Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 17/2021, 15.5.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 15.5. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

SISÄLTÖ
* Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen *
* Kevätkokous 2021 *
* Juhlavuoden kesäleiri Eerikkilässä *
* SRAL100-toimikunta tiedottaa *
* Webinaari FT-8:n perusteista 18.5. *
* YOTA Contest 22.5. *
* Ilmoita tietosi OH-luetteloon *
* Kysely jäseneduista *
* Toimisto tiedottaa *
* Kilpailu-uutisia *
* K.S. Sainion Muistokilpailu 2021 tänä viikonloppuna *
* OH-SM-maaottelu 2021 tänä viikonloppuna *
* Seuraava bulletiini *

* Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen * 

SRAL kutsuu Sinut OT-tapaamiseen torstaina 15.7. kello 14.00 alkaen. Tapahtuma järjestetään Eerikkilän Sport & Outdoor Resortin monitoimihallissa. Olet tervetullut tapaamiseen, mikäli olet ollut liiton jäsenenä vähintään 50 vuotta.
Tapaaminen on vapaamuotoinen cocktail-tyyppinen tilaisuus, jossa etusijalla on vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on osa SRAL:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Ilmoittautumiset OT-tapaamiseen pyydetään 31.5. mennessä. Ilmoittautua voi osoitteessa www.sral.fi/kesaleirin-ot-tapaaminen/. Tilaisuuteen voi ilmoittautua myös ottamalla yhteyttä liiton toimistoon. Ilmoittautuessasi kerro mahdollinen erikoisruokavaliosi. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.
Tilaisuus on maksuton kutsuvierastilaisuus. Kutsu on henkilökohtainen. Mahdollisen avustajan mukaan tulo on mahdollinen. Mainitse siitä ilmoittautuessasi.
Jos osallistut vain OT-tapaamiseen, etkä jää leirille, sinun ei tarvitse maksaa leirimaksua (30 euroa).

* Kevätkokous 2021 *
Liiton kesäleirillä 18.7. pidettävän kevätkokouksen materiaaleista on julkaistu tilinpäätösasiakirjat, toiminnantarkastuskertomus ja toimintakertomus. Materiaaleihin voi tutustua liiton nettisivuilla osoitteessa: www.sral.fi/kevatkokous-2021.
Kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkittavista pyydetään toimitettavan hallitukselle ensi viikon tiistaihin 18.5. mennessä. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
Jäsenten esitykset kevätkokoukselle pyydetään samoin toimitettavan 18.5. mennessä. Lisätiedot liiton nettisivuilta.

* Juhlavuoden kesäleiri Eerikkilässä *
Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään 15.-18.7. Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Lisätietoja leiristä sekä leirin alustava ohjelma löytyy juuri ilmestyneestä Radioamatööri-lehdestä sekä liiton nettisivuilta. Majoitusta voi varata Eerikkilän sivustolta löytyvällä ilmoittautumis- ja varauslomakkeella.
Tervetuloa viihtymään hamikansan pariin!

*  SRAL100-toimikunta tiedottaa *
SRAL100 -työskentelytodisteen sääntöjä muutettu
Liiton juhlavuositoimikunta on päättänyt muuttaa SRAL100 -työskentelytodisteen sääntöjä jäsenistön esittämien toivomusten perusteella. Nyt riittää, että hakija lähettää todistemanagerille lokilomakkeen sadasta pidetystä yhteydestä suomalaisten asemien kanssa. Yhteyksien ei tarvitse olla kuitattuja eikä myöskään vaadita kahden radioamatöörin allekirjoitusta yhteyksien tarkastuksesta.
Muutetut säännöt ja tulostettava lokilomake löytyvät SRAL 100 -sivustolta klikkaamalla otsikkoa ”SRAL 100 -työskentelytodiste”.

ITE-näyttely avataan 3.6.
Liiton 100-vuotisjuhlavuoden ITE-näyttely avataan torstaina 3.6. Näyttelyn virallinen nimi on Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua.
Tekniikan museossa, Helsingissä, pidettävässä näyttelyssä esitellään radioamatöörien itse rakentamia laitteita sadan vuoden ajalta. Lisäksi näyttelyn yhteydessä on tarkoitus järjestää esitelmäiltoja.
Bulletiineissa ja muissa liiton tiedotuskanavissa kerrotaan toukokuun aikana lisätietoja näyttelystä. Pysy kuulolla.

QSL-korttinäyttely avataan ensi torstaina 20.5.
Ensi viikon torstaina 20.5. avataan liiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi QSL-korttinäyttely. Se avautuu juhlavuoden valokuvanäyttelyiden kanssa samalle sivulle osoitteeseen https://sral100kuvat.sral.fi/. Esillä on muun muassa liiton leiri- ja tapahtumakortteja sekä muita SRAL-erikoiskortteja. Näyttelyn avajaispäivänä vietetään kansainvälistä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää.

Tuo laitteesi kesäleirin hamilaitenäyttelyyn
Kesäleirillä järjestetään lauantaina 17.7. laitenäyttely, jonka nimi on Hamilaitteet kautta aikojen. Tarkoituksena on tarjota nykyajan radioamatööreille monipuolinen katsaus eri aikakausina käytetyistä radioamatöörilaitteista.
Kaikilla on nyt mahdollisuus tehdä näyttelystä mielenkiintoinen. Mukaan pääsee tuomalla laitteet lauantaina näyttelypaikalle monitoimihalliin. Laitteet voivat olla lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita, muita apu- ja oheislaitteita sekä pöydälle mahtuvia antenneja.
Rajoituksitta näyttelyyn käyvät ITE-laitteet, rakennussarjoista kootut ja valmiina kaupasta ostetut laitteet. Nyt kissojen ja koirien kanssa tutkimaan kaapit, nurkat, kellarit ja ullakot, olisiko siellä näyttelyyn tuotavaa.
Näyttely on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Laitteita esille tuoneet saavat muistoksi osallistumisdiplomin.

* Webinaari FT-8:n perusteista ensi viikon tiistaina 18.5. *
Olet varmaan huomannut, että moni on kehunut logiensa täyttyneen monilla uusilla mailla. Jopa sellaisilla keleillä, jolloin ei uskoisi pääsevän juuri naapuripitäjää pidemmälle! Ehkä olet myös ihmetellyt, miten spektrinäytössä puhetaajuuksilla on välillä hiljaisempaa samalla kun digipuoli hohkaa valkoisena. Mihin kaikki ovat menneet ja mitä siellä tapahtuu? Kysymyksessä on suorastaan villitys, jonka tuo fysiikan Nobelin palkinnon saanut tiedemies ja keksijä Joe Taylor, K1JT, sai aikaan. Onhan FT-8 jälleen osoitus siitä, miten radioamatöörit ovat edelleen edelläkävijöitä teknologisissa innovaatioissa.
Liiton markkinointitiimi järjestää 18.5. klo 18.00 webinaarin teemalla FT-8:n perusteet.  Webinaarissa kerrotaan, kuinka tässä radioamatööriharrastuksen osa-alueessa pääsee parhaiten alkuun.
Reino Talarmo, OH3MA, kertoo mm.

  • WSJT-X sovelluksen ja protokollan perusteista
  • toimintaperiaatteista
  • WSJT-sovelluksen eri versioista
  • mitä tarvitaan ja miten pääsee alkuun
  • ohjelman ja rigin asetuksista
  • sekä muista seikoista, jotka on hyvä tietää ja huomioida paremman onnistumisen ja kokemuksen takaamiseksi

Webinaari on suunnattu varsinkin heille, jotka eivät ole FT-8:a vielä kokeilleet, tai joiden kokeilut ovat jääneet jostain syystä muutamaan kertaan. Myös he, jotka ovat jo enemmän sinut FT-8:n kanssa, löytänevät webinaarista uutta ja mielenkiintoista.
Webinaari järjestetään ZOOM-videokonferenssipalvelussa. Webinaariin voi ilmoittautua liiton nettisivuilla.

