4. Dimitrios ’Dimi’ Doukas, OH2DD

Dimitrios Doukas OH2DD.

Radioamatööriuraltani olen nuori, luvat sain 2014. Mutta haavenani se oli jo 34 vuotta. Minulle se on yhdistelmä kiinnostavaa radiotekniikkaa, avaruussäätä, ilmakehän ilmiöitä, antennitekniikkaa, kansainvälisyyttä, kielten opiskelua, maihin ja kulttuureihin tutustumista ja yhteisöllisyyttä. Hienoa on kuinka hamit herrasmiehiä ja -naisia, kohteliaita bandilla, kannustavia ja aina helposti toisiaan auttavia. Vaikka poikkeuksia on, tämä on kuitenkin pääsääntö.
Kun olet hami, olet osa maailmanlaajuista yhteisöä ja muiden hamien ovet avutuvat ympäri maailman. Rajat, uskonnot, kielierot, kulttuurierot unohtuvat, kun pidetään kusoja. Harrastuksemme ja yhteisömme ei ole staattinen. Radioamatööri on edelläkävijä ja toivotankin uudet harrasteemme alueet tervetulleiksi, niin digimodet kuin DMR:t, perusasioita (CW, SSB) unohtamatta.
Tulevaisuuden suurimmiksi uhkiksi näen taajuuksien menettämisen kaupallisiin tarkoituksiin sekä epäsuotuisat lainsäädännölliset muutokset. Tämä yksin on syy jokaiselle hamille olla yhtenäinen osa liittoamme. Tulevaisuudessa näen selviämismahdollisuudeksemme vähenevän jäsenmäärän myötä että a) yhdistämme voimamme muiden läheisten liittojen ja yhdistysten kanssa kuten DX-Liitto ja SRHS (olenkin myös näiden molempien jäsen: kolmoisjäsen) b) Haemme yhteistyötä ja lisää harrastajia erilaisista järjestöistä ja yhdistyksistä. Innovoimme myös erilaisia tapoja harrastaa, lupia myöten.
Olen 50v tietotekniikan ammattilainen, naimisissa, 3 lapsen isä ja 2 lapsen isoisä. Muita harrastuksiani ovat nörtteily, musiikki-instrumentit, äänittäminen, elektroniikkarakentelu, valokuvaus, toiminnallinen urheiluammunta ja Vapepa. Hallitustyöskentelyssä voin antaa panokseni Hami-yhteisöllemme.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media