YOTA-kutsut äänessä joulukuun ajan

Joulukuussa järjestetään jälleen koko kuukauden kestävä nuorten operaattoreiden aktivointitapahtuma December YOTA Month, tutummin DYM. Kuukauden tarkoituksena on aktivoida ja rohkaista nuoria radioamatöörejä tai second operaattoreita ympäri maailman pitämään yhteyksiä radioaalloilla eri modeilla. Tänä vuonna Suomesta workitaan kutsuilla OF2YOTA sekä OF2YOTA. Näistä jälkimmäinen oli viimeksi äänessä vuonna 2017 Suomi 100 -vuoden kunniaksi, joten harvinainen kutsu kannattaa tulla kuittaamaan joulukuussa,  sillä seuraavaa aktivointikertaa ei ole tiedossa!

December YOTA Month -tapahtuma on aktiivisista radioamatöörinuorista koostuvan YOTA-yhteisön ylläpitämä ja järjestämä. Tapahtuma järjestetään yhdeksättä kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi lähes 140 000 yhteyttä 46 nuorisoaseman pitämänä noin kolmestakymmenestä eri maasta. Lisäksi vuonna 2020 jaettiin ensimmäistä kertaa eri kategorioihin jaettuja arwardeja YOTA-aktivointiin osallistuneille. Palkintoja jaettiin esimerkiksi aktiivisimmalle nuorelle ja YL:lle. 

Tapahtuma-aikana nuoret ympäri maailman workkivat kaikilla modeilla ja bandeilla erikoiskutsuilla, joissa on YOTA-suffiksi. Lisäksi bandeilla on säännöstä poikkeavat Yhdysvaltalaiset YOTA-asemat: K8A, K8O, K8T ja K8Y.

Jos olet nuori, on sinulla mahdollisuus varata OF- tai OH2YOTA erikoiskutsu käyttöösi, ja operoida takuuvarmat pile-upit, jotka kutsut tuovat tullessaan! Aikaisempina vuosina Suomi on ollut tapahtuman huipulla kusomäärissä mitattuna, eihän anneta vauhdin hiipua tänäkään vuonna?

Näin voit varata kutsun käyttöösi:

  1. Katso varaustilanne kalenterista, joka löytyy osoitteesta www.sral.fi/2020/11/26/dym/
  2. Valitse itsellesi sopiva, vapaa ajankohta
  3. Lähetä sähköpostia osoitteeseen nuoriso@nullsral.fi 
  4. Kerro viestissä varaajan nimi, kutsu, varausta koskeva ajankohta ja millä bandeilla/modeilla workit
  5. Saat vahvistuksen, kun kutsu on varattu käyttöösi. Samalla sitoudut noudattamaan kutsun käyttöä koskevia sääntöjä. 
  6. Pidä yhteyksiä ja nauti pile-upeista!

Suomen radionuorten Discord-kanavalla voi keskustella käyttövuoroista sekä sopia skedejä ja muuta vastaavaa. Kaikkien nuorten amatöörien on myös mahdollista liittyä kansainväliseen YOTA-ryhmään Discordin puolella. Siellä on joulukuussa vilkasta keskustelua tapahtuman tiimoilta. Mikäli olet kiinnostunut liittymään ryhmään, toiseen, tai kumpaankin, kysy lisää Nuorisotiimiltä!

Vanhemmat radioamatöörit voivat tulla tapahtumaan mukaan pitämällä yhteyksiä YOTA-asemien kanssa. Lisäksi esimerkiksi oman aseman avaaminen paikallisen nuorison käyttöön on hieno ja arvostettu ele tulevaisuuden radioamatööritoimintaa varten! Pitäessä yhteyksiä YOTA-asemien kanssa kannattaa pitää mielessä, että yhteyttä saattaa olla pitämässä second operaattori tai vasta-aloittanut radioamatööri, jolle yhteys on hänen elämänsä ensimmäinen. Annetaan siis nuorille hyvä ja innostava kokemus harrastuksestamme! 

Lisätiedot tapahtumasta löydät järjestäjän sivuilta: www.events.ham-yota.com

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media