Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 35/2019, 28.9.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
* Hallituksen seuraava kyselytunti pidetään 5.10.*
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent keys *
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta *
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät sekä sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa 16.11.2019. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Ruokailu ja majoitus
Ellivuori Resortista on varattu Syyspäivien ajalle 15.-17.11.2019 huonekiintiö (10 kpl 2 hh-huoneita ja 5 kpl 1 hh-huoneita). Yhden hengen huone on hinnaltaan 90 euroa/yö. Kahden hengen huone on hinnaltaan 105 euroa/yö. Majoitus sisältää aamiaisen.
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista varaustunnusta SRAL2019 käyttämällä. Varausten vastaanotto on alkanut ja jatkuu 31.10.2019 saakka. Tämän päivämäärän jälkeen varaamattomat huoneet vapautuvat automaattisesti takaisin hotellin myyntiin eikä tarjoushinta ole enää voimassa.
Huoneita voi varata joko suoraan hotellista puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales ät ellivuori.fi.
Hotellin ravintola tarjoaa lauantaina 16.11. klo 12-16 monipuolisen juhlalounaan (25 €). Pienempään nälkään on tarjolla kahvio. Liiton syyskokouksen jälkeen katetaan ham dinner (38 €). Lounasta ei tarvitse varata etukäteen. Ham dinnerin pöytävaraukset ja maksu tehdään päivän aikana ravintolan kassalla. Hotelliin majoittuvien on mahdollista varata ruokapaketti juhlalounas + Ham dinner 60 eur.
Tule ja tuo muutkin!
Ellivuori sopii hyvin perheen kanssa matkustaville. Hotellin pihasta alkaa seikkailupuisto (kiipeilypuisto), joka on avoinna sään mukaan. Vuokrattavissa on fatbikejä, ja maastossa riittää runsaasti ajettavaa. Syyssään sattuessa sisäaktiviteetteina on mm. hohtokeilaus- ja kivääriradat.
Syyspäivillä järjestetään perinteiseen tapaan kirpputori, jonne voit tuoda omia aarteitasi myyntiin. Järjestäjät hoitavat myynnin ja valvonnan. Lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoisia esitelmiä kuten HF-kiertopolarisaation uudet seikkailut. Ohjelma julkaistaan marraskuun Radioamatööri-lehdessä sekä syyspäiväsivulla, jotka löytyvät OH3NE:n kotisivuilta. Sivuille päivitetään tapahtuman ohjelmaa sitä mukaa, kun esitelmät varmistuvat.
Syyspäivän sisäänpääsyhinta on ovelta 10 €/hlö tai 15 €/pariskunta/perhe. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Vain käteinen kelpaa ilmoittautumistiskillä!
Syyspäivään liittyvät tiedustelut sähköpostilla Virveltä, oh3viki ät gmail.com.
Tervetuloa!
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali postitetaan RA 08/2019 lehden mukana. Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin postitse etukäteen ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnaan sihteeriltä Liiton toimiston aukioloaikoina ensi viikosta alkaen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 21.9.2019 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
Jokainen liiton jäsen voi pyytää kirjallisesti ehdokkaansa ottamista hallitusvaalien ehdokaslistalle. Ehdotukset ehdokkaiksi pyydetään toimitettavan perjantaihin 4.10. klo 14.00 mennessä liiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet. Mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen 8/2019 valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen tekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 8.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Hallituksen seuraava kyselytunti pidetään 5.10.*
Liiton hallitus pitää syksyn 2019 kyselytunnit totuttuun tapaan aina kuun ensimmäisenä lauantaina. Lokakuun kyselytunti pidetään ensi viikon lauantaina 5.10. Kyselytunti pidetään klo 14.00-14.30 taajuudella 3685 kHz, jolloin lokaattorina on KP34EW ja kutsuna OH8BBO. FinDMR-verkossa kyselytunti pidetään puheryhmässä 244 klo 14.30-15.00.
Marraskuun kyselytunti pidetään Syyspäivillä 16.11.2019 klo 12.00.
 
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 – ilmoittautuminen päättyy tänä viikonloppuna *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen Liiton sivuilla. Ilmoittautuminen päättyy tänä sunnuntaina.
Tervetuloa leirille!
 
* Toimisto tiedottaa *
SRAL:n vanha palvelin poistuu käytöstä syyskuun aikana ja tämän myötä poistuvat myös vanhat jäsensivut (qsp.sral.fi/members). Uusien jäsensivujen kehittäminen on työn alla kuten tähänkin asti ja uudet jäsensivut palveluineen julkaistaan heti, kun se on mahdollista.
Jos haluat saada luettavaksesi jäsensivuilla jaossa olevaa materiaalia, kuten Radioamatööri-lehden vanhempia numeroita tai pohjoismaisia lehtiä, ota yhteyttä toimistoon.
 
* Silent keys *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Reijo Aaltosen OH1NM, Hannu Tantun OH5KH ja Magnus Wiklundin OH1NA poismeno. Kunnioitamme Reijon, Hannun sekä Magnuksen muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta *
Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 61. kerran tänä syksynä, syyskuussa sähkötyksellä ja lokakuussa puheella. Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF) ovat yhteisesti päättäneet vauhdittaa suomalaisten asemien osallistumista erityisellä juhlavuoden palkinnolla: Viikon lomamatka Kreetalle. Palkinnon voittaja arvotaan niiden OH-radioamatöörien joukosta, jotka ovat pitäneet vähintään 100 kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta. Lisätietoa SAC-kisasta löytyy SAC:n sivuilta.
 
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla *
Lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkamieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksu tilaisuuteen on 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
Ilmatorjuntamuseolla on tarjolla myös seuraavat luennot:
9.10. klo 18 Suomen tie talvisotaan -luento. FM Historioitsija Juhani Vakkuri esitelmöi yleisölle avoimessa tilaisuudessa talvisodasta.
13.11. klo 18 Ilmatorjunnan sotavarustehankinnat ja -tilanne talvisodan aikana -yleisöluento, ev evp Ahti Lappi.
Tervetuloa!
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC
OH3AC: syksyn perusluokan radioamatöörikurssi alkaa ti 22.10.2019 klo 18:00. Kurssi kestää tiistaisin joulukuun alkuun saakka. Kurssi on avoinna kaikille kiinnostuneille, mutta löytyy myös MPK:n kalenterista. Reserviläiset saavat kurssista 3 kh-vuorokautta. Kerhon kotisivulta löytyy lisätietoja.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m..
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskisa. Lisätietoja peruskisasta löytyy liiton nettisivuilta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 5.10. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media