsähovissa tehdään Suomen aurinkotutkimusta ja avaruuden radiotarkkailua 2-250 GHz. Esittelijöinä toimivat Juha Kallunki (aurinkotutkimus ja Metsähovin laitteistot) ja Petri Kirves (RF-tekniikka/-laitteistot). Mukaan mahtuu n. 20 hlö. Osa paikoista on jo varattu. Jos on innostusta tulla mukaan, ilmoittautumiset osoitteeseen: harri ät harriku.com.
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Lounais-Suomen Partiopiirin radiokerho, OH1AS, käynnistää toimintansa
Lounais-Suomen Partiopiirin radiokerho, OH1AS, käynnistää tauon jälkeen taas toimintaansa. OH1AS kutsuu kaikki Lounais-Suomen Partiopiirin partiolaisamatöörit sekä radiopartiotoiminnasta kiinnostuneet partiolaiset tapaamiseen maanantaina 4.3. klo 18 Lounais-Suomen Partiopiirin toimistolle, osoitteeseen Läntinen Pitkäkatu 13, Turku.
Lisätietoja: Reetta Mansikkaviita OH1EBO, omakutsu sähköposti.
 
Nuorten kerhoviikonloppu Lahdessa la-su 16.-17.3.2019
Lahden Radioamatöörikerho, OH3AC, järjestää nuorille tarkoitetun kerhoviikonlopun la-su 16.-17.3.2019. Tarkoitus on osoittaa ja kertoa, että radioamatööritoimintaa voi harrastaa monella tapaa. Ohjelmassa mm. tutustumista, ohjattua rakentelua, kilpailutyöskentelyä ja muuta mukavaa. Et tarvitse aiempaa kokemusta. Eikä sinun ole pakko mitään edes tehdä, hengailukin on OK. Mahdollisuutena rakentaa Pixie 40m CW -lähetinvastaanotin tai omia rakennussarjoja. Työskentelemme myös rauhallista ja mukavaa ulkomaan kilpailua.
Toivomme nuoret mukaan viihtymään ja oppimaan. Voit tulla hetkeksi, muutamaksi tunniksi tai jäädä yöksi. Kerhon koulutustiloissa voi yöpyä ja järjestämme juotavaa ja syötävää. Lisätietoja antaa Saku, OH3BKL: oh3bkl ät oh3ac.fi.
 
Puulan Radio Club ry:n Otonpäivät 22.-26.3.2019
PRC:n perinteiset Otonpäivät vietetään Otto-asemalla perjantaista tiistaihin 22.-26.3.2019. Kerhon jäsenet aktivoivat OH4O aseman monella eri taajuudella ja modella. Rytty-sauna lämpiää polttopuita tehdessä. Ohjelmassa workkimisen ohella nokkakusoilua ja leppoisaa yhdessä oloa. Tervetuloa!
 
Radioamatöörikurssit
 
OH3NE:n kurssi Tampereella
Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE, järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä peräkkäisenä viikonloppuna 9.3.2019 alkaen. Perusluokan kurssista ei peritä kurssimaksua, eikä osallistuminen edellytä kerhon jäsenyyttä. Myöhemmin keväällä järjestetään lisäksi T2-kurssi yleisluokan tutkintoon 30 euron kurssimaksuhintaan. Tutkintomaksut maksetaan erikseen.
Tarkemmat tiedot löytyvät Tampereen Radioamatöörit Ry:n sivuilta osoitteesta oh3ne.fi.
 
Vuosikokoukset
 
Jokilaakson radiokerho ry
Jokilaakson radiokerho ry:n, OH6D, vuosikokous pidetään kerhotiloissa 6.3.2019 kello 18 alkaen, tervetuloa!
 
Radioamatööritekniikan seura ry
Radioamatööritekniikan seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 17.3.2019 klo 12:00 Padasjoen kunnantalolla osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15:00. Tapahtumassa on voileipä- ja kahvitarjoilu sekä mielenkiintoisia esitelmiä. Lisätiedot: rats.fi.
 
Puulan Radio Club ry
Puulan Radio Club ry:n, OH4ACD, vuosikokous pidetään Otto-asemalla lauantaina 23.3.2019 klo 13.00. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvia ja pullaa! Tervetuloa! PRC:n hallitus.
 
Riihimäen Kolmoset ry
Riihimäen Kolmoset ry:n Kevätkokous pidetään 27.3.2019 kello 18:30 alkaen kerhotalolla Eprantie 25, Riihimäki. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa, toivottaa OH3AD:n hallitus.
 
Kakkosten Kerho Ry
Kakkosten Kerho Ry:n, OH2AA, sääntömääräinen vuosikokous 26.3.2019 klo 18:00 alkaen Kerhon tiloissa osoitteessa Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki. Käsitellään kerhon sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat. Tarkemmat yhteystiedot: http://oh2aa.blogspot.com/p/yhteystiedot.html. Tervetuloa! OH2AA Hallitus.
 
Radiokerho OH1N ry
Radiokerho OH1N ry:n vuosikokous pidetään 27.3.2019 klo 16.00 alkaen Salo IoT Campuksella Joensuunkatu 7, Salo. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Paikalla isäntänä toimii Matti Koskinen, OH1LWB. Tervetuloa!
 
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa ja ARRL International DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan laskiaistiistaina NAC 144 MHz, torstaina NAC 10 m ja perjantaina Naistenpäivän kisa.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan EA PSK63 Contest.
 
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 9.3. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa