Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 31/2021 04.9.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.9.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä, tunnuksella OH6AW. 

SISÄLTÖ

Radioamatöörit avustamassa Haitilla

Uusi koulutusmateriaali liki valmis

OH2AP syysleiri Tuusulassa viikon päästä

Salon Radiokerholla perinteinen Lutikoiden tuuletus

OF-kutsut käyttöön juhlan kunniaksi

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Liputuspäivä lähenee

Sähkötyksen viehätys -valokuvanäyttely avataan syyskuussa

OH5-piiriin etsitään QSL-manageria

Silent Key

Radiosuunnistajat palasivat EM-kisoista

Tule mukaan varmistamaan SAC:n reilu voitto

Kilpailut

Radioamatöörit avustamassa Haitilla

Erik Finskas OH2LAK on parhaillaan rakentamassa viestiverkkoja maanjäristyksen runtelemassa Haitissa. Erik toimii Suomen Punaisen Ristin lähettämänä IT ja telekommunikaatio -delegaattina.

Noin kymmenkunta suomalaista radioamatööriä on läpi vuoden valmiudessa lähteä avustamaan katastrofialueille Punaisen Ristin niin pyytäessä. Todennäköistä onkin, että Erikin komennuksen Haitilla päättyessä, hänen seuraajansa on myös radioamatööri.

Mikäli ajankäytöllisesti mahdollista, Erik OH2LAK pyrkii Haitista ääneen tulevalla viikolla myös radioamatööritaajuuksilla.

Linkki Erik ja SPR: https://www.youtube.com/watch?v=oLpskSfZq4I

Linkki YLE Uutiset 180821: https://yle.fi/uutiset/3-12063732

Uusi koulutusmateriaali liki valmis

Liiton uusi koulutuspaketti kerhoille ja itseopiskeluun valmistuu vuoden loppuun mennessä. Koulutusmateriaalia on testattu kolmen vuoden ajan muutaman kerhon toimesta, viimeksi etäopetuksena järjestettynä Tampereen T1 -kurssilla etäopetus muotoisena.

Koulutusalustana käytetään Moodle -oppimisympäristöä. Uusittu materiaali noudattelee kansainvälistä koulutuksen HAREC-suositusta. Matematiikan osalta kotimaisessa versiossa on hiukan kevyempi vaatimustaso. 

Kaikki kerhot, jotka haluavat aloittaa kursittamisen ensi vuoden alusta Moodle-pohjaisesti perehdytetään ja opastetaan Liiton toimesta. Ota yhteyttä koulutustyöryhmään, sähköpostin osoite on: koulutus@nullsral.fi

OH2AP syysleiri Tuusulassa viikon päästä

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää perinteisen Syysleirin lauantaina 11. syyskuuta Metsäpirtillä Tuusulassa. Leiri avataan kello 10 ja ohjelmaosuus starttaa klo 12. Leiri on tällä kertaa hybridinä eli ohjelmaosuutta voi seurata myös etänä Teams-linkin kautta. Lisätietoa ohjelmasta, järjestelyistä ja ilmoittautumisesta kerhon nettisivuilla oh2ap piste fi.

Linkki OH2AP:n sivuille: www.oh2ap.fi

Salon radiokerholla perinteinen Lutikoiden tuuletus

Muurlan kerhotilalla järjestetään perinteiseen tapaan Lutikoiden tuuletus ja Bonkkileiri lauantaina 18. syyskuuta.

Komponenttien, mittalaitteiden ja bonkin lisäksi tarjolla on kahvia, pullaa, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa ynnä muuta maistuvaa sekä hauskat arpajaiset. Varaa mukaasi käteistä rahaa.

Pääasiassa myyntituotteet ovat kerhon varastosta, mutta vieraileville myyjille toripaikkoja on tarjolla mastopellolla, hintaan 10 euroa. Ennakkovaraukset Memmalle sähköpostilla oh1eg@nullsral.fi

Perjantaina paikalle voi tulla jo kello 14 lähtien, sillä tuuletuksen yhteydessä on bonkkileiri koko viikonlopun. Mastopellolla on tilaa teltoille ja asuntovaunuille, tarvittaessa myös muutama sisämajoituspaikka.

Linkki OH1AD:n sivuille: http://oh1ad.fi/tapahtumat.html

OF-kutsut käyttöön juhlan kunniaksi

Liiton satavuotisjuhlien kunniaksi suomalaiset radioamatöörit voivat käyttää OF-tunnusta sadan päivän ajan. OF-tunnus on näkyvä tapa kertoa muille kansallisuuksille omasta juhlavuodestamme. OF-tunnusta voi käyttää 15.syyskuuta alkaen aina jouluaaton aattoon eli 23. joulukuuta asti.

