Viitosten Syysottelu 1.11.2020

Pokaaleja ja mitaleita.
Pokaaleja.

 
Säännöt
Vesa Pakarinen, OH5MNH
Kilpailun järjestäjänä toimii Saimaan Viitoset ry. – OH5AB.
 
Kilpailuaika ja jaksot sunnuntaina 1.11.2020
SSB: 1. jakso. 0700–0759 UTC, 2. jakso. 0800–0859 UTC, (1. jakso. 09.00–09.59 SA., 2. jakso 10.00–10.59 SA.).
CW: 1. jakso 1000–1059 UTC, 2. jakso. 1100–1159 UTC, (1. jakso. 12.00–12.59 SA., 2. jakso. 13.00–13.59 SA.).
RTTY: 1300–1359 UTC, (15.00–15.59 SA.).
 
Taajuusalueet:

  • SSB: 3600–3750 kHz, 7060–7140 kHz.
  • CW: 3510–3550 kHz, 7010–7040 kHz.
  • RTTY: 3580–3600 kHz, 7040–7060 kHz.

 
Kilpailusarjat: Kaikissa osakilpailuissa luokat: (suluissa cabrilloon tuleva tieto).

  • Yleisluokka yli 100W (SINGLE-OP HIGH)
  • Yleisluokka max. 100W (SINGLE-OP LOW)
  • QRP max. 5 W (SINGLE-OP QRP)
  • Perusluokka (SINGLE-OP NOVICE-TECH)

Viitosten Syysottelu on osakilpailu kotimaan HF-kilpailuiden SM-sarjaa. Lokit, joiden lähettäjä ei ole ilmoittanut kilpailusarjaansa, käsitellään tarkastuslokeina.
 
Sanoma: RS(T) + juokseva numero + maakuntatunnus. Esim. 599 079 PS. Juokseva numero on kolminumeroinen ja tulee aloittaa numerosta 001 modettain.
 
Yhteyspisteet: Jokaisesta täydellisestä yhteydestä saa 2 pistettä, edellyttäen että vasta-asema on lähettänyt lokin. Saman vasta-aseman voi työskennellä kerran kunkin jakson aikana kummallakin taajuusalueella. Siis saman vasta-aseman voi työskennellä yhteensä 4 kertaa SSB:llä ja CW:llä ja 2 kertaa RTTY:llä. Jos sanomassa on yksi tai useampia virheitä, yhteyden arvo on 1 pistettä. Virhe kutsumerkissä mitätöi yhteyden. Yhteydestä vasta-asemaan, joka ei ole lähettänyt lokiaan, saa pisteet ja mahdolliset kertoimet, edellytyksellä, että asema löytyy vähintään kuudesta (6) eri lokista ao. modella.
Kertoimina ovat maakunnat (pois lukien oma) taajuusalueittain: AL Ahvenanmaa, EK Etelä-Karjala, EP Etelä-Pohjanmaa, ES Etelä-Savo, KE Keski-Suomi, KL Kymenlaakso, KP Keski-Pohjanmaa, KT Kanta-Häme, KU Kainuu, LA Lappi, PH Päijät-Häme, PK Pohjois-Karjala, PM Pirkanmaa, PO Pohjanmaa, PP Pohjois-Pohjanmaa, PS Pohjois-Savo, SA Satakunta, UU Uusimaa, VA Varsinais-Suomi.
 
Tulos: Lopullinen tulos on yhteyspisteet x kertoimet. UA9QCQ-ohjelma laskee pisteet ja tulokset tulevat sivustolle kohtaan “Results”.
 
Yleistä: Yhteyksien tarkistaminen ja lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus voidaan hylätä sääntöjen vastaisen toiminnan, epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia. Lopullisista tuloksista vastaa kilpailun järjestäjä.
 
Palkinnot: Kunniakirjoja.
 
Lokit: Viimeistään 8.11.2020 mennessä www.ua9qcq.com <https://draft.blogger.com/null> robotin kautta. Paperilokeja ei oteta vastaan kilpailussa.
 
Lisäohjeita: Lokit menevät Sainion ja Kesäkisan tapaan Cabrillo-lokitiedostoina www.ua9qcq.com-palvelua käyttäen. Kuten sactest.net:ssä lokit uploadataan kilpailijan toimesta. Tiedoston nimellä ei systeemissä ole väliä, joskaan ääkkösiä ja öökkösiä se ei saa sisältää. Sen sijaan lokin sisällön on oltava kunnossa. Robotti herjaa tai vaatii valitsemaan listalta tai pyytää korjaamaan. Mikäli lokiisi meni jokin virhe, pystyt lähettämään sen uudelleen ja aikaisempi tiedosto korvautuu uudella. Saman tien onkin sitten mahdollista katsoa raakatuloksia: ”Claimed scores.”
 
Pari perusohjetta lokisoftien käyttöön
TR4W, N1MM+ tai EZTEST
Valitse kilpailuun kisasoftastasi säännöt NRAU-Baltic (tai NRAU N1MM:ssä). Mikäli olet asettanut alkutiedot oikein, kisan jälkeen ottamassasi Cabrillossa ei ole paljon korjattavaa. – N1MM:ssä valitaan tiedot kisaa avattaessa ”New log in database.”
TR4W antaa valita sekä alussa, että uudestaan kisan jälkeen Cabrilloa luotaessa. – Wintestissä kisa ja luokka otetaan alkuikkunasta ja kisan jälkeen Cabrillo syntyy ”File-> Create log files” jne. Lokin jättäminen tapahtuu menemällä www.ua9qcq.com-> Logs->Web interface. Sitten oma e-mail osoite ruutuun. Paina ”Selaa” tai ”Browse” ja hae koneeltasi lokitiedosto ja paina vielä ”Upload log”. Sen jälkeen loki onkin robotilla ja seuraat vaan ohjeita.
EZTEST-ohjelmassa valitaan suoraan Viitosten syysottelu.
Jos syötät paperilokista yhteydet EZTEST:llä, saat cabrillo-muotoisen tiedoston lähetettäväksi ua9cqc-palvelimeen
EZTEST-ohjelma on ladattavissa osoitteesta: www.eurab.se/eztest/index.html
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media