Erik OH2LAK äänessä Haitilta

Erik OH2LAK tuli tällä viikolla ääneen Haitilta upealla signaalilla. Erik on parhaillaan Kansainvälisen Punaisen Ristin komennuksella maanjäristyksen runtelemassa saarivaltiossa. Erik toimii IT- ja telekommunikaatio -delegaattina, avustaen viestiverkkojen rakentamisessa.

Punaisen Ristin kenttäsairaala valmistuu Les Cayesissä tällä viikolla. Avustustyöntekijöiden tukileiri on Camp-Perrinin kylässä, noin tunnin ajomatkan päässä sairaalasta ja tuhoalueelta.

Erikillä on Haitilla oma radioamatööriasema nyt käyttövalmiina. Radiolupaa vielä odoteltaessa, Erikillä on erikoislupa operoida Haitissa olevaa remote-asemaa paikallisesti.

HH2AA sijaitsee pääkaupungissa Port-Au-Pricessä korkealla mäellä, samassa rakennuksessa ja mastossa, kun pääkaupungin Air-Ambulance eli AA -tukiasema.

Koska Haiti on harvinainen maa erityisesti suomalaisten operoimana, Erik on luvannut tulla ääneen tulevana lauantaina 18.9. klo 14 Suomen aikaa ja sunnuntaina 19.9. kello 15 Suomen aikaa kahdellakympillä, taajuudella 14.140 KHz.

Avustustyöntekijöiden tukileiri on Camp-Perrinin kylässä.
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media