3. Jorma Saloranta, OH2KI

Jorma Saloranta, OH2KI.

SRAL- ja järjestökokemus: jäsen vuodesta 1962, kahden hallituskauden jäsenyys, toiminnanjohtaja, väliaikainen päätoimittaja, toimintaa erilaisissa toimikunnissa, Radioamatööri-lehteen kirjoituksia perusasioista, edustamista IARU Region 1 HF-alueen kokouksissa, Region 1 HF-kilpailutoiminnan koordinoijapuheenjohtaja yhden kolmivuotiskauden. Työhön kuului kuukausittaisen kilpailu-uutislehden toimittaminen.
Harrastustoiminta: harrastukseni suuntautuminen on viime aikoina ollut antennien teknistä kokeilua ja erilaisiin bandiaktiviteetteihin osallistumista. Pyrkimykseni on auttaa muita, mutta olen usein kerhoilloissa saamapuolella monissa asiantuntijakysymyksissä. Kuulun pariin suomalaiseen kerhoon ja USA:n liittoon. Olin vuosikymmeniä CQWW:n kontestikomitean jäsen, myös SAC-sääntökomiteaan osallistuin. Vanhan ajan CW:n kasvattina workin usein CW:tä, mutta kaikki muutkin lähetyslajit ovat käytössäni. DXCC on ollut alusta asti tärkeä QSL-kortteineen. Kaikki maat on workittu ja kuitattu.
Työelämäni on eläkeläisenä takana päin. Toimin keskisuurissa organisaatiossa ICT-organisaatioiden ja järjestelmien kehitys- ja johtamistyössä useissa maissa, parissa EU-työryhmässäkin. Viimeiset viisi vuotta toimin omassa ICT-konsulttiyrityksessäni.
Peruskoulutukseni on Helsingin yliopiston tietotekniikan ja matematiikan fil. maisteri. Ammattitutkintoina ovat mm. CISA-sertifioitu tietojärjestelmätarkastajan tutkinto ja ITIL-perustason sertifikaatti. Olen yliopiston alumnijäsen ja seuraan alaa.
Miten voin auttaa SRAL:n kehittämistä? Omaan laajan harrasteen verkostoitumispiirin Suomessa ja ulkomailla. Eteenpäin menemisen keinona voimme pystyttää pari avaintyöryhmää SRAL:n hallituksen avuksi viemään Liittoamme uuteen aikaan. Jäsenlehteä pidän tarpeellisena, koulutustoiminta on ykkösasiaa, samoin nuorisotyö. Liiton taloutta pyrimme vahvistamaan varainhankinnan keinoin. SRAL:n 100-vuotisjuhlat pidetään arvokkaasti. Jäsenten tuki toimilleni on ehdottoman tärkeä.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media