Ensimmäinen YOTA Contest nuorison näkökulmasta

Mikael OH3UAF operoi ensimmäistä YOTA Contest -kontestia

Kolmen nuoren operaattorin, OH3OT:n, OH3UAF:n ja OH5CZ:n tarina lauantaina 22.5. järjestetystä ensimmäisestä YOTA Contest -kontestista.

Osaltamme kontesti alkoi siten, että menimme laittamaan OH5Z kontestiasemaa valmiiksi perjantai-iltana. Lauantai-illan kiireiden takia päätimme kytkeä käyttöön vain yhden aseman. Saadessamme aseman valmiiksi pidimme muutamat harjoitus QSO:t, jonka jälkeen lähdimme Nikon luokse yöksi. Palasimme asemalle seuraavana aamuna noin puoli tuntia ennen kontestia. Nopeasti saimmekin radion päälle ja tietokoneen lokiohjelman auki. Ja ei muuta kuin aloittelemaan!

Ensimmäisenä tarkistimme mitkä bandit ovat auki. QSOt kulkivat kohtalaisen hyvin, ja  päätimmekin aloittaa 20m:n SSB:llä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia tuntuivat uuvuttavan rauhalliselta, mutta pian yhteyksiä rupesikin tulemaan lokiin enemmän ja enemmän. Ensimmäisen tunnin jälkeen olikin jo yli sata QSO:a lokissa. Päättelimme, että alkukankeus johtui siitä, ettei oltu päästy vielä klusterille. Kontestin aikana näytti myös valitettavasti siltä, että kaikki bandeilla vastaavat eivät olleet lukeneet sääntöjä. 

Hyvä alku kuitenkin tyssäsi siihen, että Otavan operoidessa Niko ja Mikael kuulivat ulkoa pienen jyrähdyksen. Saman tien katsoimme ukkostutkaa, ja totesimme, että ukkosrintama lähestyy. Valitettavasti puolestamme kilpailu siis loppui lyhyeen. Ehdimme olla äänessä 3,5 tuntia, ja yhteyksiä saimme 349 kappaletta. Tästä voi päätellä, että uudeksi kilpailuksi osanottajamäärä on ollut kohtalaisen korkea. Suurimmat yhteysmäärät sosiaalisen median kuvien perusteella hipovatkin tuhatta yhteyttä.

Odotamme innolla seuraavaa erää, joka järjestetään Heinä-Elokuussa! 

DXlog valmiina kontestiin!

Ukkonen keskeytti hyvin alkaneen kontestin

Suomesta oli äänessä myös muita nuoria, yksi heistä oli Saku OH3BKL. Tässä lyhyelti Sakun kontestikokemuksesta: 

Ennen kisaa oli pientä säätöä esimerkiksi antennin vaihtokytkimen kanssa. Vaihtokytkin piti purkaa atomeiksi ja korjata. Myös rikkinäiset välikaapelit tuottivat ongelmia. Kisassa sain workittua 161 QSO:a. Pohjahäiriöt häiritsivät kuuntelua aina noin 70 sekunnin jaksoissa.

Tältä asemalta Saku OH3BKL operoi kontestissa. 
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media