Hallitusvaalien 2021 ehdokasesittelyt

Hallituksen jäsenten vaali 2021

Suomen Radioamatööriliiton Syyskokouksessa 2021 valitaan kaksi (2) hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi erovuoroisten tilalle ja lisäksi hallituksesta eronneen tilalle valitaan jäsen (1) loppukaudeksi eli kahdeksi vuodeksi.

2. Jussi Kekki OH5O / OH3LCH

Aloitin radioamatööritoiminnan 1990, jolloin sain tietoliikenneluokan luvan, perusluokka tuli 1991 ja yleisluokka 1993. Ensimmäinen kutsuni oli OH3LCH, joka on edelleen hallussani.  SRAL-liittoon liityin 1990 ja paria ”jäsen-qrt” kautta lukuun ottamatta, olen pysynyt jäsenenä. Liiton hallituksessa olin aikaisemmin kolme vuotta.

Tietoliikenneluokan aikoina olin aktiivinen UHF-työskentelijä. Seuraavaksi oli kuviossa vuonna 1991 10m SSB ja jatkossa SSB dx-työskentely kaikilla bandeilla

Vuonna 2017 tuli kuvioon digimodet 6 metrillä, aluksi JT65, ja aika lailla perään, kun FT8 julkaistiin, se päämodeksi.

Olin aika lailla ensimmäisiä FT8 Digital Mode Clubin jäseniä, jäsennumerolla 13. FT8 on pysynyt siitä lähtien pää työskentely modena ja jatkuu.

Haluan tulla hallitukseen tuomaan oman panokseni liiton toimintaan.

Yhteystieto: oh5o@nullsral.fi

Kannattajakortit:

  • Jari Kekki OH2EXE: ”Pyydän vaalivaliokuntaa ottamaan Jussi Kekin OH5O/OH3LCH ehdokkaaksi syksyllä käytäviin Suomen Radioamatööriliiton hallistusjäsenen vaaleihin. Jussi on hyvämaineinen liiton jäsen ja hän on aiemmin ollut hallituksessa. Jussi toimittaa oman suostumuksensa vaalivaliokunnalle.”

3. Jarmo Malinen OH2UBM

Olen 50-vuotias tekniikan tohtori TKK:n Teknillisen fysiikan ja matematiikan osastolta. Radioamatöörinä olen vielä varsin tuore, sillä toteutin teinivuosieni haaveen vasta vuonna 2017 suorittamalla perusluokan pätevyyden. Olen toiminut Lohjan Radioamatöörit ry:n puheenjohtajana vuodesta 2020.

Enimmäkseen workin 80m ja 40m bandeilla CW:llä, johon sain koulutusta nuorena. Muita digimodeja (RTTY, PSK31, jne.) olen harrastanut sen verran, että tiedän kuinka data siirtyy kauas pienelläkin teholla. Joskus minut voi kuulla FM:llä 2m bandilla Lohjan lähistöllä. DX-kuuntelu ja vastaanotintekniikka kiinnostivat minua jo kauan ennen radioamatööriksi ryhtymistä.

Erityinen kiinnostukseni kohde on vanhempi radio- ja mittaustekniikka, erityisesti militäärilaitteet 50- ja 60-luvuilta. Pyrin joko kunnostamaan vanhasta tai suunnittelemaan ja rakentamaan tarvitsemani radiotekniikan itse – elektroniputket tai mikrokontrollerit, kaikki käy.

Työskentelen yliopistolehtorina Otaniemessä, missä luennoin suuria insinöörimatematiikan peruskursseja. Tutkimustyötä teen sovelletun matematiikan ja matemaattisen mallinnuksen alalla. Viime vuosina olen keskittynyt puhetieteisiin, johon on liittynyt myös instrumentaatiota ja laboratoriotyöskentelyä. Olen ohjannut neljä väitöskirjaa ja työskennellyt lukuisissa tieteellisteknillisissä asiantuntija- ja arviointitehtävissä. Näin ollen uskon olevani erityisesti hyödyksi SRAL:n teknillisiä koulutus- ja tutkintomateriaaleja kehitettäessä.

Yhteystieto: jarmo.malinen@nullaalto.fi

4. Mika Mäkilä OH3LIP

Olen espoolainen 45-vuotias radioamatööri OH3LIP, naimisissa ja neljän lapsen isä.

Radioamatööritoiminnan olen aloittanut Forssassa 1990-luvun alussa: pakettiradiota ja muita VHF/UHF-alueen kokeiluja sekä paljon toistinasemayhteyksiä.

Pitkän pääkaupunkiseudulla vietetyn QRT-kauden jälkeen olen kaivanut radiot uudelleen esiin. Paljon on toiminnassa muuttunut, ja tietoja on pitänyt päivittää, mutta edelleen monet asiat ovat kuin ennenkin eli hyvin.

Työelämän puolella teen linja-autoalan vaikuttamistyötä ja edunvalvontaa. Liikenne- ja viestintähallinnon monet virkamiehet ovat töiden kautta tuttuja, ja edellytykset hyvälle vuorovaikutukselle ovat olemassa, esimerkiksi taajuushallintoon liittyvissä asioissa.

Amatööritoiminnan edistäminen on aina helpompaa, kun ymmärtää viranomaisen näkökulman ja viestinnän alan toimijoiden erilaiset intressit.

Pari vuotta sitten olin kirjoittamassa yhteisartikkelia kaupallisten radiokanavien toimilupasääntelystä. Tutkimuksessa selvitettiin taajuuksien jakamista ja sen sääntelyä oikeudellisin ja taloudellisin perustein. Amatööritoiminnasta oli siinä paljon etua, kun ymmärsi, miten ULA-taajuuksia käytetään.

