POLAR-leiri lokakuussa 2020

Normaalisti nuorisotiimin vuoden suunnitelmiin kuuluu erilaiset tapahtumat ja yhdessäolo sekä radion välityksellä että fyysisesti. Koronakevät kuitenkin sotki suunnitelmat alkuvuoden osalta (Nuorisotiimin koronakevään kuulumiset pääset lukemaan täältä). Kesän edetessä alkoi kuitenkin näyttää siltä, että vuosittainen POLAR-leiri on kuin onkin mahdollista järjestää lokakuussa. Tänä vuonna tapahtuma sijoittuu koulujen syyslomaviikkojen väliin viikon 42 viikonlopulle 16.-18.10.2020. Leiri järjestetään NOTA 2019-leiriltä tutussa tapahtumapaikassa Leirisalossa.
 

Tapahtumapaikkana Leirisalo on tuttu, ja hyväksi todettu.

Radionuorissa ja partiolaisissa on paljon yhteistä. Joissakin jopa niin paljon, että kiinnostusta löytyy kumpaakin harrastusta kohtaan. Nuorisotiimin toiveena onkin jo pitkään ollut laajentaa yhteistyötä partiolaisten kanssa. Iloksemme voimme kertoa, että tämän vuoden POLAR-leirin lauantaina järjestetään leirin ohjelmaan sisältyvä JOTA-JOTI-tapahtuma, johon ovat tervetulleita myös leirin ulkopuoliset partiolaiset.
 
Leirin ohjelma sisältää sekä radiopartioon että radioamatööritoimintaan liittyviä aktiviteettejä muun muassa rastiradan muodossa. Rastiradalla ääset oppimaan perinteiseen- ja radiosuunnistukseen sekä aseman kasaamiseen liittyviä taitoja. Leirillä on myös hätäviestintäharjoitus, johon osallistumalla voit päivittää omat tietosi tästä tärkeästä taidosta. 
Arttu OH2FB ja Mikael OH3UAF kokeilmassa radiosuunnistusta Leirisalossa järjestetyllä NOTA 2019-leirillä.

Mikäli olet liian vanha osallistumaan, tai et pääse leirille muusta syystä osallistumaan, pääset leiritunnelmaan seuraamalla leirin aikana päivittäin ilmestyvää Nuorisotiimin blogia. Muista myös aktivoitua bandeilla, ja pitää yhteys OH2YOTA:n, sekä partiolaisten erikoiskutsun kanssa!
 
Partiolaisissa on paljon potentiaalia radioamatööritoimintaan, ja toivommekin, että tapahtuma herättäisi kipinän harrastusta kohtaan. Mikäli olet nuori, 15-28 vuotias radioamatööri, ja haluaisit osallistua leirille, löydät ohjeet ilmoittautumiseen ja lisätietoa kuvan alta!
 
Viime vuoden POLAR-leirillä workittiin SAC SSB -kontestia. Kuvassa Vilma OH2VT ja Nuutti OH1UBO

 
Jos haluat ilmoittautua Polar-leiriviikonlopulle ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa sral.fi/nuoriso/tapahtumat. Lauantaipäivän JOTA-JOTI -tapahtuman ilmoittautuminen partiolaisille löytyy erikseen Lounais-Suomen partiopiirin nettisivuilta:
https://lounaissuomi.partio.fi/event/l-sp-jota-joti-tapahtuma-2/
 
Lisätietoa JOTA-JOTI -tapahtumasta löytyy Suomen partiolaisten nettisivuilta sekä kansainvälisiltä JOTA-JOTI -nettisivuilta:
https://www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/juhlat-ja-tapahtumat/jota-joti/
https://www.jotajoti.info/
 
Lounais-Suomen partiopiirin nettisivut:
lounaissuomi.partio.fi/
 
Toivottavasti näemme leirillä!
 
Kirjoittajat: Vilma OH2VT & Otava OH3OT

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media