Tervetuloa mukaan!
* YOTA Contest 22.5. *
Liiton Nuorisotiimi kutsuu kaikki nuoret sekä vanhat osallistumaan uudenlaiseen, erityisesti nuorille suunniteltuun kontestiin. Kontestin esimmäinen osa järjestetään lauantaina 22.5.
IARU Region 1-nuorisotyöryhmä järjestää yhteistyössä Unkarin Radioamatööriliiton (MRASZ) kanssa ”YOTA Contest” -kontestin. Kontestin pituus on rajattu 12 tuntiin, joten myös kokemattomammat kontesterit mahtuvat hyvin mukaan. Kontestin tavoitteena on innostaa nuoria osallistumaan kontesteihin. Kontestissa on yhteensä 8 eri luokkaa, joista osa on suunnattu erityisesti nuorille, alle 26-vuotiaille operaattoreille. Nuorista operaattoreista saakin kontestissa ylimääräisiä pisteitä. Kontestissa kertoimina toimivat eri operaattoreiden iät, eivätkä esimerkiksi kerätyt maat tai ITU-alueet. Kyseessä on siis todella nuorien ympärille rakennettu uudenlainen kontesti! Lisätietoja liiton nettisivujen nuoriso-osiosta.

* Ilmoita tietosi OH-luetteloon *
Vuoden 2021 OH-luettelo julkaistaan jälleen ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.

Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä oheinen nettilomake liiton verkkosivuilla. Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2020, 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.

Linkki lomakkeeseen

Jos olet epävarma luvan tilanteesta, voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon niin tarkistetaan asia.

Helluntaihin, 23.5.2021, mennessä ilmoitetut päivitykset huomioidaan seuraavassa OH-luettelossa.

* Kysely liiton jäseneduista*
Liitto kutsuu jäsenensä sekä muut kiinnostuneet vastaamaan jäsenetuihin liittyvään kyselyyn. Kyselyllä kartoitetaan mielipiteitä Liiton nykyisistä jäseneduista ja tarkoituksena on kehittää toimintaa palautteen pohjalta. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Mahdolliset kysymykset jäsenkyselyyn liittyen toimisto ät sral.fi osoitteeseen. Suuri kiitos jo nyt kaikille osallistuneille arvokkaista vastauksistanne!

Jäsenkysely jäseneduista

* Toimisto tiedottaa *

Liiton toimiston puhelinpalvelu on toukokuusta alkaen käytössä ti-to klo 12-16 ja pe klo 10-14. Liiton toimisto on edelleen avoinna vierailijoille vain sovittaessa. Soitathan tai mailaat siis etukäteen, jos olet tulossa vierailulle.
Pyyntö vastata kerhotietokyselyyn on lähetetty kerhoille. Jos kerhonne ei ole sitä vielä saanut, ottakaa yhteyttä toimistoon.
* Kerhot tiedottavat *
OH3AA:n vuosikokous 24.5.
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 24.5. klo 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna. Kokous järjestetään ulkotiloissa, jotta voimme pitää riittävät turvavälit. Tervetuloa, toivottaa OH3AA:n johtokunta.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan K.S.Sainion muistokilpailu, OH-SM-maaottelu CW ja SSB sekä His Majesty King of Spain Contest CW.
Ensi tiistaina kilpaillaan NAC 1296 MHz ja NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan YOTA Contest ja Baltic Contest.

* K.S. Sainion Muistokilpailu 2021 tänä viikonloppuna *
Vuoden 2021 K.S. Sainion muistokilpailu pidetään tänä sunnuntaina 16.5. ja sen järjestää OH2T. Kisa on osa SRAL:n järjestämää HF-kilpailujen SM-sarjaa. Ohjeet löytyvät liiton nettisivuilta.

*  OH-SM-maaottelu 2021 tänä viikonloppuna *
OH-SM-maaottelu pidetään tänä viikonloppuna, lauantaina CW-osio ja sunnuntaina fone.  Lisätiedot liiton nettisivuilta. Tervetuloa mukaan kilpailuihin!

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 22.5. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö ja Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media