Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2020, 12.9.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Liiton Syysleiriltä tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Liiton Syysleiri Hankasalmella  *
* Vaalit 2020 *
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* SAC 2020 *
* Syksyn radioamatöörikurssit Helsingissä ja Lahdessa *
* OH2AP:n syysleiri 19.9.*
* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9.*
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella *
Keski-Suomen Radioamatöörien OH6AD:n järjestämä SRAL:n Syysleiri Aurora 2020 on parhaillaan käynnissä Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa. Leiri alkoi torstaina ja kestää sunnuntaihin. Syysleiri järjestetään kesäleirin tapaan: neljä päivää esitelmiä, nokkakusoja, kirpputoria ja saunaa. Näiden lisäksi leirillä pidetään perinteinen Hamigolf-kisa ja useita tapaamisia, kuten OHFF-, OI- ja nuorisotapaamiset. Paikalla myös RadioHami.
Lisätietoja löytyy leirin nettisivuilta.
 
* Vaalit 2020*
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat puheenjohtaja Tuomas Tauriala, OH3ERV sekä hallituksen jäsenet Mauno Hirvonen, OH7UE ja Jari Kekki, OH2EXE.
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys.
HUOM. Sähköinen äänestäminen vaatii, että jäsenellä on jäsenrekisterissä toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tiedot voi ilmoittaa liiton toimistoon viimeistään 16.10. käyttämällä liiton nettisivuilla olevaa lomaketta tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan 2.10. klo 14.00 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon  osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Ronja Iso-Heiko, PL 44, 00441 HELSINKI. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen tulevaa esittelyä varten kuvan sekä vapaamuotoisen tekstin. Esittelyaineisto tulee toimittaa viimeistään 6.10.2020.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä liiton toimiston aukioloaikoina 26.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 26.9.2020 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään 14.11.2020. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen tämän viikon loppuun eli 13.9. mennessä. Esityksen on oltava vähintään 10 jäsenen allekirjoittama. Esitykset toimitetaan liiton hallitukselle osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää yhdessä radiopartiolaisten kanssa nuorten POLAR -leirin Leirisalossa 16.-18.10.2020. Käy tutustumassa ohjelmaan osoitteessa sral.fi/nuoriso/tapahtumat ja ilmoittaudu leirille 3.10. mennessä.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Toimisto tiedottaa *
Liiton toimisto on suljettuna vierailijoilta ensi viikolla.
 
* Silent key *
Liiton toimiston tietoon on tullut Vili Virtasen OH3VV poismeno. Kunnioitamme Vilin poismenoa hetken hiljaisuudella.
 
* SAC 2020 *
SAC:tä workitaan taas tuota pikaa perinteisesti periaatteella mies talosta, kaksi parhaasta ja nainen kovimmista. Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 19.-20.9. sähkötyksellä ja 10.-11.10. puheella.
Tänä vuonna on koronan takia multi/multi-luokassa mahdollisuus ajaa IARU-HQ -tyyliin hajautettu operaatio, eli asemat voivat sijaita missä vaan, tosin saman DXCC-maan alueella.
SAC:n säännöt ja muuta infoa löytyy sivulta SACTEST.NET. Tänä vuonna erilliset assisted-luokat on poistettu, sen sijaan clusterit ym apuvälineet on nyt sallittu kaikissa luokissa.
Tervetuloa mukaan!
 
* Syksyn radioamatöörikurssit Helsingissä ja Lahdessa  *
Radioamatöörikurssi alkaa Helsingissä syyskuussa
Helsingin Aikuisopiston järjestämä perusluokan kurssi alkaa keskiviikkona 23.9. jatkuen marraskuun puoliväliin. Kurssipaikka on Etu-Töölössä. Kurssille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Lisätiedot Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta. Ilmoittautuminen tehdään opiston sivujen kautta www.helao.fi. Kurssi ”1302011 Radioamatöörikurssi.”
Radioamatöörikurssi Lahdessa alkaa lokakuussa
Lahden Radiomatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä MPK:n Lahden koulutuspaikan kanssa perusluokan kurssin. Kurssi järjestetään Lahden Radiomäellä tiistai-iltaisin 20.10. alkaen ja se kestää joulukuun alkuun. Kurssille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Lisätiedot sekä ilmoittautumisohjeet MPK:n koulutuskalenteriin Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta.
 
* OH2AP:n syysleiri 19.9.*
Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AP:n perinteinen syysleiri pidetään Rusutjärven Metsäpirtillä, os. Turaniementie 61, Rusutjärvi,  lauantaina 19.9.2020. Lisätiedot ja ohjeet kerhon sivuilla www.oh2ap.fi tai omakutsulla oh3zq. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla oh2ap at sral.fi.
 

* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla, os. Pihkavuorentie 15, lauantaina 26.9.2020.  Tuuletuksen yhteydessä bonkkileiri koko viikonlopun. Lisätietoja: Memma,  oh1eg ät sral.fi. Tervetuloa tuulettumaan!

 
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
Vuoden 2020 radiosuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 26.9.2020. Kilpailun järjestämisestä vastaa Juhani Lehtosaari, OH2MD. Lisätietoja: ardf.fi. Tervetuloa!
 
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9. *
OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Riihimäellä Hotelli Seurahuoneella 26.9. klo 13.00. Osoite on Hämeenkatu 29, Riihimäki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Lisäksi kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntömuutoksesta, joka mahdollistaa etäosallistumisen yhdistysten kokouksiin. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa, toivottaa Hallitus.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SAC CW.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 19.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media