Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on auki 29.8. saakka

1920-luvun lähetinreplikka. Kolmiosainen, suuri laite.

Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely avattiin torstaina 3.6.2021 Tekniikan museossa, Helsingissä. Näyttely esittelee radioamatöörien itse rakentamia laitteita. Laitteet edustavat tekniikaltaan eri vuosikymmeniä, uusimmat ovat tämän päivän tekniikkaa. Muutamia laitteita on rakennettu vanhojen rakenteluohjeiden mukaan, tällaisia ovat muun muassa 1920-luvun replikat.

Näyttely on toteutettu Suomen Radioamatööriliiton ja Tekniikan museon yhteistyönä ja on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. (Näyttelystä on puhuttu suunnitteluvaiheessa kutsumanimellä ITE-näyttely.)

Esillä museossa on reilu nelisenkymmentä laitetta. Laitevalikoimaan kuuluu muun muassa transceivereita, lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja. Laitteiden taajuuskirjo ulottuu HF:stä aina mikroaalloille. Esineitä on näyttelyyn lainannut parisenkymmentä radioamatööriä ja pari kerhoa. Myös yksi museon oma laite on näyttelyssä mukana.

Näyttely on avoinna 29.8. saakka.

Lisätietoa Tekniikan museosta.

Pieni lähetinvastaanotin
Myös tämä minitransceiver on näyttelyssä esillä. Rakentaja OH2GF.

SRAL 100 -sivulle

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media