SRAL:ssa haluaisin edistää harrastustoiminnan laajaa ja toimivaa yhteistyötä. Taajuusasioiden ohella näkisin hyvänä tiivistyvän kumppanuuden Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa. MPK on itselleni tuttu organisaatio useiden koulutusten ja harjoitusten kautta, joten myös tällaisen vapaaehtoistyön vahvuudet ovat eduksi meille – ja vastavuoroisesti toisinpäin.

Olen kiinnostunut edistämään yhteisiä tavoitteitamme SRAL:n hallituksessa ja liiton toiminnassa.

Näkemyksiään saa paremmin eteenpäin, kun ne on huolella keskusteltu ja määritelty: viranomaiset ja yhteistyökumppanit kyllä arvostavat asiantuntevaa ja ammattimaista otetta, kun oma viesti on huolella pohdittu.

Yhteystieto: mika.makila@nullsaunalahti.fi

5. Vili Peippo, OH5GE

Olen 36-vuotias teknologia-asiantuntija, koulutustaustana sähkövoimatekniikka ja elektroniikka. Työskentelen mobiiliverkkojen suunnittelun ja rakennuttamisen parissa.

RA-toiminnan kipinä tarttui alkujaan 8-vuotiaana Osmo A. Wiion Elektroniikkaa sinulle -kirjasta, jonka loppupuoli johdatteli juonikkaasti harrasteen pariin.

Suoritin RA-tutkinnon 2001. Perheeseen kuuluu vaimo Kati OH2FKX, johon tutustuin vuonna 2014 ollessamme järjestämässä SRAL:n ja IARU:n Youngsters On The Air -tapahtumaa. Yhteinen remoteasema kuuluu toisinaan bandilla kutsulla OH4K.

Toimin RA-pätevyystutkijana, SRAL:n  VUSHF- ja valmiustoimikunnassa sekä Radioamatööritekniikan seuran hallituksen jäsenenä. SRAL:n hallituksessa olen ollut vuodesta 2016, joista viimeiset kolme vuotta varapuheenjohtajana. OH2KI:n jouduttua vastikään jättämään puheenjohtajan tehtävät olen nyt toiminut vt. puheenjohtajana.

Olen äänessä vaihtelevasti HF-/VUSHF-bandeilla mobilesta, kerhoasemilta ja tapahtumien, kilpailujen sekä peditioiden myötä. Kerhotoiminta, radiotekniikka, laitteiden rakentaminen sekä kanssaharrastajien avustaminen, talkoopuuhat ja tapahtumat ovat minulle tärkeitä. Rakentelen toistinasemia ja antenneja, rassailen poksahtaneita linukoita ja teen mastotöitä. VHF-yhteyksien metsästäminen ja kiivaiden CW-pileuppien purkaminen HF-kisoissa kiehtovat yhtä lailla.

Koen tärkeäksi pitkäkestoisten projektien, kuten Liiton koulutuskokonaisuuden ja jäsenten sähköisten palvelujen saattamisen maaliin. Tekeminen ei ole loppunut kesken, ja olen edelleen käytettävissä.

6. Timo Rinne OH5LLR

Olen 54-vuotias ja hiljattain palannut pitkän tauon jälkeen radioamatööriharrastuksen pariin. Taustani on hyvin perinteinen: varusmiehenä saatu sissiradistin koulutus ja sen mukana sähkötystaito. 1990-luvulla työskentelin puolustusvoimissa ja toimin OI5AY-aseman valvojana sekä pidin muutamia perusluokan amatöörikursseja varusmiehille. 

Palattuani ovat HF, CW, DX:t ja kontestit sekä oman aseman rakentaminen olleet toiminnan keskiössä. Harrasteen parissa olen lyhyen ajan sisällä tavannut useita hienoja ihmisiä lukuisten radiokontaktien lisäksi. En ole lukkiutunut perinteisiin, vaan yritän jatkuvasti oppia jotain uutta erityisesti muista modeista ja korkeammista taajuusalueista. Digimodeja käytän päivittäin ja ensimmäiset DMR-testikusotkin on pidetty. QO-100 tuntuu päivä päivältä kiehtovammalta ajatukselta. 

Radioharrastuksen ulkopuolella teen oman yritykseni kautta järjestelmäkehitys- ja turvallisuuskonsultointia. Koulutustausta on sekoitus kauppatieteitä, tietotekniikkaa ja turvallisuusalan opintoja. Tutkijan ajokorttikin löytyy taskusta. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista enää yksi asuu kotona, sekä lapinkoira. Poikani suoritti ilokseni keväällä perusluokan tutkinnon (OH2CIJ). Radioharrastuksen vastapainona toimivat metsänhoito ja kuntoliikunta.

Ajatus SRALin hallitustyöskentelystä on mielenkiintoinen. Siinä pääsee kantamaan oman kortensa kekoon jäsenistön hyväksi sekä harrasteen tulevaisuuden turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Muista järjestötoiminnan luottamustehtävistä on jo aikaa, mutta työni pienyrittäjänä antaa hyvät eväät hallitustyöskentelyyn. Pystyn lyhyellä perehtymisellä hoitamaan varsin erilaisia tehtäviä taloushallinnosta markkinointiin ja kaikkea siltä väliltä. 

Jos minut valitaan, hallitus saa riviinsä monipuolisen ja työtä pelkäämättömän sekatyömiehen.

Yhteystieto: oh5llr@nullsral.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media