Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 42/2021 27.11.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27.11.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista, tunnuksella OH2K.

Hallitukseen uusia nimiä

Syyskokous vahvisti vuoden 2021 hallitusvaalin tuloksen. Kolmen vuoden kaudelle valituksi tulivat Vili Peippo OH5GE ja Timo Rinne OH5LLR. Kaksivuotiselle kaudelle tuli valituksi Jarmo Malinen OH2UBM.

Uusi hallitus järjestäytyy ensi vuoden alussa. Hallituksen keskuudestaan valitsemasta varapuheenjohtajasta tulee käytännössä Liiton vt. puheenjohtaja ensi Syyskokoukseen saakka.

Vuonna 2022 Liiton hallituksessa ovat Dimi Doukas OH2DD, Jarmo Malinen OH2UBM, Mikael Nousiainen OH3BHX, Vili Peippo OH5GE, Timo Rinne OH5LLR ja Tiina Nikumaa OH8BBO,   

Hallitukselle valtuutus kumppanuussopimukseen MPK:n kanssa

Syyskokous hyväksyi äänestyksen jälkeen hallituksen esityksen kumppanuussopimuksen solmimisesta Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen eli MPK:n kanssa. Samassa yhteydessä hyväksyttiin Marko Wirtasen OH8WM esittämä ponsi, jonka mukaan sopimuksen sisältö tulee tuoda Kevätkokouksen hyväksyttäväksi.

Haminaariin voi vielä tulla mukaan

Vielä on mahdollisuus tulla juhlistamaan Liiton satavuotista taivalta jouluherkkujen ja mukavan ohjelman merkeissä. Vielä viikonlopun ajan voi ilmoittautua Juhlahaminaariin, joka järjestetään ensi lauantaina 4. joulukuuta kello 14 alkaen. Tapahtumapaikkana on Pörssitalo Helsingin ydinkeskustassa

Kuutosten Cup Itsenäisyyspäivänä

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin  Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt ovat pysyneet entisellään.

Sotilasradioamatöörit bandeilla Itsenäisyyspäivänä

Sotilasradioamatöörit viettävät Suomen itsenäisyyspäivää radioamatööritaajuuksilla maanantaina 6.12.2021. Asemat tunnistat OI-alkuisesta kutsumerkistä. Muista myös anoa hienoa OI-awardia, kun olet työskennellyt kymmenen eri OI-asemaa.

Huomio OI-asemien operaattorit. Muistakaa pitää yhteyksiä kotimaahan myös 40 metrillä!

Myös perinneradioasemat ovat äänessä

PRT 33 -tapahtuma järjestetään Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Sähkötyksellä workitaan aamukahdeksasta kymmeneen ja uudelleen puolenpäivän jälkeen. AM-asemia voi löytyä aamukymmenen jälkeen ja uudelleen iltapäiväkahden jälkeen. Lisätietoja taajuuksista Liiton nettisivuilta.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegojen poismeno: Matti Seulanto OH1LAR, Reino Janhunen OH2HK, Heikki Tassberg OH6AWB / OH6HEKA ja Magnus Finne OH6GYJ. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

OF2HQ kymmenes kesän IARU-kilpailussa

Heinäkuussa järjestetyn IARU HF World Championship -kilpailun tulokset ovat valmistuneet. Liittoa edustivat 24-tuntisen kilpailun päämajaluokassa OF0HQ ja OF2HQ, 22 operaattorin voimin kuudella perinteisellä HF-bandilla sekä CW:llä että SSB:llä.

Ympäri maan hajautettu joukkueemme ylsi 10. sijalle, nousten lokintarkastuksessa yhden pykälän lokinpitotarkkuuden ansiosta. Parhaat onnittelut koko tiimille!

Voiton tänä vuonna vei Ranskan REF-tiimi tunnuksella TM0HQ.  

Tarkemman analyysin kilpailutuloksesta voi lukea joulukuun Radioamatööri-lehdestä.

Kilpailut

Tämä viikonloppu on kilpailumielessä merkittävä, sillä nyt käydään CQ WW Contestin CW-osa. Torstaina on jo joulukuu ja kuukauden ensimmäinen nakkikisa 10 metrillä. Ensi viikonloppuna tapahtuu top bandilla, kun käydään ARRL:n 160 metrin kilpailu. Sähkötyksellä voi jatkaa Pro CW kontestissa. 

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 4.12.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Mustilasta, Nuorten workkimisviikonlopun keskeltä tunnuksella OH2YOTA.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media