Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 24/2021 10.7.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 10.7.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista, tunnuksella OH2K.

SISÄLTÖ

Radiokarnevaalit pyörivät täyttä häkää

IARU:n presidentti tervehtii satavuotiasta liittoa

IARU:n ykkösalue kokoontuu netin välityksellä

Nyt voi ilmoittautua Liiton kevätkokoukseen

Norjan radioamatööreille merkittäviä kehittämisvaroja

DX-klassikko on vihdoin kaikkien saatavilla

Amatööriksi aalloille sunnuntaina Lahdessa

Elokuussa jälleen hieno radioamatööripäivä

Silent Key

Kilpailu-uutisia

Radiokarnevaalit pyörivät täyttä häkää

Ennennäkemättömät radiokarnevaalit ovat täydessä vauhdissa. Kesäleirin peruunnuttua OH-asemat ovat kansoittaneet bandit ja pitävät kusoja satavuotisjuhlien kunniaksi. Liiton päämaja-asemat OF2HQ ja OF0HQ osallistuvat IARU:n maailmanmestaruuskisaan. Operaattoreina ja tukijoukoissa on suuri määrä liiton jäseniä. Worki sinäkin liiton kilpailuasemat, vaikka heti tämän bulletiinin jälkeen, ja anna kisapisteet kotiluolaan. Pidetään peukkuja, että kisamenestys juhlavuonna on hyvä. Kannattaa myös käydä liiton nettisivuilla katsomassa Radiokarnevaalien arpajaiset ja palkinnot osallistujille.

IARU:n puheenjohtaja tervehtii satavuotiasta Liittoamme

Kansainvälisen radioamatööriunionin IARU:n puheenjohtaja on lähettänyt tervehdyksensä satavuotiaalle Liitollemme. ”Vain kourallinen IARU:n jäsenliittoja on saavuttanut näin merkittävän merkkipaalun, toteaa kirjeessään Tim Ellam VE6SH.

IARU:n ykkösalue kokoontuu netin välityksellä

IARU:n ykkösalueen kokous lokakuussa järjestetään etänä nettiyhteyksillä. Enemmistö jäsenliitoista epäröi tavanomaista kokoontumista Serbiassa koronan vuoksi. Suomen delegaatteina IARU:ssa toimivat Markku OH2BQZ, Jussi OH5LK, Marko OH8WM ja Vilma OH2VT.

Aiemmin tänä vuonna radioamatöörien kansainvälinen unioni hyväksyi kaksi uutta jäsenliittoa: uusia IARU-maita ovat Kirgistan ja Bahrain. IARU:n sihteeri vaihtui heinäkuun alusta lukien. Uutena sihteerinä on aloittanu Joel W5ZN. Kaikkiaan 22 vuotta, kolmessa eri jaksossa, sihteerinä toiminut David K1ZZ jää tausta-alalle.

Nyt voi ilmoittautua Liiton kevätkokoukseen

Liiton nettisivuilla voi käydä lauantaista lähtien ilmoittautumassa kevätkokoukseen. Koronatartuntojen määrän vaihdellessa ja d-variantin piinatessa, turvallisin tapa osallistua on kotoa käsin netin välityksellä. Kevätkokous järjestetään lauantaina 24. heinäkuuta kello 11 alkaen. Kaikki tarvittava tieto kokouksesta on kerätty yhteen liiton nettisivuille. Kokouspaikka on Helsingin Herttoniemessä.

Norjan radioamatööreille merkittäviä kehittämisvaroja

Norjan Radioamatööriliitto NRRL on hiljattain saanut kaksi merkittävää avustusta. Norjan tutkimusneuvostolta saadulla liki 70 000 eurolla liitto aikoo tuottaa radioamatööritutkinnon oppimateriaaleja verkkoon. Kahden vuoden projekti on tarkoitettu erityisesti lasten ja nuorten digitaalisen osaamisen parantamiseen harrastuksen kautta.

Liki 80 000 euron apuraha tuli puolestaan Gjensidige säätiöltä, joka on kaksisataa vuotta toimineen vakuutusyhtiön rahasto. Lahjoitus on tarkoitettu erityisesti vapaaehtoisen pelastuspalvelun kehittämiseen ja sen toimijoiden tavoittamiseen reaaliajassa. Säätiö katsoo, ettei julkinen palvelu yksin saa hoidettua tätä toimintaa riittävän hyvin, vaan vapaaehtoisten ja kolmennen sektorin toimijoiden mukanaolo on välttämätöntä.

DX-klassikko on vihdoin kaikkien saatavilla

Northern Californian DX Foundation on julkaissut heinäkuussa verkossa Martin OH2BH kirjoittaman kirjan ”Where Do We Go Next?” Alun perin vuonna 1991 Yhdysvalloissa julkaistua kirjaa on ollut lähes mahdotonta löytää sen jälkeen, kun alkuperäinen painos myytiin loppuun. Nyt koko kirja on ladattavissa NCDXF:n verkkosivuilta. Kirja on nyt yhtä ajankohtainen kuin ilmestyessään, sanoo säätiön puheenjohtaja John K6MM.

Linkki: http://www.ncdxf.org/misc/OH2BH-WhereDoWeGoNext.pdf

Amatööriksi aalloille sunnuntaina Lahdessa

Lahden radio- ja tv-museossa Mastolassa järjestetään huomenna sunnuntaina Amatööriksi aalloille? -tilaisuus. Se on osa kuluvan viikon Päheet museot -teemaviikkoa, jonka aikana on järjestetty erilaisia tapahtumia ympäri Päijät-Hämettä.

Elokuussa jälleen radioamatööripäivä Liedossa

Jouko OH1NN ja Matti OH1LAR järjestävät jälleen elokuussa hienon radioamatööripäivän Nautelankosken museossa, Liedossa. Radioamatööriasema tunnuksella OI1AX on äänessä tapahtumapäivänä sunnuntaina 15. elokuuta. Paikalla on myös Arvo OH6EA esittelemässä kokoelmiinsa kuuluvia sotilasradioita sekä Gaz-radioautoa. Päivä kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin!  

Silent Key

Toimiston tietoon on tullut Tuomo Anttilan, OH2NAF poismeno. IARU ilmoittaa, että ykkösalueen monivuotinen varapuheenjohtaja Faisal al-Ajmi 9K2RR / W2RRR on kuollut koronaan. Kunnioitamme Paavon ja Faisalin poismenoa hetken hiljaisuudella.

Kilpailu-uutisia

Kuluvana viikonloppuna on käynnissä IARU:n HF-maailmanmestaruuskilpailut. Tulevana tiistaina on vuorossa nakkikisa 70 sentillä ja torstaina neljällä metrillä.  Ensi viikonloppuna on vuorossa CQ WW VHF-kontesti.

Seuraava bulletiini

Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 17. heinäkuuta kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuudella 3685 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, kutsulla OH2AA.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media