Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 36/2019, 5.10.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.10. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
* Hallituksen seuraava kyselytunti pidetään 5.10.*
* Toimisto tiedottaa *
* Silent keys *
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta *
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät sekä sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa 16.11.2019. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Ruokailu ja majoitus
Ellivuori Resortista on varattu Syyspäivien ajalle 15.-17.11.2019 huonekiintiö (10 kpl 2 hh-huoneita ja 5 kpl 1 hh-huoneita). Yhden hengen huone on hinnaltaan 90 euroa/yö. Kahden hengen huone on hinnaltaan 105 euroa/yö. Majoitus sisältää aamiaisen.
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista varaustunnusta SRAL2019 käyttämällä. Varausten vastaanotto on nyt alkanut ja jatkuu 31.10.2019 saakka. Tämän päivämäärän jälkeen varaamattomat huoneet vapautuvat automaattisesti takaisin hotellin myyntiin eikä tarjoushinta ole enää voimassa. Huoneita voi varata joko suoraan hotellista puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales ät ellivuori.fi.
Hotellin ravintola tarjoaa lauantaina 16.11. klo 12-16 monipuolisen juhlalounaan (25 €). Pienempään nälkään on tarjolla kahvio. Liiton syyskokouksen jälkeen katetaan ham dinner (38 €). Lounasta ei tarvitse varata etukäteen. Ham dinnerin pöytävaraukset ja maksu tehdään päivän aikana ravintolan kassalla. Hotelliin majoittuvien on mahdollista varata ruokapaketti juhlalounas + Ham dinner 60 eur.
Tule ja tuo muutkin!
Ellivuori sopii hyvin perheen kanssa matkustaville. Hotellin pihasta alkaa seikkailupuisto (kiipeilypuisto), joka on avoinna sään mukaan. Vuokrattavissa on fatbikejä, ja maastossa riittää runsaasti ajettavaa. Syyssään sattuessa sisäaktiviteetteina on mm. hohtokeilaus- ja kivääriradat.
Syyspäivillä järjestetään perinteiseen tapaan kirpputori, jonne voit tuoda omia aarteitasi myyntiin. Järjestäjät hoitavat myynnin ja valvonnan. Lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoisia esitelmiä kuten HF-kiertopolarisaation uudet seikkailut. Ohjelma julkaistaan marraskuun Radioamatööri-lehdessä sekä syyspäiväsivulla, jotka löytyvät OH3NE:n kotisivuilta. Sivuille päivitetään tapahtuman ohjelmaa sitä mukaa, kun esitelmät varmistuvat.
Syyspäivän sisäänpääsyhinta on ovelta 10 €/hlö tai 15 €/pariskunta/perhe. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Vain käteinen kelpaa ilmoittautumistiskillä!
Syyspäivään liittyvät tiedustelut sähköpostilla Virveltä, oh3viki ät gmail.com.
Tervetuloa!
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali postitetaan RA 08/2019 lehden mukana. Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin postitse etukäteen ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä Liiton toimiston aukioloaikoina. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 21.9.2019 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Vaalien ehdokasasettelu on päättynyt 4.10.2019 klo 14.00. Ehdokkaat julkaistaan 8.10. Liiton nettisivuilla. Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen 8/2019 valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen tekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 8.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z asemalla 5.-8.12.2019. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista, perinteinen itsenäisyyspäivän ohjelma ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!
Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Leirin hinta on 10€, joka maksetaan järjestäjille käteisellä paikan päällä. Ilmoittautuminen aukeaa ensi maanantaina 7.10. osoitteessa sral.info/nuoriso. Tervetuloa!
 
* Hallituksen seuraava kyselytunti pidetään 5.10.*
Liiton hallitus pitää syksyn 2019 kyselytunnit totuttuun tapaan aina kuun ensimmäisenä lauantaina. Lokakuun kyselytunti pidetään lauantaina 5.10. Kyselytunti pidetään klo 14.00-14.30 taajuudella 3685 kHz, jolloin lokaattorina on KP34EW ja kutsuna OH8BBO. FinDMR-verkossa kyselytunti pidetään puheryhmässä 244 klo 14.30-15.00.
Marraskuun kyselytunti pidetään Syyspäivillä 16.11.2019 klo 12.00.
 
* Toimisto tiedottaa *
SRAL:n vanha palvelin on poistunut käytöstä syyskuun aikana ja tämän myötä poistuivat myös vanhat jäsensivut (qsp.sral.fi/members). Uusien jäsensivujen kehittäminen on työn alla kuten tähänkin asti ja uudet jäsensivut palveluineen julkaistaan heti, kun se on mahdollista.
Jos haluat saada luettavaksesi jäsensivuilla jaossa olevaa materiaalia, kuten Radioamatööri-lehden vanhempia numeroita tai pohjoismaisia lehtiä, ota yhteyttä toimistoon.
 
* Silent keys *
Toimiston tietoon on tullut DX-liiton pitkäaikaisen toimistonhoitajan ja Radiomaailma-lehden päätoimittajan Heikki Aarrevaaran poismeno. Kunnioitamme Heikin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta *
Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 61. kerran tänä syksynä, syyskuussa sähkötyksellä ja lokakuussa puheella. Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF) ovat yhteisesti päättäneet vauhdittaa suomalaisten asemien osallistumista erityisellä juhlavuoden palkinnolla: Viikon lomamatka Kreetalle. Palkinnon voittaja arvotaan niiden OH-radioamatöörien joukosta, jotka ovat pitäneet vähintään 100 kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta. Lisätietoa SAC-kisasta löytyy SAC:n sivuilta sactest piste net.
 
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla *
Lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkamieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksu tilaisuuteen on 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
Ilmatorjuntamuseolla on tarjolla myös seuraavat luennot:
9.10. klo 18 Suomen tie talvisotaan -luento. FM Historioitsija Juhani Vakkuri esitelmöi yleisölle avoimessa tilaisuudessa talvisodasta.
13.11. klo 18 Ilmatorjunnan sotavarustehankinnat ja -tilanne talvisodan aikana -yleisöluento, ev evp Ahti Lappi.
Tervetuloa!
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC
OH3AC: syksyn perusluokan radioamatöörikurssi alkaa ti 22.10.2019 klo 18:00. Kurssi kestää tiistaisin joulukuun alkuun saakka. Kurssi on avoinna kaikille kiinnostuneille, mutta löytyy myös MPK:n kalenterista. Reserviläiset saavat kurssista 3 kh-vuorokautta. Kerhon kotisivulta löytyy lisätietoja.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskisa. Lisätietoja peruskisasta löytyy liiton nettisivuilta.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SAC SSB ja The makrothen Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 12.10. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote luetaan POLAR-leiriltä Keuruulta.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media