Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 16/2019, 27.4.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27.4. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
SISÄLTÖ
* Kevätkokouksen kunnianosoitukset ja tunnustuspalkinnot *
* Kevätkokousuutisia *
* Mastokurssi 25.5.2019 *
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Radioamatöörilehti 4/2019 *
* Uusi päivitetty Radioamatöörimääräys *
* Hallituksen kyselytunti 4.5.2019 *
* Toimisto tiedottaa*
* Muut tapahtumat ja tiedotukset *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Kevätkokouksen kunnianosoitukset ja tunnustuspalkinnot *
Salossa 13.4.2019 pidetty Liiton kevätkokous kutsui kunniajäseneksi Raimo Lehdon, OH2BCI.
Kokouksessa myönnettiin seuraavat tunnustuspalkinnot:
Liiton hopeinen ansiomerkki Annika Salmenlinnalle, OH2HSJ. Palkinto myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Liiton tehtävissä.
Lindellin palkinto Rami Vainiolle, OH2LIY. Palkinto myönnetään tekniikan edistämisestä.
Arvo Laron palkinto Andreas Forsbergille, OH6FA. Palkinto myönnetään kerhotoiminnassa kunnostautuneelle.
Koposen palkinto myönnettiin Markku Koivistoiselle, OH5LC. Palkinto myönnetään esimerkillisestä liikennöinnistä.
Vuoden titari palkinto Panu Valliukselle, OH7CW. Palkinto myönnetään aktiiviselle sähköttäjälle tai sähkötysharrastusta edistäneelle.
Vuoden perusluokkalainen palkintoja myönnettiin poikkeuksellisesti kaksi, Otava Tuomelle, OH3OT, ja Mikael Erkkilälle, OH3UAF. Palkinto myönnetään esimerkilliselle perusluokkalaiselle.
Perinneradiotoiminnan kunniamaininta myönnettiin Jaakko Tuomiselle, OH1TX. Kunniamaininta annetaan aktiivisesti perinneradiotoiminnassa mukana olevalle henkilölle.
Onnea palkituille!
 
* Kevätkokousuutisia *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 13.4.2019 Salossa. Läsnä oli 79 henkilöjäsentä ja valtakirjalla edustettuna 5 jäsenkerhoa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Veli-Pekka Niiranen OH7FQH.
Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintakertomus vuodelta 2018 yhdellä korjauksella kohtaan ”Silent Keys” ja yhdellä lisäyksellä kohtaan ”Muu tiedotustoiminta”. Lisäksi hyväksyttiin liiton tilinpäätös toimikaudelta 2018 sekä myönnettiin tili-ja vastuuvapaus tilivelvollisille toimikauden 2018 osalta.
Liiton hallituksen puheenjohtaja Tuomas Tauriala OH3ERV esitteli hallituksen tiedonannon Heikki Tammisen OH3JF vuonna 2017 liittoa vastaan nostaman moitekanteen tilanteesta.
Käsiteltiin 16 jäsenen nimen sisältävä aloite ”Aloite SRAL:n yleiseen kokoukseen 13.4.2019”. Aloitteella ei ollut esittelijää. Kokouksen puheenjohtaja Veli-Pekka Niiranen OH7FQH luki aloitteen. Liiton hallituksen puheenjohtaja Tuomas Tauriala OH3ERV esitteli hallituksen vastauksen aloitteeseen. Hallitus esitti vastauksessaan aloitteen hylkäämistä. Hallituksen esitys hyväksyttiin yksimielisesti.
 
* Mastokurssi 25.5.2019 *
Missä ja milloin?
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 25.5.2019 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssin sisältö
Kurssilla käydään läpi turvallisuusasioita ja varoitetaan vaaranpaikoista. Lisäksi tutustutaan putoamissuojainten käyttöön, varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen luentomuotoisena ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenille ja suunnattu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin.
Kurssille voidaan ottaa enintään 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Alaikäraja on 18 vuotta. Jos tilaa on, myös 15–17 -vuotiaita voidaan ottaa kurssille, mutta he eivät saa osallistua mastossa suoritettaviin harjoituksiin.
Hinta ja ilmoittautuminen
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssi maksetaan paikan päällä käteisellä.
Kurssin vetäjinä toimivat Vili OH5GE ja Heikki OH2LH.
Ilmoittautuminen kurssille sunnuntaihin 19.5.2019 mennessä liiton sivuilta osoitteesta: https://www.sral.fi/2019/04/26/mastokurssi-2019/.
 
