Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2019, 24.8.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2019, 24.8.2019
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 24.8. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
SISÄLTÖ
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Toimisto tiedottaa *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
Suomen Radioamatööriliiton toimistolla pidetään Avointen ovien päivä torstaina 26.9.2019 klo 12.00-16.30. Ohjelmassa nokkakusoilua ja tarjolla pientä purtavaa. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa!
 
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
MPK, Uudenmaan pelastusliitto, Viestikiltojen liitto ja SRAL järjestävät Varaviestiverkko 2019-seminaarin 5.10.2019 Tuusulassa. Tapahtuman tavoitteena on jakaa tietoa järjestöjen mahdollisuuksista varaviestiyhteyksien järjestämisessä viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen toiminnan tukemiseksi sekä saada viranomaisilta ja muilta järjestöiltä näkemyksiä toiminnan kehittämistarpeista. Seminaari on maksuton.
Tapahtumaan mahtuu vielä, joten jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Jukkaan, OH6MWQ, ensisijaisesti sähköpostilla omakutsuun.
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy sral:n sivuilta: https://www.sral.fi/2019/06/28/polarleiri-2019/.
Tervetuloa leirille!
 
* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous on postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 16.11.2019. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.
Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.
Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla olisi hyvä olla valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä, mutta tämä ei ole pakollista. Bulletiinin lukemisesta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Toimisto tiedottaa *
SRAL:n toimisto on kiinni ensi viikon maanantaina ja tiistaina, 26.-27.8.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH6AD:n syysleiri 30.8.-1.9.

OH6AD järjestää jälleen perinteisen syysleirin Leirikalliolla Mämminiemessä. Paikalla ollaan perjantaista sunnuntaihin elo-syyskuun vaihteessa 30.8 -1.9. Leirin aikana workitaan WW DIGI Contestia FT8 ja FT4 modella, johon voi osallistua leiriasemalta. Kerho tarjoaa lauantaina keiton ja lisukkeita. Muuten leirin ruokailut järjestyvät omin eväin. Ohjelmassa on ainakin saunomista, pientä askartelua ja mittailua, sekä nokkakusoilua.

Paikan osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka. Autolla paikalle pääsee Oravasaarentien eli vanhan nelostien kautta. Leirille voi mainiosti tulla myös veneellä. Leirimaksua ei ole, vapaa pääsy. Toivotamme kaikki jäsenemme, muut radioamatöörit sekä kaikki harrastuksesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!

 
OH3AC Ruskaleiri pe-la 20.-21.9.2019, Pääesiintyjä Tapio, OH6UBZ/mm
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; perinteinen Ruskaleiri pidetään tänäkin vuonna Messilän kartanolla. Leirin ohjelma keskittyy lauantai-päivään, mutta Messilään voi tulla jo perjantaina.
Ohjelman huipputähti on Suomen tunnetuin radioamatööri, yksinpurjehtija Tapio Lehtinen, OH6UBZ/mm. Tapio on ilmoittautunut jo seuraavaan GGR-kisaan 2022 ja myös toiseen merkittävään kisaan. Tapiolle on varattu iltapäivän parhaat tunnit ja hän on varautunut vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Tämän lisäksi kuulemme 4-5 muuta ajankohtaista huippuesitelmää klo 10:00-17:00. Ohjelma on pilkkua varten valmis ja julkistetaan lähiaikoina. Seuraa kerhon kotisivua.
 
Nuoret esittelevät nuorille: OH3AC nuorten Harrastemessuilla to-pe 29.-30.8.
Lahden Messukeskuksessa järjestetään torstaina ja perjantaina 29.-30.8. jälleen suuret Nuorten harrastemessut. Paikalle odotetaan 12 000 kävijää; koululaisia ja kotijoukkoja. Messuilla ovat mukana nuoriso- ja kulttuuyhdistykset, urheilu- ja liikuntaseurat, kaupunki, OH3AC ym.
Kerholla on messuilla omalla ständillä kaksi asemaa. FT8-aseman lisäksi etäasema, joka pyrkii olemaan äänessä 3685 kHz +/- QRM. Tule workkimaan meidät ja antamaan kuulijoille kokemus. Suurin osa esittelijöistä on itsekin nuoria.
Tapahtuma on ilmainen nuorille ja yleisölle. Tervetuloa tutustumaan myös messuosastoon!
 
Kakkosten kerhon, OH2AA, kerhotila on pois käytöstä syyskuun 2019 loppuun asti
Kakkosten kerhon OH2AA:n kerhotilassa ollaan tekemässä viemäri- ja putkiremontia, joka on pitkittynyt. Näin ollen kerhoiltoja EI järjestetä välillä 20.8 – 30.9. 2019. Näillä näkymin seuraava kerhoilta on 1.10.2019.
Mahdollisista aikataulumuutoksista lisää tietoa kerhon kotisivulla.
 
Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri järjestetään Taivassalon Tippsundissa 30.8.–1.9.2019. Osoite on Kahiluodontie 386, 23310 Taivassalo. Ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja kuten workkimista, esitelmiä, demoja, saunomista, ja mm. optista suunnistusta.
Käytössä on 8 kpl 6-8 hengen mökkejä, joita voi varata. Asuntovaunuille löytyy muutama paikka, ja veneelläkin pääsee aivan viereen. Ruokailu järjestetään ainakin lauantaina, mahdollisesti myös perjantai-illalla, ja aamupalat lauantaina ja sunnuntaina. Grillit ovat perinteisesti kuumana melkein koko leirin ajan. Huomiona, että leirialue on käytössämme perjantaista kello 17 sunnuntaihin kello 14 saakka.
Ilmoittautumiset Birgitalle sähköpostiin oh1yl ät oh1aa.net, tai tekstiviestinä 04 nolla nolla 112125
Tervetuloa de OH1AA crew
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan pätevyystutkintoon tähtäävän kurssin syksyn 2019 aikana. Kurssi alkaa maanantaina 2.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20, rautatieaseman ja Järvenpää-talon vieressä.
OH2AP järjestää syksyllä yleisluokan pätevyystutkintoon tähtäävän Tekniikka 2 -kurssin. Kurssi alkaa tiistaina 3.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20.
Lisätietoja kursseista OH2AP:n nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut s-postilla: oh2ap at sral piste fi.
 
Radioamatöörit Kokemäki ry
Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa löytyy ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää.
 
Perusluokan kurssi Forssassa
Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot. Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SCC RTTY Championship.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz +up.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan World Wide Digi DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 31.8. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan OH6AD:n syysleiriltä tunnuksella OH6AW.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media