Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 28/2021 14.8.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 14. elokuuta 2021 kello 15 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, tunnuksella OH2AA.

SISÄLTÖ

Syyskokous marraskuussa

Kääntäjiä etsitään

OJ0C äänessä bulletiinin jälkeen

OH100SRAL äänessä Selkämeren kansallispuistosta

Radioamatööripäivä sunnuntaina Liedossa

Pohjoismaiset VHF-päivät siirtyvät vuodelle 2022

Nuorison Polar-leiri Kouvolassa on peruttu

Hämeenlinnan rompepäivä ulkoilmassa

Kilpailu-uutisia

Syyskokous marraskuussa

Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 20. marraskuuta 2021. Tarkemmat tiedot, osallistumisohjeet ja aikataulut julkaistaan myöhemmin Liiton nettisivuilla sekä seuraavassa Radioamatööri-lehdessä. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi, kokous järjestetään todennäköisesti ns. hybridikokouksena eli siihen voi osallistua sekä netissä että rajoitetusti kokouspaikalla. Vaalissa valitaan kaksi hallituksen jäsentä. Nykyisestä hallituksesta erovuorossa ovat Jan Jylhä OH1NDA ja Vili Peippo OH5GE.

Kääntäjiä etsitään

Radioamatööri-lehti etsii saksan kielen taitoisia radioamatöörejä, jotka voisivat silloin tällöin kääntää saksankielisiä artikkeleita suomeksi. Radiotekniikan sanaston tunteminen on eduksi. Mikäli osaat hyvin saksaa ja suomea, tai tiedät jonkun käännöstyön taitavan hamiveljen, ota yhteyttä Liiton toimistoon.  

OJ0C äänessä bulletiinin jälkeen

Henri OH3JR on saapunut tänään lauantaina Märketin majakkaluodolle. Hän on äänessä kutsulla OJ0C heti bulletiinin jälkeen, tällä taajuudella 3685 KHz. Tämä on viimeinen kerta, kun OJ0C on äänessä SRAL 100 -juhlavuoden aikana. OJ0C on yksi OH Northern Lights 100 year -awardiin kelpaavista erikoisasemista. Awardin säännöt löytyvät Liiton nettisivuilta.

OH100SRAL äänessä Selkämeren kansallispuistosta

Parhaillaan on käynnissä myös YL-peditio Katanpään linnakesaarella. Naisoperaattorit ovat äänessä sunnuntaihin saakka liiton juhlakutsulla OH100SRAL. Sama porukka emännöi myös perjantain 160 metrin aktiviteetin.

Radioamatööripäivä sunnuntaina Liedossa

Nautelankosken museossa vietetään radioamatööripäivää sunnuntain puolesta päivästä lähtien. OI1AX on äänessä puheella ja sähkötyksellä kolmen tunnin ajan. Kello 13 Lauri Nautelan museossa on vuorossa esitelmä otsikolla Lennättimestä älypuhelimiin. Esillä on myös Arvon OH6EA upea vanhojen sotilasradioiden kokoelma sekä GAZ-radioauto. Radioaseman rakentaminen ja valmistelutyöt alkava jo lauantaina aamupäivällä.

Pohjoismaiset VHF-päivät siirtyvät vuodelle 2022

RATS on joutunut siirtämään pandemian takia syyskuun alkuun suunnitellun pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen. Jo kertaalleen viime vuodelta peruttu perinteinen kokoontuminen siirtyy todennäköisesti vuodella eteenpäin, kesään 2022. Pitkälle valmisteltua tapahtumaa Säkylän Kristallirannassa ei olisi voitu järjestää turvallisesti koronan leviämisvaiheessa.

Nuorison Polar-leiri Kouvolassa on peruttu

Myös Nuorisotiimiin suunnittelema Polar-leiri Kouvolan Kekäleniemessä on peruttu koronan vuoksi. Syyskuun viimeiseen viikonloppuun ajoitetun tapahtuman teemana olisi ollut digimodet. Nuorten tarkoituksena oli osallistua myös CQ WW RTTY -kisaan upouudelle erikoiskutsulla OG2Y.

Hämeenlinnan rompepäivä ulkoilmassa

Ensi viikonlopun rompepäivä Hämeenlinnassa järjestetään ulkoilmassa. Tapahtuma alkaa sunnuntaina 22. elokuuta klo 9 OH3AA -kerhotalon pihalla Hakapellontiellä. Alueella voit myydä kaikenlaista elektroniikkaa ja radiotarviketta. Myyntipaikasta ei peritä maksua, mutta katettua tilaa ei ole. Luvassa on myös ainakin virvoke- kahvi- ja makkaranmyyntiä. Putkitesteri on myös käytettävissä ja testaaja paikalla. Tarkemmat tiedot OH3AA:n verkkosivuilta.

Kilpailu-uutisia

Viikonloppuna kisataan WAE DX-kontesti sähkötyksellä ja ensi viikonloppuna Russian District Award eli RDA-kisa.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 21.8.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1T.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media