Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 2/2022 15.1.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 15.1.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä, tunnuksella OH2AA.

Jarmo OH2UBM Liiton johtoon

Muut nimitykset tammikuun lopussa

Perusluokan kurssi alkaa verkossa helmikuussa

Teljän radioamatöörien vuosikokous Porissa

Silent Key

Belgian liitto juhlii 75-vuotista taivaltaan

Kilpailut

DX-uutisia

Jarmo OH2UBM Liiton johtoon

Liiton uusi hallitus piti torstaina 13. tammikuuta järjestäytymiskokouksen, jossa hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Jarmo Malinen OH2UBM.

Käytännössä Jarmo johtaa hallituksen työskentelyä vuoden 2022 loppuun saakka. Liiton uusi puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksessä seuraavassa Syyskokouksessa.

Uusi varapuheenjohtaja on 50-vuotias tekniikan tohtori, joka työskentelee lehtorina Aalto-yliopistossa. Päivätyönään hän luennoi muun muassa suuria insinöörimatematiikan peruskursseja.

Jarmo on myös Lohjan radioamatöörikerhon OH2AAB puheenjohtaja.

Muut nimitykset tammikuun lopussa

Ensimmäisessä kokouksessaan uusi hallitus jätti pöydälle ehdotuksen pätevyystutkijanimityksistä tälle vuodelle ja päätti pyytää pätevyystutkijakunnalta (PTK) perustellun esittelyn pätevyystutkijoiden valintamenettelystä seuraavaan kokoukseen.

Myös Liiton toimihenkilöiden ja toimikuntien nimeämisen todettiin vaativan lisäselvityksiä ja päätökset siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Perusluokan kurssi alkaa verkossa helmikuussa

Lahden Radioamatöörikerho OH3AC järjestää yhdessä MPK:n kanssa perusluokan radioamatöörikurssin 15. helmikuuta alkaen. Huhtikuun ensimmäiselle viikolle asti kestävä kurssi järjestetään sekä valtakunnallisena verkkokurssina että lähiopetuksena Lahdessa.

Kursseille voi ilmoittautua 1. helmikuuta mennessä MPK:n kurssikalenterin kautta. Kurssimaksu on 10 euroa ja kurssista saa neljä kertausharjoitusvuorokautta.

Lisätietoja Lahden Radioamatöörikerhon kotisivuilta: www.oh3ac.fi

MPK:n kurssisivu: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/156611

Teljän radioamatöörien vuosikokous Porissa

Teljän radioamatöörit ry:n OH1AF, OH1AB ja OH1F vuosikokous järjestetään keskiviikkona 26. tammikuuta kello 19. Esillä yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Kokous pidetään ensisijaisesti etäkokouksena.

Mikäli viranomaisten asettamat kokoontumisrajoitukset sallivat, järjestetään mahdollisuus
osallistua kokoukseen myös kerholla osoitteessa Vanha Raumantie 705, Pori.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegoiden poismeno: Jouko Fabritius OH2BJF ja Pentti Sydänmaa OH2JYT Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

DX-uutisia

Harvinaisten dxcc-maiden aktivointi Etelä-Kiinan merellä on vaarantumassa.

Kiina on vahvistanut voimakkaasti läsnäoloaan alueella rakentamalla kuunteluasemia ja jopa uusia tekosaaria merialueelle, jossa sijaitsee BS7 Scarborough Reef. Haagin kansainvälinen tuomistuin vahvisti riutan Filippiineille kuuluvaksi vuonna 2016, mutta Kiina ei ole päätöstä hyväksynyt. Edellisen kerran radioamatöörit olivat äänessä BS7H -kutsulla vuonna 20007.

Toinen kiista alueella koskee Spratlyn saaria. Niiden eri osista riitelevät Kiinan ja Filippiinien lisäksi Vietnam ja Malaysia. Kiista on aiheuttanut vuosien mittaan monia logistisia ongelmia radioamatöörien retkille. Edellinen operointi Spratlylta tapahtui vuonna 2018 kutsulla 9M0W.

Belgian liitto juhlii 75-vuotista taivaltaan

Belgian Kuninkaallinen Radioamatööriliitto UBA viettää 75-vuotisjuhlaa kuluvana vuonna. Juhlan kunniaksi äänessä on 64 eri asemaa ON75 -prefiksillä ja kolmikirjaimisella suffiksilla. Erikoiskutsut ovat käytössä helmikuun loppuun asti. Vasta-asemille on tarjolla erilaisia awardeja.

Myös belgialaisten UBA DX kilpailu on muuttanut hiukan sääntöjään juhlavuoden kunniaksi. SSB osa käydään tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja CW osa helmikuun viimeisenä.

UBA DX-contest: https://www.uba.be/en/hf/contest-rules/uba-dx-contest-rules

Kilpailut

Viikonloppuna on käynnissä Unkarin HA DX-kontesti. Digipuolella kisaillaan FT4-modella Pro Digi kontestissa.

HA-DX Contest 2022: https://www.ha-dx.com/en/contest-rules

Pro Digi Contest 2022: http://www.procontestclub.ro/PDC%20Rules.html

Tiistaina on 23 sentin Naccikisa ja sama toistuu torstaina neljällä metrillä.

Ensi viikonloppuna on vuorossa brittien sprinttikisa rytyllä.

BARTG RTTY Sprint säännöt: http://bartg.org.uk/wp/bartg-sprint-contest/

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 22.1.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä, tunnuksella OH6K.

Toimittaja / Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media