Kunnianosoitukset ja tunnustuspalkinnot

Kunniajäsenyys Raimo Lehdolle, OH2BCI.

Liiton Kevätkokous 13.4.2019 Salossa kutsui kunniajäseneksi Raimo Lehdon, OH2BCI.

Raimo Lehto kutsuttiin kunniajäseneksi 13.4.2019.
Kuva: Antti Salmenlinna, OHMNI.

Tunnustuspalkinnot

Kokouksessa myönnettiin seuraavat tunnustuspalkinnot:
Liiton hopeinen ansiomerkki myönnettiin Annika Salmenlinnalle, OH2HSJ.

Liiton hopeinen ansiomerkki myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Liiton tehtävissä. Palkinto on perustettu vuonna 2009. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.
Lindellin palkinto myönnettiin Rami Vainiolle, OH2LIY.

Lindellin palkinto on perustettu vuonna 1937. Palkinto myönnetään tekniikan edistämisestä tai “kiitettävästä teknillisestä pätevyydestä”, kuten Radio-OH-lehdessä vuonna 1937 kirjoitettiin. Palkinto on perustettu Leo Lindellin muistoksi. Hän oli Liiton ensimmäinen kunniajäsen sekä yksi alkuaikojen puheenjohtajista.
Arvo Laron palkinto myönnettiin Andreas Forsbergille, OH6FA.

Palkinto on perustettu vuonna 1969, kun lehtori Arvo Laron, OH4PJ, leski Adelheid Laro teki lahjoituksen Liitolle miehensä muistorahaston alkupääomaksi ja ehdotti rahastosta hankittavan palkinnon perustamista. Alunperin palkinto on myönnetty erityisesti kunnostautuneelle hyvälle radioamatöörille. Viime vuosina palkinto on annettu kerhotoiminnassa kunnostautuneelle.
Koposen palkinto myönnettiin Markku Koivistoiselle, OH5LC.

Koposen palkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 1960. Alunperin palkinto annettiin “radioamatöörille, joka lähinnä kotimaan liikenteessä on liikennöimistavallaan osoittanut esimerkiksi kelpaavaa esiintymistä, jolla voidaan katsoa olevan kasvattavaa merkitystä”. Viimevuosina palkinto on myönnetty ylipäätään esimerkillisestä työskentelystä. Palkinto on perustettu Toivo Koposen, OH5NF, muistoksi. Hän oli liiton hallituksen monivuotinen jäsen ja aktiivi Viitosten kerhossa.
Vuoden titari palkinto myönnettiin Panu Valliukselle, OH7CW.

Palkinto myönnetään aktiiviselle sähköttäjälle tai sähkötysharrastusta edistäneelle. Palkinnon saaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon, joka on hieno sähkötysavain puulippaassa. Palkinto on jaettu ensimmäisen kerran vuonna 2001.
Vuoden perusluokkalainen palkintoja myönnettiin kaksi, Otava Tuomelle, OH3OT, ja Mikael Erkkilälle, OH3UAF.

Palkinto myönnetään esimerkilliselle perusluokkalaiselle. Palkinto on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.
Perinneradiotoiminnan kunniamaininta myönnettiin Jaakko Tuomiselle, OH1TX.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa