Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 37/2019, 12.10.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12.10. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan POLAR-leiriltä Keuruulta tunnuksella OH2YOTA.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät ja syyskokous 16.11.2019 Sastamalassa *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
* SAC 60 vuotta – SSB juhlakilpailu tänä viikonloppuna Vilin, OH3VV vetämänä *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent keys *
* Esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla *
* Viestiliikenneharjoitus 22.- 23.11.2019 *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Viitosten Syysottelu 9.11.*
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät ja syyskokous 16.11.2019 Sastamalassa *
Liiton Syyspäivät kutsuu radioamatöörit Sastamalan Ellivuoreen 16.11.2019. Tapahtumapaikka Ellivuori Resort sijaitsee noin 50 km Tampereelta länteen valtateiden 11 ja 12 välissä. Tilat ovat kokonaan esteettömät ja yhdessä kerroksessa. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Ohjelma
Ohjelmaan on valittu kaksi back-to-basics-tyyppistä esitelmää sekä kaksi vierailevaa tähteä. Aalto-yliopiston professori Esa Kallio vie kuulijat avaruuteen tai ainakin avaruustekniikan pariin Suomi100-satelliitin myötä. DX-liiton vierailija Jarmo, OH2GJL, kertoo kiinnostuneille AM-kuuntelijoille, miten Inarijärven pohjoispäässä sijaitseva Aihkiniemen iso kuunteluasema rakennettiin.
Pena, OH3BK, puolestaan kertaa uusille ja vanhoille APRS-käyttäjille tekniikan perusteita. Michael, OH2AUE, kertoo HF-kiertopolarisaation saloista.
Ohjelmassa on myös hallituksen kyselytunti klo 12. Ohjelma alkaa klo 9.30 ja jatkuu 15.30 alkavaan Liiton syyskokoukseen saakka
Kirpputori on avoinna klo 10–14. Pöytävaraukset ilmoittautumisen yhteydessä. Myynti tapahtuu tapahtumanjärjestäjän puolesta, josta peritään korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 €. Kirpputorilla käy vain käteismaksu.
Pääsymaksut: 10 euroa/osallistuja, 15 euroa/pariskunta tai perhe. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Otathan käteistä mukaan!
Majoitus ja ruokailut
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista varaustunnusta SRAL2019 käyttämällä. Varausten vastaanotto jatkuu 31.10.2019 saakka. Huoneita voi varata joko suoraan hotellista puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales ät ellivuori.fi. Yhden hengen huone 90 euroa/yö. Kahden hengen huone 105 euroa/yö. Majoitus sisältää aamiaisen. Hotelliin majoittuvien on mahdollista varata ruokapaketti juhlalounas + Ham dinner 60 eur.
Ellivuoren ravintola tarjoaa lauantaina juhlalounaan (25 euroa) klo 12–16. Pienempään nälkään löytyy kahvio.
Perinteinen Ham Dinner ja iltajuhla järjestetään syyskokouksen jälkeen klo 19–21:30 samassa ravintolassa. Illalliskortit (38 euroa) ostetaan paikan päältä.
Lisätietoja
Lisätiedot saat sivulta oh3ne.fi/syyspaiva2019/. Tapahtumaemäntänä toimii Virve, OH3VIKI, oh3viki ät gmail.com.
Lämpimästi tervetuloa!
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Vaaleissa ovat ehdolla seuraavat henkilöt äänestysnumeroineen:
2. Tiina Kela, OH8BBO
3. Mikael Nousiainen, OH3BHX
4. Veli-Matti Pappinen, OH7JEV
Vaalien äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali postitetaan äänioikeutetuilla RA 08/2019 lehden mukana. Samassa lehdessä esitellään ehdokkaat. Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin postitse etukäteen ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille.
Ehdokkaiden esittelytekstit, äänestysohjeet sekä muuta lisätietoa vaaleista löytyy vaalisivustolta: sral.info/vaalit/.
 
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustialan OH5Z asemalla 5.-8.12.2019. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista, perinteinen itsenäisyyspäivän ohjelma ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!
Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Leirin hinta on 10€, joka maksetaan järjestäjille käteisellä paikan päällä. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa sral.info/nuoriso. Tervetuloa!
 
* SAC 60 vuotta – SSB juhlakilpailu tänä viikonloppuna Vilin, OH3VV vetämänä *
CW-osa voitettiin täpärästi kaksi viikkoa sitten, mutta se oli vasta puolet maaottelusta. Ruotsi on ollut perinteisesti vahvempi puheosassa. On siis tarve tarttua radioon joka talossa läpi koti-Suomen: nyt ollaan isänmaan asialla! Laitetaan jokainen sadasta pariinsataan kusoa yhteiseen pottiin.
Kisa alkaa lauantaina 12.10. klo 15.00 Suomen aikaa – samaan aikaan bulletiinin kanssa  – ja kestää 24 tuntia. SRAL:n päämajan asemaa OH2A ohjastaa OT Vili, OH3VV, jo 93-vuotias veteraani ensimmäisestä SAC-kisasta 60 vuoden takaa. Silloin Vili voitti SSB-osan tuloksella, joka päihitti koko Norjan. Myös tuon ensimmäisen SAC-kisan hopea- ja pronssimiehet; Sami, OH0NC ja Jaska, OH1TX  ovat hyvissä voimissa ja heitä samoin odotetaan mukaan maaotteluun. Taannoisessa SAC:n CW-osassa oli myös mukana yksi SAC:n perustajista, OT Veka, OH2YV.
Liityhän siis OH3VV:n vetämiin SAC-joukkoihin ja pidetään poika Suomessa.
Lisätietoa SAC-kisasta löytyy SAC:n sivuilta sactest piste net.
Muistathan myös SAC 60 vuotta erikoispalkinnon: matka Kreetalle!
Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.
 
* Toimisto tiedottaa *
Tapahtumia ensi vuoden RA-kalenteriin
Liiton vuonna 2021 koittavan 100-vuotisjuhlan kunniaksi on vuodesta 2016 alkaen julkaistu vuosittain kalenteri, jonka tuotolla tuetaan Liiton historiikkirahastoa. Kalenteriin pyritään merkitsemään paitsi tärkeimmät kontestit myös tiedossa olevat radioamatööritapahtumat. Toimisto pyytääkin, että kerhot ja muut tahot, jotka järjestävät radioamatööritapahtumia vuonna 2020, ilmoittaisivat jo tiedossa olevat tapahtumansa, jotta ne voidaan lisätä ko. kalenteriin. Huom. Kalenterin tilanpuutteen vuoksi kaikkia tapahtumia ei välttämättä pystytä kalenterissa julkaisemaan. Vinkkaukset toimistolle, toimisto ät sral piste fi tai 09 562 59 73.
Jäsensivut
SRAL:n vanha palvelin on poistunut käytöstä syyskuun aikana ja tämän myötä poistuivat myös vanhat jäsensivut (qsp.sral.fi/members). Uusien jäsensivujen kehittäminen on työn alla kuten tähänkin asti ja uudet jäsensivut palveluineen julkaistaan heti, kun se on mahdollista. Jos haluat saada luettavaksesi jäsensivuilla jaossa olevaa materiaalia, kuten Radioamatööri-lehden vanhempia numeroita tai pohjoismaisia lehtiä, ota yhteyttä toimistoon.
 
* Silent keys *
Toimiston tietoon on tullut Aarre Vuorisen OH2EC poismeno. Kunnioitamme Aarren muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla *
Ensi lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkamieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksu tilaisuuteen on 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
Tervetuloa!
 
* Viestiliikenneharjoitus 22.- 23.11.2019 *
Pohjois-Karjalan Radiokerho, OH7AB, järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen pe-la 22.-23.11.2019 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa testataan vapaamuotoisten sanomien välitystä OH-viestiverkossa maan eri osien välillä Winlink Express-ohjelmalla. Harjoitus sisältää myöskin HF-puheyhteyksien testausta. Monelle olisi vaihtelua kokea, että HF-digimodeilla voi välittää muutakin kuin pelkkiä raportteja FT8-tyyliin.
Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n järjestelmän kautta (etäasema, ei kurssimaksua). Etäasemana voi toimia myös ilman MPK:n kurssille ilmottautumista. Ilmoittautumiset harjoitukseen osallistumisesta Tommille, oh7jjt ät sral.fi, 14.11.2019 mennessä.
Viestiliikenneperusteet lähetetään etukäteen harjoitukseen ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset sekä lisätietoa MPK:n sivuilta: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/98493/
Tervetuloa mukaan!
 
* Kerhot tiedottavat *
Radioamatöörikursseja
Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC
OH3AC:n syksyn perusluokan radioamatöörikurssi alkaa ti 22.10.2019 klo 18:00. Kurssi kestää tiistaisin joulukuun alkuun saakka. Kurssi on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, mutta löytyy myös MPK:n koulutuskalenterista. Ilmoittautujia on jo runsaasti, mutta mukaan mahtuu vielä. Kerhon kotisivulta löytyy lisätietoja.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SAC SSB ja The makrothen Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan JARTS WW RTTY ja ARRL EME Contest. Silloin vietetään myös JOTA-JOTI, Jamboree on the Air/Jamboree on the Internet-viikonloppua. Viikonlopun aikana on äänessä lukuisia partiolaisten radioamatööriasemia eri puolilta maailmaa.
 
* Viitosten Syysottelu 9.11.*
HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Viitosten Syysottelu, kilpaillaan lauantaina 9.11. Lisätietoja kilpailusta löytyy SRAL:n verkkosivuilta .
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 19.10. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media