Taisto Heino, OH2JO

SILENT KEY

Taisto Heino, OH2JO, 25.2.1934 – 2.4.2021

Suomen radioamatööriliitto ry:n pitkäaikainen jäsen oikeustieteen lisensiaatti Taisto ”Tatu” Heino, OH2JO, kuoli 2.4.2021 Helsingissä 87-vuotiaana. Tatu oli saanut perinteisen viestimieskoulutuksen Viestirykmentisssä, Riihimäellä. Luonteva jatko radistille oli radioamatööriharrastus, jota hän piti yllä vaihtelevasti elämäntilanteesta riippuen.

Ystävyytemme alkoi samassa työpaikassa oy Control ab:ssa 1950-luvun puolivälissä. Tatu täydensi mainiosti yhtiön huoltomiesjoukkoa vaativalla mittaus- ja säätötekniikan alalla. Yhteydenpitomme jatkui epävirallisen työpaikkakerhon muodossa, vaikka jäsenten tiet olivat matkan varrella erkaantuneet. Pikkujouluja ja muita tapaamisia järjestettiin tarpeen mukaan. Alun perin n. kymmenen jäsenen joukko on kutistunut vuosien mittaan kolmeen henkilöön.

Tatun radiomiehen ura kulki legendaarisen Star-Radion tiimissä, joka valmisti mm. laivaradiolähettimiä ja -vastaanottimia. Käden taidot ja silmän tarkkuus säilyivät läpi elämän.

Aikuisiällä Tatu ryhtyi ahkerasti opiskelemaan ja kirjoitti ylioppilaaksi 1976. Sitkeästi yritettyään Tatu pääsi 1998 lukemaan oikeustieteitä Helsingin yliopistoon. Opinnot johtivat oikeustieteen lisensiaattityön valmistumiseen syyskuussa 2004. Huikea suoritus Old Timer-ikääiseltä puurtajalta. – SRAL käytti Tatun juridista asiantuntemusta hyväkseen tarpeen vaatiessa.

Tatu harrasti jossain vaiheessa nopeita rata-autoja ja olinpa kerran kyydissä kalastajaveneessä Kipparilahdelta avomerelle.

Tatulle oli ominaista looginen ja analyyttinen lähestymistapa asioihin ja tapahtumiin. Ham Spirit ilmeni ystävällisyytenä ja avuliasuutena työ- ja radioamatöörikaverien kesken. – Hamssiveli Taisto Heinon ote sähkötysavaimesta on lopullisesti kirvonnut. Muistot jäävät kuitenkin elämään.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media