Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 3/2020, 18.1.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 18.1. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Nuorten NOTA-leiri Norjassa pääsiäisenä *
* Nuorten YOTA-leiri Kroatiassa elokuussa *
* Silent key Heikki E. Heinonen OH3RU *
* Osallistu markkinointikyselyyn *
* Haussa digimodeohjaaja *
* Toimisto tiedottaa *
* Ilmatorjuntamuseon esitelmiä ja tapahtumia keväällä 2020 *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Nuorten NOTA-leiri Norjassa pääsiäisenä *
Nuorten radioamatöörileiri Nordics On The Air eli NOTA järjestetään tänä vuonna Norjassa pääsiäisen aikaan 10.-13.4.2020. Leiripaikkana on Camp Killingen Oslon lähellä sijaitsevalla saarella Killingholmenissa. Ohjelma on keskittynyt radioamatööritoiminnan ympärille ja se sisältää harrastuksen esittelemistä tulokkaille, mutta myös vaativampia harjoituksia kokeneemmille amatööreille. Lisäksi on mahdollisuus pitää yhteyksiä LA1YOTA asemalta. Ohjelmaan kuuluu myös intercultural evening.
NOTA on leiri nuorilta nuorille ja etusijalla ovat alle 26-vuotiaat osallistujat. Jos kyseessä on ensimmäinen NOTA-tai YOTA-leirisi, niin sinua kannustamme erityisesti hakemaan! Radioamatöörin pätevyyttä ei ole pakko olla. Osallistumismaksu on 20 euroa ja se sisältää ruuat ja majoituksen. SRAL tukee osallistujia matkakustannuksissa.
Hakeminen tapahtuu oman IARU-jäsenliittosi eli Suomessa SRAL:n kautta. Hakemuksia hyväksytään 9.2.2020 asti. Paikkoja on rajoitetusti, joten hae pian. Hakeminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Nuorisotiimiin sähköpostitse nuoriso ät sral piste fi. Huom. Jos hakija ei vielä kuulu liittoon, jäsenyyttä voi hakea samalla.
Aiheesta lisää ham-yota.com/nota2020 sekä leirin järjestäjät osoitteessa nota ät nrrl piste no.
Jos NOTA:n ajankohta on tänä vuonna huono, on keväällä myös toinen mahdollisuus hakea kansainväliselle nuorisoleirille. Huhtikuun alussa järjestetään Serbiassa Balkanin alueellinen leiri, jonne myös muut nuoret ovat tervetulleita. Lisätiedot ja ilmoittautuminen samoin Nuorisotiimin kautta.
 
* Nuorten YOTA-leiri Kroatiassa elokuussa *
Tänä vuonna Youngsters On The Air-leiri järjestetään Karlovacin kaupungissa Kroatiassa 8.-15.8.2020. Leirin teemana on ”Train The Trainer”. Viikkoon mahtuu mm. vierailu 9A1A-asemalla, elektroniikkarakentelua sekä vierailut pääkaupunkiin ja rannikolle. Suomen tiimiin mahtuu 2-3 sellaista 15-25-vuotiasta SRAL:n nuorisojäsentä, jotka eivät ole olleet YOTA-leirillä aikaisemmin. Radioamatööritutkinto ei ole välttämätön. Ilmoita kiinnostuksestasi Katille OH2FKX omakutsuosoitteeseen.
Lisätietoja sral.info/nuoriso sekä ham-yota.com. Tervetuloa mukaan leireille!
 
 
* Silent key Heikki E. Heinonen OH3RU *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Heikki E. Heinosen, OH3RU, poismeno. Heikki sai radioamatööriluvan OH3RU kuusitoistavuotiaana vuonna 1952. Elämänsä varrella hän ehti toimia useissa eri luottamustehtävissä eri kerhoissa sekä liittotasolla toimien mm. SRAL:n hallituksessa, useiden eri toimikuntien jäsenenä sekä pätevyystutkijakunnan jäsenenä. Heikki toimi Radioamatööri-lehden kirjoittajana vuodesta 1960 lähtien ja mm. toimitti Perus-ja tietoliikenneluokan palstaa liki koko 1990-luvun. Hän oli myös mukana kirjoittamassa useita radioamatöörien historiaan liittyviä ja tekniikkaa käsitteleviä kirjoja. Heikki on erityisen tunnettu 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa valmistuneista Tiimissä hamssiksi-kirjoista, joiden avulla monet ovat suorittaneet pätevyystutkintonsa ja jotka edelleen ovat opetuskäytössä. Hänelle on myönnetty Jäämaan palkinto. Heikki OH3RU kutsuttiin liiton kunniajäseneksi vuonna 2002.
Liiton hallitus ja toimisto esittävät Suomen Radioamatööriliiton puolesta surunvalittelut Heikin poismenon vuosi.
Kunnioitamme Heikin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Osallistu markkinointikyselyyn *
Markkinointitiimi ja nuorisotiimi toteuttavat kyselyä markkinointimateriaalin tarpeesta, ja kokoavat sen perusteella markkinointimateriaalipankin. Tavoitteena on luoda esimerkiksi messu- ja kouluesittelyjä varten valmiita materiaaleja, joita kerhot ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää erilaisissa edustus- ja esittelytilaisuuksissa. Vastauksia toivotaan sekä kerhoilta että yksityishenkilöiltä.
Kysely aukeaa tällä linkillä: www.bit.ly/SRALmarkkinointi.
Ruotsinkielinen kysely löytyy tällä linkillä: www.bit.ly/SRALmarknadsforing.
Kiitos jo etukäteen osallistumisesta!
 
 
* Haussa digimodeohjaaja *
Sinustako dimodeohjaaja? Digimodeohjaaja tärkein tehtävä on opastaa jäsenistöä digimodeasioissa. Tämän lisäksi tehtäviin voi mielenkiinnon mukaan kuulua digimodejen kehittymisen ja käytön seuraaminen kansainvälisesti ja digimode-aiheisten juttujen toimittaminen RA-lehteen. Lisätietoja toimistolta.
 
* Toimisto tiedottaa *
 
Yhteystietomuutokset
Olethan muistanut ilmoittaa käytössä olevan sähköpostiosoitteesi jäsenrekisteriin? Sähköpostiosoitteen sekä muut yhteystietojen muutokset ilmoitat kätevimmin sähköpostitse, toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973. Kiitos!
 
Jäsenmaksut vuodelle 2020
Jäsenmaksut lähetään helmikuun alkupuolella.
 
Toimiston aukioloajat muuttuivat
Toimiston aukioloajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 12-16, keskiviikkoisin klo 12-18 ja perjantaisin klo 12-14. Aikataulumuutoksilla pyritään palvelemaan joustavammin myös virka-aikojen ulkopuolella asioivia jäseniä. Toimiston kanssa voi myös etukäteen sopia käyntiajan esimerkiksi aamupäivään.
 
* Ilmatorjuntamuseon esitelmiä ja tapahtumia keväällä 2020 *
Ilmatorjuntamuseon esitelmät käynnistyvät torstaina 23.1. Atso Haapasen esitelmällä ”Osasto H, pääkaupunkiseudun salainen joukko-osasto”.
Keskiviikkona 19.2. Juhani Vakkuri esitelmöi aiheesta ”Talvisota, miten Suomi siitä selviytyi ja mitkä tekijät vaikuttivat rauhan solmimiseen”. Torstaina 12.3. Ove Enqvist esitelmöi teemalla ”Suomen rautatietykistö, unohdettu osa rannikkopuolustusta”. Kaikki esitelmät alkavat klo 18.00.
Sunnuntaina 23.2. vietetään Klaavolantien laskiaista yhteistyössä Tuusula-seuran kanssa. Lauantaina 18.4. pidetään Ohjuspäivä, IT-ohjusmiesten perinnetapaaminen ja seminaari. Torstaina 23.4. kaikki ovat tervetulleita museon kevättalkoisiin. Lauantaina 16.5. vietetään Radiopäivää.
Esitelmiin, Ohjuspäivään ja Radiopäivään osallistumismaksu 5 euroa.
Lisätietoa Ilmatorjuntamuseon kotisivuilta: ilmatorjuntamuseo.fi. Tervetuloa!
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP
OH2AP järjestää talvella perusluokan tutkintoon tähtäävän viikonloppu-intensiivikurssin niille, joiden ajankäyttöä viikolla rajoittaa ansio- tai koulutyö. Kolmessa viikonlopussa (25.-26.1., 15.-16.2., 29.2.-1.3.) käydään läpi K- ja T1-moduulit. Kurssipäivät ovat kestoltaan kukin 6 h. Kurssin lopuksi voi osallistua tutkintoon. Lisätietoa ja kurssin ohjelma löytyy OH2AP:n kotisivulta.
Ilmoittautuminen kerhon s-postiin: oh2ap ät sral piste fi.
 
Teljän Radioamatöörit ry OH1AF
Teljän Radioamaatöörit ry OH1AF järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin keväällä 2020. Kurssi järjestetään Porin kaupungin Toejoen koululla myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kaavailtu on aloitus helmikuun puolivälin jälkeen. Kurssilaisista riippuen kurssi pidetään 1–2 kertaa viikossa. Kurssipaikka mahdollistaa kurssipäivien sijoittamisen tarvittaessa eri viikonpäiville viikoittain.
Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla hammpk ät fyl piste fi.
 
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE järjestää radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna maaliskuussa 2020. Tavoitteena on perusluokan tutkinto, eli kirjallinen moduuli K ja tekniikkamoduuli T1. Kurssin hinta on 10 €. Kurssi alkaa lauantaina 7.3.2020. Lisätietoa ja kurssin ohjelma löytyy OH3NE:n kotisivulta.
Jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille, ota yhteyttä hallitus ät oh3ne piste fi 28.2. mennessä.
 
Vuosikokouksia
 
Teljän radioamatöörit ry:n OH1AF/OH1AB/OH1F
Teljän radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään ke 29.1.2020 klo 19.00 kerholla (Vanha Raumantie 705, 28660 PORI). Esillä sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI
Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 2.2.2020 klo 14.00, Kauko Rönkön OH7SQ:n luona osoitteessa: Jämperintie 83, 74300 SONKAJÄRVI.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Hungarian DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan CQ 160 m CW, REF CW, UBA DX SSB ja BARTG RTTY Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 25.1. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media