Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 41/2019, 16.11.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Tervetuloa syyskokoukseen 16.11.2019 *
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Thaimaa-Suomi vastavuoroisuusluvat *
* Radiotaajuusmääräys M4 lausunnolla *
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
* Toimisto tiedottaa *
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Tervetuloa syyskokoukseen 16.11.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä Liiton syyskokoukseen, joka pidetään lauantaina 16.11.2019 klo 15.30. Kokous pidetään Ellivuori Resortissa, osoitteessa Ellivuorentie 131, 38130 Sastamala.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Suomen Radioamatööriliiton ja Heikki Tammisen OH3JF väliseen sovintosopimukseen perustuen tiedotetaan lisäksi, että kokouksessa käsitellään em. sovintosopimukseen perustuen Heikki Tammisen esitykset otsikoilla ”Periaatteet aloitteiden tekemiselle, niiden käsittelylle ja niistä jäsenistölle informoimisesta”, ”Yhdenvertaisuuden toteuttamisesta yhdistyksessä” sekä ”Pätevyystutkintajärjestelmän kehittäminen tulevaisuudessa”. Liiton hallitus antaa esityksiin omat vastineensa.
Kokouksen asialistaan kaikkine liitteineen voi tutustua etukäteen liiton verkkosivuilla osoitteessa https://www.sral.fi/syyskokous2019. Liitteet ovat myös saatavissa paperisena versiona liiton toimistosta ja ne jaetaan kokouspaikalla kokoukseen osallistuville.
Ilmoittautuminen kokoukseen alkaa klo 14.30. Kokouksessa on äänioikeus Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Tervetuloa!
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Liiton Syyspäivät kutsuu radioamatöörit Sastamalan Ellivuoreen 16.11.2019. Tapahtumapaikka Ellivuori Resort sijaitsee noin 50 km Tampereelta länteen valtateiden 11 ja 12 välissä. Tilat ovat kokonaan esteettömät ja yhdessä kerroksessa. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
 
Ohjelma
Ohjelmaan on valittu kaksi back-to-basics-tyyppistä esitelmää sekä kaksi vierailevaa tähteä. Aalto-yliopiston professori Esa Kallio vie kuulijat avaruuteen tai ainakin avaruustekniikan pariin Suomi100-satelliitin myötä. DX-liiton vierailija Jarmo, OH2GJL, kertoo kiinnostuneille AM-kuuntelijoille, miten Inarijärven pohjoispäässä sijaitseva Aihkiniemen iso kuunteluasema rakennettiin. Pena, OH3BK, puolestaan kertaa uusille ja vanhoille APRS-käyttäjille tekniikan perusteita. Michael, OH2AUE, kertoo HF-kiertopolarisaation saloista.
Ohjelmassa on myös hallituksen kyselytunti klo 12. Ohjelma alkaa klo 9.30 ja jatkuu 15.30 alkavaan Liiton syyskokoukseen saakka
Kirpputori on avoinna klo 10–14. Pöytävaraukset ilmoittautumisen yhteydessä. Myynti tapahtuu tapahtumanjärjestäjän puolesta, josta peritään korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 €. Kirpputorilla käy vain käteismaksu.
Pääsymaksut: 10 euroa/osallistuja, 15 euroa/pariskunta tai perhe. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Otathan käteistä mukaan!
 
Ruokailut
Ellivuoren ravintola tarjoaa lauantaina juhlalounaan (25 euroa) klo 12–16. Pienempään nälkään löytyy kahvio. Perinteinen Ham Dinner ja iltajuhla järjestetään syyskokouksen jälkeen klo 19–21:30 samassa ravintolassa. Illalliskortit (38 euroa) ostetaan paikan päältä.
 
Lisätietoja
Lisätiedot saat sivulta oh3ne.fi/syyspaiva2019/. Tapahtumaemäntänä toimii Virve, OH3VIKI, oh3viki ät gmail piste com.
Lämpimästi tervetuloa!
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Vaaleissa ovat ehdolla seuraavat henkilöt äänestysnumeroineen:
 
Tiina Kela, OH8BBO, äänestysnumero 2
Mikael Nousiainen, OH3BHX, äänestysnumero 3
Veli-Matti Pappinen, OH7JEV, äänestysnumero 4
 
Vaalien äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Postiääni hyväksytään, jos se on saapunut tai toimitettu perille Liiton toimistoon viimeistään 14.11.2019. Vaalijärjestyksen mukaan postiääntä ei voi toimittaa vuosikokouspaikalle.
Postin lakko on vaikuttanut äänten perilletuloon. Syyskokouspaikalla voi tarkistaa äänestyspisteestä, onko postiääni tullut perille, ja tarvittaessa äänestää siellä. Tilanne on poikkeuksellinen. Liiton lakimiehen kanssa tehdyn tilannearvion perusteella vaalit järjestetään silti SRAL:n sääntöjen ja vaalijärjestyksen mukaisesti. Postiäänestyksessä huomioidaan ilmoitettuun määräaikaan mennessä tulleet äänet.
Lisätietoa vaaleista löytyy vaalisivustolta: sral.info/vaalit/.
 
* Thaimaa-Suomi vastavuoroisuusluvat *
Thaimaan hallinto- ja lupaviranomainen NBTC sekä radioamatööriliitto RAST juhlistavat kuninkaansa kruunaamisen juhlavuotta kutsumalla edustajat 11 vastavuoroisuusmaastaan juhlaseminaariin, joka pidetään lauantaina 16.11.2019 Bangkokissa. Suomi on näistä vastavuoroisuusmaista viimeisin ja erityisen juhlinnan kohteena. Paikalla Suomea edustaa Suomen Thaimaan suurlähettiläs sekä Martti, OH2BH ja Leena, OH2BE.
Erityistunnus E2OH tulee ääneen nyt viikonloppuna ja se on äänessä vuoden loppuun asti. Myös Thaimaassa vierailevat SRAL:n jäsenet voivat operoida ko. tunnuksella RAST:n asemalta HS0AC.
 
* Radiotaajuusmääräys M4 lausunnolla *
Traficom on antanut lausuntopyynnön Radiotaajuusmääräyksen sekä luvasta vapaiden radiolähettimien yhteistaajuuksista ja käytöstä annetun määräyksen päivityksistä. Oleellisin suomalaisia radioamatöörejä koskeva muutosesitys on taajuusalueen 1240-1300 MHz kansallinen poisto amatööriallokaatioista. SRAL valmistelee parhaillaan tätä 23cm taajuusalueen poistoa vastustavaa lausuntoa.
Lausuntopalveluun kirjautumalla jokaisella kansalaisella ja yhteisöllä on myös mahdollisuus antaa oma lausuntonsa asiasta. Vastausaika päättyy nyt sunnuntaina 17.11.2019.
Lisätietoa Liiton nettisivuilta.
 
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustialan OH5Z asemalla 5.-8.12.2019. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista, perinteinen itsenäisyyspäivän ohjelma ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!
Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Leirin hinta on 10€, joka maksetaan järjestäjille käteisellä paikan päällä. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa sral.info/nuoriso. Tervetuloa!
 
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä *
Onko sinulla nuorisoon liittyviä ajatuksia, joita haluaisit jakaa muille, tai olet nuori, joka haluaisi päästä ääneen? Voit lähettää meille Nuorisotiimiin valmiita tekstejä tai muuten ottaa yhteyttä sähköpostilla nuoriso ät sral piste fi. Nuorison blogiin voi tutustua sivuilla sral.info/nuoriso/nuorisotiimin-blogi.
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimistoon on saapunut uusia QSL-kortteja, tervetuloa noutamaan! Jos olet epävarma korttitilanteestasi, ota yhteyksiä toimistolle esimerkiksi sähköpostitse toimisto ät sral piste fi, niin tarkistetaan tilanne.
 
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
 
Perinneradiotapahtuma PRT29
Perinneradiotapahtuma PRT29 vietetään 6.12.2019. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40 vuotiaita veteraaniradioita ja ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Tarkemmat tiedot tapahtumasta Liiton nettisivuilla.
 
OI-aktiviteettipäivä
Sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat OI-kutsumerkeillä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019. Muista anoa hienoa OI-awardia! Lisätietoa OI-awardista Liiton nettisivuilta.
 
Kuutosten Cup
Kuutosten kuudennen päivän cup järjestetään Itsenäisyyspäivänä. Tervetuloa mukaan! Järjestäjänä OH6AD. Lisätietoja Liiton nettisivuilla.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Riihimäen Kolmoset Ry, OH3AD
Riihimäen Kolmoset Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 20.11.2019 kello 18:30 alkaen kerhotalolla Eprantie 25, Riihimäki. Tervetuloa!
 
Keski-Uudenmaan radioamatöörit ry, OH2AP
Järvenpään 70cm toistin OH2RUP on palannut takaisin oikealle asemapaikalleen kaupungin korkeimmalla kohdalla, jolloin kuuluvuus ja kuultavuus on parantunut. Kokeilussa oleva uusi toistin-hardware parantaa myös kuuntelua. Poiketkaapa raportoimaan, kun olette alueella!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW CW.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 23.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta tunnuksella OH6K.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media