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto järjestää viikon kestävän leirikoulun Petäys Resortissa, Tyrvännössä. Tule mukaan leirikouluun oppimaan lisää radioamatööritoiminnasta ja tutustumaan muihin harrastajiin!
Viikon aikana saat perustiedot radioamatööritoiminnasta. Lopuksi on mahdollisuus suorittaa ra-tutkinto. Leirikoulun kanssa osittain samaan aikaan samassa paikassa järjestetään myös SRAL:n kesäleiri.
Leirikoulun hinta 210 € sisältää ruokailun, majoituksen, opetuksen, luentomateriaalin, sekä tutkinnot. Majoitus joko liikuntasalissa tai teltassa, ota siis mukaan omat patjat ja petivaatteet.
Leirikouluun mahtuu maksimissaan 15 oppilasta, ja paikkojen täyttyessä etusijalla ovat nuoret (alaikäraja 9 vuotta).
Ilmoittautuminen viimeistään 31.5. liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella: https://www.sral.fi/leirikoulu-2019/.
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri pidetään Petäys Resortissa 11.-14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Tarkempaa tietoa leiriohjelmasta ja majoitusvarausten teosta löytyy kesäleirin sivustolta osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/ sekä liiton sivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/2019/04/10/kesaleiri-2019/.
 
* Vuoden 2020 kesäleiri Räyskälässä *
Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD, järjestää vuoden 2020 kesäleirin Lopen Räyskälässä. Leiri järjestetään nyt jo viiden vuosikymmenen mittaisella perinteellä. Aiemmat Räyskälän kesäleirit on järjestetty vuosina 1975, 1985, 1995, 2005, 2010 ja 2015. Vuoden 2020 Räyskälän kesäleiristä tulee jälleen ikimuistoinen elämys. Lämpimästi tervetuloa!
Lisätietoa Liiton sivuilta: https://www.sral.fi/2019/04/17/kesaleiri-2020-rayskala/.
 
* Radioamatöörilehti 4/2019 *
Ennakkotiedoista poiketen Radioamatöörilehden numero 4/2019 ilmestyy 5.6. Lehteen tuleva aineisto pyydetään lähettämään viimeistään 13.5. joko suoraan päätoimittajalle markku piste tuhkanen ät outlook piste com tai osoitteeseen ra-lehti ät sral piste fi. Tavarapörssi-ilmoitukset tulee lähettää viimeistään 16.5. osoitteeseen tavaraporssi ät sral piste fi.
Radioamatööri-lehti ilmestyy vuonna 2019 kymmenen kertaa, joista yksi on kaksoisnumero.
 
* Uusi päivitetty Radioamatöörimääräys *
Uusi päivitetty Radioamatöörimääräys M6 on tullut voimaan 9.4.2019. Muutokset eivät juurikaan vaikuta riviradioamatöörin työskentelyolosuhteisiin. Lisätiedot Liiton sivuilta: https://www.sral.fi/2019/04/12/paivitetty-radioamatoorimaarays-m6/.
 
* Hallituksen kyselytunti 4.5.2019 *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään seuraavana viikonloppuna 4.5. klo 14.00. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz sekä FinDMR-verkossa.
 
* Toimisto tiedottaa *
Onko radioluvan lasku jäänyt saamatta?
Vuodenvaihteessa aloittaneen liikenne- ja viestintävirasto eli Traficomin virastomuutoksien vuoksi joillekin e-laskun tilanneille lasku  radioluvasta ei ole lähtenytkään e-laskuna vaan paperilaskuna. Jos laskua ei ole kuulunut, sitä voi tiedustella Traficomilta vaikkapa sähköpostilla osoitteesta radiotaajuudet ät traficom.fi.
Omakutsupalvelu
Omakutsu-sähköpostipalvelu siirretään uudelle palvelinalustalle torstaina 2.5. Muutoksen ei pitäisi aiheuttaa katkosta omakutsuosoitteilla lähetettyjen postien välitykseen.
Toimiston palveluajat
Vappuaattona 30.4. toimisto sulkeutuu klo 14.00.
 
