Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 38/2021 23.10.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1T.

Webinaari täyttyi viimeiseen paikkaan – lisää tulossa

Vipunen postiin alkuviikosta

Liiton tulevia tapahtumia

Varaa juhlakutsu käyttöösi

HF-antennit esitelmän aiheena Järvenpäässä

OH3AD:n syyskokous Riihimäellä

Tom OH6VDA äänessä Huippuvuorilta

Britanniassa ilmavoimien kadetit kusoilivat amatöörien kanssa

Kilpailut

Webinaari täyttyi viimeiseen paikkaan – lisää tulossa

Liiton Markkinointitiimin viime tiistaina järjestämä webinaari oli niin sanotusti loppuunmyyty, kun mukaan ilmoittautui tasan sata osallistujaa. Uudet rigit ja oheislaitteet kiinnostivat, ja keskustelu kävi vilkkaana. Radioamatöörien hyvin tuntema myyntimies Jyrki OH6CS alusti uutuuksista ja vastaili kysymyksiin.

Mikäli et itse päässyt osallistumaan, webinaari on katsottavissa Liiton Youtube-kanavalta.

Seuraavaan webinaariin kannattaa jo ilmoittautua. Marraskuun toisen päivän aiheena on Puskaworkkiminen, ja 11. marraskuuta Kerhowebinaarissa keskustellaan koulutuksesta ja kursseista.

Tarkemmat tiedot löytyvät Liiton nettisivuilta ja Facebookista.

Vipunen postiin alkuviikosta

Uusin vipunen eli Radioamatööri-lehti numero kahdeksan postitetaan alkuviikosta kaikille jäsenille. Kannessa komeilee Aurinko – seitsemän vuoden takaisen Auringonpilkkumaksimin huipussa. Tasan kahdeksankymmenen sivun lukupaketti on jo ladattavissa jäsensivustolta.   

Liiton tulevia tapahtumia

Liiton Syyskokous järjestetään lauantaina 20. päivä marraskuuta Helsingin Herttoniemessä. Hybridikokoukseen voi osallistua joko netin välityksellä tai paikan päällä. Hallitusvaalin sähköinen äänestys käynnistyy netissä torstaina, neljäs marraskuuta ja päättyy keskiviikkona 17. päivä.

Joulukuun neljännen päivän iltana kokoonnumme juhlimaan Helsingin keskustassa. Pörssitalossa meitä odottavat jouluherkkuja notkuvat pöydät. Katso juhlakutsu uudesta Radioamatööri-lehdestä ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautuminen avautuu maanantaina iltapäivällä.

Varaa juhlakutsu käyttöösi

Liiton jäsenille ja kerhoilla on mahdollisuus juhlistaa Liiton merkkitaivalta käyttämällä erikoiskutsuja OH100SRAL ja OF100SRAL. Varaa juhlakutsu käyttöösi ja kokeile minkälaista säpinää erikoiskutsu saa aikaan bandeilla. Ohjeet varauksen tekemiseksi ja tämän hetken varaustilanne löytyvät Liiton nettisivuilta.

Kaikkien erikoiskutsua käyttäneiden kesken arvotaan vuoden lopussa tavarapalkintoja.

HF-antennit esitelmän aiheena Järvenpäässä

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP on kutsunut Reinon, OH3MA puhumaan HF-antenneista, niiden teoriasta ja mittauksesta.

Lokakuun kuukausikokous järjestetään torstaina 28.lokakuuta klo 18 alkaen. Perinteiseen tapaan kokoontuminen on Ollin OH2OW luona, osoiteeessa Torpantie 7, Järvenpää. Kokous pidetään hybridinä.

Lisätietoja kerhon sivuilta oh2ap.fi

OH3AD:n syyskokous Riihimäellä

Riihimäen Kolmoset, OH3AD järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa keskiviikkona 3.11. marraskuuta alkaen kello 18:30. Syyskokouksen pitopaikka on kerhotalo osoitteessa Eprantie 25, Riihimäki. OH3AD toivottaa kaikki jäsenensä tervetulleiksi.

Tom OH6VDA äänessä Huippuvuorilta

Helsinkiläinen Tom OH6VDA on äänessä lokakuun loppuun saakka Huippuvuorilta, kutsulla JW6VDA. Tom käyttää workkimiseen JW5E kerhoasemaa, jonka sijaintipaikka on Longyearbyen. Lähetelajeina HF-taajuuksilla ovat SSB ja digimodet.

Muina aikoina Tom on useimmiten äänessä kesäpaikaltaan Kauhajoelta tai Kauniaisten kerholta. Hänellä on myös asematunnus LA6VDA synnyinmaassaan Norjassa.

Britanniassa ilmavoimien kadetit kusoilivat amatöörien kanssa

Kuninkaallisten ilmavoimien kadetit osallistuivat viime viikonloppuna radioamatöörien kanssa käytyyn yhteiseen viestiharjoitukseen Britanniassa. Blue Ham 21-2 harjoituksessa kusoja pidettiin sotilaiden ja radioamatöörien välillä kuudellä metrillä, sillä taajuuskaistalla, joka on osoitettu molempien tahojen käyttöön.

Osallistumiseen kannustettiin myöntämällä työskentelytodisteita erilaisista kusomääristä niin kadeteille kuin hamsseillekin.

Kilpailut

Tänä viikonloppuna on brittien ja irlantilaisten isännöimä UK/EI -kilpailun SSB-osa. Tiistaina gigatetaan nakkikiskalla, kun vuorossa on 2,3 GHz:n pohjoismainen mittelö.

Ensi viikonloppuna edessä on yksi kilpailuvuoden kohokohdista, nimittäin CQ Worldwide -kilpailun SSB -osa. Kilpailun odotetaan keräävän bandeille noin 35 000 workkijaa.  Ennakkoon ilmoittautuneista joukkueista mainittakoon tässä vaikkapa espanjalaisten peditio Ecuadoriin kuuluville Galapagos-saarille, kutsulla HD8R.        

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 30.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media