Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 37/2021 16.10.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, tunnuksella OH2AA.

SISÄLTÖ

Puheenjohtaja erosi terveydellisistä syistä

Hallitusvaalissa tarjolla kolme paikkaa

Partiolaiset äänessä läpi viikonlopun

Nuorisotiimi esittäytyi Amerikassa

Suomalaiset radioamatöörit jatkavat Haitissa

OH5-piiriin etsitään edelleen QSL-manageria

Silent Key

Kilpailut

Puheenjohtaja erosi terveydellisistä syistä

Suomen Radioamatööriliiton puheenjohtaja Jorma Saloranta OH2KI on luopunut tehtävästään terveydellisistä syistä. Hallitus hyväksyi eron kokouksessaan viime lauantaina 9. lokakuuta.

Tämän vuoden alusta aloittaneen Jorman pesti puheenjohtajana kesti yhdeksän kuukautta.

Virkaa toimittavana puheenjohtajana vuoden 2021 loppuun toimii varapuheenjohtaja Vili Peippo OH5GE.

Vuoden 2022 alusta vt. puheenjohtajana tulee toimimaan uuden hallituskokoonpanon keskuudestaan nimeämä varapuheenjohtaja.

Suomen Radioamatööriliiton puheenjohtajan vaali käydään ensi vuonna, vuoden 2022 Syyskokouksessa.  

Hallitusvaalissa tarjolla kolme paikkaa

Liiton Syyskokouksen hallitusvaaliin ilmoittautui määräaikaan mennessä viisi ehdokasta. He ovat Jussi Kekki OH5O, Jarmo Malinen OH2UBM, Mika Mäkilä OH3LIP, Vili Peippo OH5GE ja Timo Rinne OH5LLR.

Kaksi hallitusvaalissa eniten ääniä saanutta ehdokasta valitaan hallitukseen kolmeksi vuodeksi. Lisäksi kolmanneksi eniten ääniä saanut valitaan hallitukseen kahdeksi vuodeksi, hallituksesta kesken kauden eronneen Jari Kekin OH2EXE tilalle.

Hallitusvaalissa äänioikeutettu Liiton jäsen tai kerho voi antaa yhden tai kaksi ääntä tai äänestää tyhjää.

Ehdokasesittelyt ja muu tarvittava tieto löytyvät Liiton nettisivuilta ja viikon kuluttua postitettavasta Radioamatööri-lehdestä numero seitsemän.

Ehdokkaiden esittelyt: https://www.sral.fi/2021/10/12/hallitusvaalien-2021-ehdokasesittelyt/

Partiolaiset äänessä läpi viikonlopun

Maailman suurin partiolaistapahtuma eli Jamboree-on-the-Air on käynnissä. Liiton juhlakutsut OH100SRAL ja OF100SRAL aktivoidaan Liedon eränkävijöiden toimesta. Liesan majalla OH1SRA:n kotipesässä on uusi viidentoista metrin masto, jossa on nyt Moxon -antenni kahdellekympille.

JOTA-JOTI viikonloppuna Suomesta on äänessä toistakymmentä lippukuntaa. Esimerkiksi maan ainoa Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät Helsingistä workkii kutsulla OH1SUF. Turun radioamatöörien asemalta operoi Lounais-Suomen Partiopiirin radiokerho kutsulla OH1AS.

Kattava lista äänessä olevista suomalaisista partiolaisten asemista löytyy Liiton nettisivuilta. Bandeilla kuullaan nuoria partiolaisia, joten innokkaita vasta-asemiakin kaivataan.

JOTI eli Jamboree-on-the-Internet kerää toki vielä suuremman osallistujajoukon kuin amatööribandit. Vuonna 2017 JOTI aktivoi peräti 1,7 miljoonaa partiolaista peräti 160 maassa.

JOTA 2021: https://www.jotajoti.info/jota

Nuorisotiimi esittäytyi Amerikassa

Suomalaisten nuorten radioamatöörien toiminta oli hienosti esillä maailman suurimmassa radioamatöörijulkaisussa. Yhdysvaltain ARRL:n uusin uutiskirje kertoo SRAL:n Nuorisotiimin saamasta uudesta erikoiskutsusta OG2Y.

Uutisessa kerrotaan, että uutta erikoiskutsua voi käyttää vapaammin eri tapahtumissa ja kilpailuissa, kun taas perinteikäs OH2YOTA on varattu vain Kansainvälisen radioamatööriliiton IARU:n tapahtumiin.

ARRL newsletter 14.10.2021: http://www.arrl.org/arrlletter?issue=2021-10-14#toc12

Suomalaiset radioamatöörit jatkavat Haitissa

Suomalaisten radioamatöörien työ maanjäristyksen runtelemassa Haitissa jatkuu. Erik OH2LAK ja Tom OH2UBA palasivat Suomeen lokakuun alussa. Nyt työtä jatkaa Kimmo OH3MBC aina lokakuun loppuun asti. Kimmo toimii Kansainvälisen Punaisen Ristin IT- ja telekommunikaatio -delegaattina.

Parhaillaan Haitissa on myös Timo OH7XU, joka toimii Punaisen ristin erillisessä kenttäsairaalayksikössä sen IT&Telecom-tukihenkilönä. Kun Timo palaa Suomeen samaa tehtävää jatkamaan lähtee Akseli OH5EBB.

OH5-piiriin etsitään edelleen QSL-manageria

Saimaan Viitoset OH5AB on ilmoittanut lopettavansa viitospiirin QSL-välityksen vuoden lopussa. Uutta toimijaa ei ole vielä löytynyt. Jos QSL-piirimanagerin tehtävä kiinnostaa henkilöitä ota yhteyttä Liiton toimistoon. Vitospiirin korttivälitystä voi hoitaa periaatteessa mistäpäin Suomea tahansa.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegoiden poismeno: Stig-Olof Fernström OH2LBA ja Ritva Sinisalo OH3NPN. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kilpailut

Tänä viikonloppuna workitaan partiolaisten lisäksi saksalaisia, kun vuorossa on Worked All Germany -kisa. Tulevana tiistaina on 23 sentin naccikisa ja torstaina puolestaan kusoillaan neljällä metrillä.

Ensi viikonloppuna on brittien ja irlantilaisten isännöimä UK/EI -kilpailun SSB-osa.  

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 23.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1T.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media