* Muut tapahtumat ja tiedotukset*
 
Ilmatorjuntamuseon tulevia tapahtumia
Ilmavoimien Viestikilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät lauantaina 27.4. klo 12.30 alkaen esitelmätilaisuuden aiheesta ”Kylmää sotaa radioaalloilla, Yleisradion mittausaseman toimintaa 1960-2000”. Esitelmän pitää Jorma Laiho. Esitelmän jälkeen on mahdollisuus osallistua opastetulle museokierrokselle. Ilmavoimien viestikillan kokous pidetään museokierroksen jälkeen.
Tutkimieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät keskiviikkona 8.5. klo 18 alkaen esitelmätilaisuuden. Risto Korhonen pitää esitelmän aiheesta ”Satelliittipaikannus ja häiriöt” ja Ossi Kampinen aiheesta ”Suomalaisen Neuvosto-Karjalan kultakausi”. Ennakkoilmoittautumisia pyydetään osoitteeseen hemar ät kolumbus.fi.
Ilmatorjuntamuseo sijaitsee Tuusulassa. Lisätietoja osoitteesta www.ilmatorjuntamuseo.fi.
Tervetuloa!
 
* Kerhot tiedottavat *
Zero Radio Club Sunday Drive -ryhmä aktiivisena tänä viikonloppuna
Koska tänä viikonloppuna ei ole mitään isoa kilpailua, Sunday Drive -ryhmä on äänessä. Getaberg, OH0V, aktiivisena lauantaista 26.4. klo 08UTC sunnuntaihin 09UTC kaikilla perinteisillä HF bandeilla CW, SSB ja FT8. Teemme workkimisen lomassa erilaisia teknisiä kokeita lyhytaaltoalueilla. Saatamme kokeilla myös uutta FT4 modea. QSL luvassa kaikille viikonlopun aikana QSO:n pitäneille. Päivitämme myös Geta Flying Rock -geokätkön uudentyyppisellä bugilla.
Zero Radio Club Sunday Drive -ryhmä
 
OH2AA:n kevätleiri 4.-5.5.
Perinteinen Kakkosten Kerho ry, OH2AA, kevätleiri Kontion majalla Helsingin Vartiokylässä la-su 4-5.5.2019 la klo 10 alkaen. Osoite: Kukkaniityntie 10, Helsinki 00900. Rohkeimmat voivat yöpyä majalla (oma makuupussi tms. mukaan). Ohjelmassa nokkakusoilua ja workkimista sekä peräkonttikirppis. Keittiöstä: hernerokkaa, lättyjä, grillimakkaraa ja kahvia/teetä.
Tervetuloa, toivottaa OH2AA Hallitus.
 
Lutikoiden tuuletus 11.5.
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään kerholla Muurlan tilalla, lauantaina 11.5. kello 10–16. Mittalaitteiden ja bonkin lisäksi tarjolla on kahvia, pullaa, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa, ”ludeburgereita” ynnä muuta maistuvaa. Lutikat ovat lisääntyneet takakamarissa ja kaikkien rakentelua harrastavien iloksi luovumme niistä mielellämme. Toripaikkoja on tarjolla kerhon mastopellolla, hintaan 15 € (kerhon jäsenille 5 eur). Kyselyt ja ennakkovaraukset Memmalta, puh 050 569 2298 tai oh1eg@nullsral.fi. Kerhon osoite on Pihkavuorentie 15, 25130 Muurla. Tervetuloa!
Tuuletuksen yhteydessä kerholla on bonkkileiri koko viikonlopun. Perjantaina on tarjolla saunomista ja seurustelua. Rento seurustelu jatkuu tuuletuksen jälkeen lauantaina. Tilaa teltoille ja asuntovaunuille on mastopellolla. Yöpymismaksu 10 euroa. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset Memmalle.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SPDX RTTY, BARTG 75 Sprint ja Helvetia Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan torstaina NAC 10 m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa sekä A.R.I. International DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 4.5. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa