Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 12/2020, 21.3.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
* Silent key *
* Viestiliikenneharjoitus 27.- 28.3. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Koronavirustilanteen vuoksi SRAL tiedottaa seuraavista toimenpiteistä:
Radioamatöörin pätevyystutkinnot keskeytetään välillä 17.3.-13.4.2020. Uusia tutkintoja ei tänä aikana pidetä. Sen sijaan jo pidetyistä pätevyystutkintotilaisuuksista tulleet tutkintopaperit käsitellään normaaliin tapaan.
Liiton toimisto on toistaiseksi suljettuna kävijöiltä. Toimiston palvelut ovat saatavilla puhelimitse sekä sähköpostitse toimiston aukioloaikoina.
Liiton kevätpäivät sekä kevätkokous on peruttu lauantailta 18.4. ja siirretty myöhempään ajankohtaan.
Liiton tilin- ja toiminnantarkastus toteutetaan etätyöskentelyvälinein normaaliin tapaan. Tilinpäätös, toimintakertomus sekä tilin- ja toiminnantarkastajien lausunnot tullaan julkaisemaan liiton verkkosivuilla heti kun mahdollista.
Liiton henkilökunnan esimiesjärjestelyistä, tiedotusvastuusta sekä hallituksen koollekutsumisvastuusta on päätetty siinä tilanteessa että puheenjohtajisto on yhtä aikaa sairauden tai muun syyn vuoksi estynyt hoitamaan tehtäviään.
Liitto kehoittaa jäsenkerhojaan noudattamaan viranomaisten sekä Valtioneuvoston määräyksiä. Erityisesti tulisi harkita kerhotapaamisten ja muiden yleisötapahtumien keskeyttämistä koronaviruksen tartuntavaaran ehkäisemiseksi.
Suomen Radioamatööriliiton sekä suomalaisen radioamatööriyhteisön motto on “Viranomaisen tukena, kansalaisten turvana.” Tämän perusarvon mukaisesti kehoitamme jäsenkerhoja sekä yksittäisiä harrastajia huolehtimaan oman viestikalustonsa kunnosta ja varmistamaan oma toimintakykynsä poikkeavassa tilanteessa. Erityisesti kerhoasemien sekä toistinasemien toimintakyky tulisi tässä tilanteessa varmistaa. Ylilyöntejä ja määräysten vastaista toimintaa tulee välttää. Liitto korostaa suomalaisille radioamatööreille, että kyseessä on poikkeustila, ei hätätila.
Radioamatööriliikenne on edelleen sallittua ja nykyisessä tilanteessa erityisen kannustettavaa. On tärkeää huolehtia sosiaalisista verkostoistamme sekä henkisestä yhdessäolosta. Kerhoiltoja ja yhdessäoloa voi harrastaa myös bandilla. Pidetään rinkulataajuudet aktiivisina, toistimet kuumana ja huolehditaan myös radioamatööriveljiemme ja -sisartemme jaksamisesta haastavassa tilanteessa.
Lisätietoja liiton nettisivuilta löytyvästä tiedotteesta.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskuja aletaan lähettää porrastetusti ensi viikolla ja ne saapuvat postikantona.
Jäsenmaksulaskutuksen siirto tulee mahdollistamaan myös e-laskutuksen seuraavan vuoden laskuille. Kun saatte tämän kuluvan vuoden jäsenmaksun postissa ja tulette sitä maksamaan verkkopankissa , voitte samalla valita tuleville vuosille laskujen vastaanottotavaksi kuluttajaverkkolaskun, eli e-laskun. Ohjeet löytyvät omasta verkkopankistanne. Huomatkaa, että ajantasaiset laskutustiedot on tarkistettava nyt postitse tulevasta laskusta.
Lisätietoja e-laskun käyttöönotossa ja muissa laskutukseen liittyvissä asioissa voi tarvittaessa kysyä liiton toimistolta.
 
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
Taajuusaluetta 1240-1300 MHz on saanut tähän asti käyttää radioamatööriluvalla, mutta nyt tilanne muuttuu. Taajuusalueen käyttö tulee vaatimaan erillisen hakemuksen ja radioluvan kaikille radioamatöörilähettimille. Ennakkotiedoista poiketen radiotaajuusmääräys 4Z/2020M ei astu kuitenkaan voimaan 1.4.2020. Se astuu voimaan huhtikuussa ja siitä tiedotetaan, kun ajankohta varmistuu. EAM-hakemuslomakkeella voi hakea radiolupaa, mutta radiolupa kirjataan alkavaksi vasta, kun määräys on voimassa.
Liiton sivuilla on julkaistu asiasta Traficomin tiedote ja sivuilla on ladattavissa EAM-hakemuslomake.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Voitto Vatajan OH3JVE ja Markku Mokon OH9NGW poismeno. Kunnioitamme Voiton ja Markun muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Viestiliikenneharjoitus 27.- 28.3. *
Pohjois-Karjalan radiokerhon johtama MPK:n viestiliikennekurssi 27.- 28.3. on peruttu, mutta valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään suunnitellusti omilta kotiasemilta. OI7AX toiminnassa puheella lauantaina 28.3. kello 10.00-11.00 taajuudella 3660 (LSB). Operaattorina Manu, OH7UE.
Lisätietoa Tommilta, OH7JJT, omakutsu toimii. Tervetuloa radioaalloille.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY ja Russian DX.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz +up.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 28.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media