SRAL 100 toimikunta tiedottaa:

Liputuspäivä lähenee

Kutsumme kaikkia radioamatöörejä nostamaan lipun salkoon keskiviikkona 15. syyskuuta. Tule mukaan juhlistamaan tällä arvokkaalla tavalla liittomme satavuotista taivalta. Jos et voi liputtaa itse, ehkä sinulla on naapuri tai tuttava, joka voisi auttaa. Liputtaa voi myös oppilaitoksessa, kerholla tai työpaikalla, missä vaan saa liputuksen helposti järjestettyä.

15.9. on valittu liputuspäiväksi, koska 15.9.1921 pidetyssä kokouksessa hyväksyttiin Nuoren Voiman Liiton Radioyhdistyksen säännöt ja Leo Lindell valittiin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Yhdistyksen perustava kokous oli ollut saman vuoden huhtikuussa. Myöhemmin yhdistys muutti nimensä muotoon Suomen Radioamatööriliitto NVL. Vuonna 1926 syntyi itsenäinen Suomen Radioamatööriliitto, joka samalla erosi Nuoren Voiman Liiton alaisuudesta.

Sähkötyksen viehätys -valokuvanäyttely avataan syyskuussa

Uusi SRAL 100 -juhlavuoden valokuvanäyttely ”Sähkötyksen viehätys” avataan 15.9. Näyttelykuvat on ottanut Kalervo ”Kille” Korjus, OH2CX. Kuvien pääosassa ovat nuoret, jotka harjoittelevat sähkötystä tai tutustuvat siihen ensimmäistä kertaa.

Näyttely avautuu osoitteeseen: https://sral100kuvat.sral.fi/

Samasta osoitteesta löytyvät myös muut juhlavuoden valokuvanäyttelyt sekä QSL-korttinäyttelyt.

Tervetuloa tutustumaan!

OH5-piirille etsitään QSL-manageria

Saimaan Viitoset OH5AB on ilmoittanut lopettavansa viitospiirin QSL-välityksen vuoden lopussa. Uutta toimijaa etsitään, ja pyydämmekin QSL-piirimanagerin tehtävistä kiinnostuneita, henkilöitä tai kerhoja, ottamaan yhteyttä Liiton toimistoon.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatööriveljiemme poismeno: Martti Mäkinen OH7NK ja Timo Pöyhönen OH2TP. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Radiosuunnistajat palasivat EM-kisoista

Suomalaiset radiosuunnistajat ovat palanneet viikonloppuna kotimaahan Bulgariassa järjestetyistä EM-kilpailuista. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Kimmo OH2JKU, joka oli 80 metrin kisassa seitsemäs. Jo kahden viikon päästä edessä on Pohjoismaiset mestaruuskilpailut Tanskassa.

Mikäli radiosuunnistus kiehtoo, niin lajia voi aloittelijakin kokeilla ensi lauantaina, 11. syyskuuta, Vantaalla. ARDF-harjoitukset järjestetään klo 10-13 Keimolan Kaiun majalla, osoitteessa Kirkantie 13. Kisoihin lähtijät ovat myös paikalla testaamassa laitteita, ja he ovat valmistautuneet opastamaan ja neuvomaan uusia kettujahdista kiinnostuneita.

Lisätietoja: www.ardf.fi

Tule mukaan varmistamaan SAC:n reilu voitto

Neljän nestorin SAC Sata -ryhmä kutsuu suomalaisia radioamatöörejä osallistumaan syksyn SAC-kilpailuihin. Tavoitteena on saada näyttävä voitto muista Pohjoismaista Liiton merkkivuoden kunniaksi.

Teema on sofistikoitunut muotoon: “operaattori talosta, kolme parhaasta”.

OH-asemille on räätälöity juhlavuotena erityinen ryhmäkilpailu kolmen hengen tiimein.

Voittajille on luvassa komeita pokaaleja. Tarkemmat tiedot ja säännöt löytyvät Liiton nettisivuilta.

Rekisteröi ryhmäsi CW-osaan 15.9. mennessä ja SSB-kisaan 5.10. mennessä, osoitteeseen: oh2bci@nullsral.fi

Kilpailut

Tänä viikonloppuna kisataan All Asian DX-kilpailun SSB-osa ja ensi viikolla on vuorossa syyskuun Tiistaitesti kahdella metrillä ja sitten torstaina on kuuden metrin vuoro. Ensi viikonloppuna on Worked All Europe eli WAE-kilpailun SSB-osa.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 11.9.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuudella 3685 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, tunnuksella OH2AA.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media