5. Jari Kekki, OH2EXE

Jari Kekki, OH2EXE

Ja se kaikki alkoi kipinästä. Viimeiset kaksi vuotta ovat menneet antoisasti harrasteen edunvalvonnan kanssa. Ensi vuonna minulla tulee viisi vuotta täyteen radioamatöörinä.

Kaksi vuotta sitten tullessani valituksi SRAL:n hallitukseen lähdin myös määräystyöryhmään sekä myötävaikutin pätevyystutkintokysymyksiin.

Työyhteyksieni kautta minulla on näköalapaikka standardien maailmaan. Olen myös huomannut, että standardilla on taipumusta vaikuttaa lainsäädäntöön. Tulevina vuosina sähkövoimatekniikan standardit tulevat uudistumaan ja tarkkana saa olla, ettei meidän ainutlaatuinen oikeutemme korjata ja rakentaa harrasteeseen liittyviä sähkölaitteita tule uhatuksi.

SRAL:n nuoristotiimissä on aivan mahtavaa porukkaa, osa heistä toimii muissakin toimikunnissa. Maamme kaupunkien ja kuntien valtuustoista ovat ottaneet kokouksiinsa myös paikallisen nuorisovaltuuston edustajia. Olisiko nyt seuraavina vuoisina aika ottaa SRAL:n hallitukseen nuorisotiimin edustaja mukaan.

Hallitustyöskentelyn lisäksi olen ehtinyt harrastaa. VHF ja UHF on se minun juttuni. QSOja olen pitänyt enemmän digitaalisena kuin analogisina. Lisäksi kuluvan vuoden aikana olen löytänyt itsestäni jonkinlaisen säätäjän. DMR-radioiden asetustiedostot ovat menneen kohdalleen. Viimeksi kaiutin vikaisen UHF-radion kuntoon saattaminen toi onnistumisen iloa. Olisikohan suffiksillani EXE jotain vaikutusta asiaan?

Jonkin aikaa sen jälkeen, kun olin tullut SRAL:n hallitukseen tutustuin sotilasradioamatööritoimintaan. Liityin viestikiltaan, josta myöhemmin tuli SRAL:n yhteisöjäsen. Olin mukana ko. viestikillan hallituksessakin.

Kiitokset todella mahtavista ja rakentavista yhteydenotoista teille jäsenet.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media