Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 22/2019, 8.6.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 22/2019, 8.6.2019
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 8.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Märket juhlavuosi 2019 *
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
* Silent Key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Märket-juhlavuosi 2019 *
Vuosi 2019 on Märketin 50. juhlavuosi. Tätä OJ0-maan 50. vuotta juhlitaan workkimisen ja reilun yhdessäolon merkeissä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Kesäkauden 2019 aikana järjestettäviin juhlallisuuksiin on kutsuttu mukaan monia Märket-veteraaneja, jotka yhdessä paikallisten kanssa muodostavat kymmenen eri DXCC-maata käsittävän ryhmän. Märketillä on tällä hetkellä voimassa 21 radioamatöörilupaa. Odotus on, että puolet näistä tulevat tänä kesänä ääneen tavalla tai toisella
Vuoden 2019 aktiviteetit alkoivat Pasin, OH3WS/OJ0W, operaatiolla toukokuun alussa. Pasi isännöi myös useaa tulevaa aktiviteettiviikkoa, joten OJ0W kuuluu useasti vuoden aikana. Samoin Henri, OH3JR, isännöi useita viikkoja, joten myös OJ0JR tulee olemaan useasti äänessä.
Lauantaista 8.6 lauantaihin 15.6. saakka äänessä ovat OJ0AW ja OJ0JR HF bandeilla ja hieman VHF:lläkin. Tervetuloa workkimaan ja samalla juhlistamaan OJ0-maan 50-vuotisjuhlaa!
Tarkemmat tiedot eri viikkojen aktiviteeteistä löytyvät liiton sivuilta.
Märketiä voi juhlistaa myös workkimalla ”Märket 50 Year Anniversary”-awardin, jonka saa workkimalla 10 eri OJ0-asematunnusta vuoden 2019 aikana. Märket-awardin mukana saa symbolisen avaimen Märketille. Jo 5:n eri aseman workkimisella saa aktiviteettiawardin. Myös OJ-kautta-tunnukset kelpaavat. Lähetä lokiote Pasille, OH3WS, pasi piste bergman ät majakkaseura piste fi. Kortteja ei tarvita.
Myös Ahvenanmaan Posti kunnioittaa juhlavuotta. Suomen Majakkaseuralta on saatavissa erityinen OJ0-postimerkki ja se varustetaan Märket-postileimalla. Pasi, OH3WS, toimittaa merkin leimalla Märket-postikorttiin neljän euron hintaan.
Märketille voi myös lähteä päiväkäynnille 10.7. ja 16.7. laivuri Fedrik Homlströmin kyydissä Länsi-Ahvenanmaalta. Majakalla viivytään noin 2-3 tuntia säästä riippuen. Paikalla voi tavata joko kansainvälisen ryhmän (10.7.) tai SRAL-nuorisoryhmän (16.7.)ja tutustua majakan historiaan ja radiosaloihin. Retken hinta on 80 euroa ja siihen sisältyy perillä nautittavat pullakahvit. Paikalla on myös mahdollisuus pitää yhteyksiä antavana osapuolena Märket-awardiin, OJ0/oma tunnus. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Martti, OH2BH, martti piste laine ät kolumbus piste fi.
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton kesäleiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Kesäleirin ohjelma löytyy kesäleirin sivustolta.
SRAL:n vammaistoimikunta järjestää lauantaina 13.7. kuljetuksen Hämeenlinnan rautatieasemalta Petäykseen ja takaisin. Kuljetus lähtee aamupäivällä ja palaa iltapäivällä. Kuljetuksien aikataulut tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan ajoissa paikkasi. Lisätiedot vammaistoimikunnan puheenjohtajalta Tomi Liukkoselta, OH3FSR, tomi piste liukkonen ät liukkonen piste eu, puh. 044 201 8383.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral.fi tai 09 562 5973.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
OH-luettelo 2019 julkaistaan jälleen Liiton kesäleirille. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan. OH-luettelossa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai tulevaan netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta ensi maanantaihin 10.6. mennessä täyttämällä liiton verkkosivuilta löytyvä lomake. Vaihtoehtoisesti voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon.
Linkki lomakkeeseen: https://www.sral.fi/2019/05/03/oh-luettelo-julkaisulupa/.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun, lupaa ei tarvitse uusia. OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
 
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
Kerhoille on lähetetty kerhotietokysely sähköpostin välityksellä 16.5.2019. Jos kerhotietokysely ei ole tavoittanut kerhoanne, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Liiton toimistoon. Kerhotietokyselyn täyttäminen vapauttaa kerhon liiton jäsenmaksusta. Vastausta toivotaan kerhoilta ensi maanantaihin 10.6.2019 mennessä.
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Olavi Tammen, OH2BHQ, poismeno. Kunnioitamme Olavin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, tiedottaa:
Tervetuloa Tapion, OH6UBZ/mm; kotimatkan skedeille
Tapion, OH6UBZ/mm; ”Asteria”-purjeveneen siirto kohti koti-Suomea on alkamassa. Apuna on Ranskassa vaihdettu uusi dieselmoottori ja gasti.
Tapio toivottaa suomalaiset radioamatöörit tervetulleiksi skedeille. Kotimatka alkanee lauantaina 8.6. ja jatkuu juhannuksen jälkeiselle viikolle. Skedit ovat aluksi 20 metrillä ja lähempänä Suomea myös 40 ja 80 metrillä. Taajuudet ja ajat löydät OH3AC:n kotisivuilta.
 
Kuopion Seitoset ry, OH7AA, tiedottaa:
Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät 14.–16.6.
OH7AA järjestää Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät Rautalammin Konnekosken Kievarissa, perjantaista sunnuntaihin, 14.–16.6.2019, osoitteessa Konnekoskentie 351, Rautalampi.
Ohjelmassa nokkakusoilun, peräkonttikirppiksen, arpajaisten ja saunomisen lisäksi tuhtia asiaa OH7SV:n, OH6RM:n, OH7KP:n ja OH7JHA:n johdattelemina. Tarkemmat tiedot löytyvät OH7AA:n nettisivuilta.
Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan DRCG WW RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan All Asian CW ja Ukrainian DX Classic.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 15.6. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa