Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 5/2022 5.2.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

SISÄLTÖ

Uudistettu Radioamatööri-lehti

Tue radioamatöörikerhoja Säästöpankin kampanjassa

SRALin toimistoon haetaan työntekijää

Markkinointitiimi hakee vahvistusta

Puskaworkinta vireää myös talvella

Vuosikokouksia

Silent key

Saksan radioamatööriliitto kyberhyökkäyksen kohteena

Tanskan prinsessan erikoiskutsu ja awardi

Kilpailu-uutisia

Uudistettu Radioamatööri-lehti tulossa

Vuoden ensimmäinen Radioamatööri-lehti on ladattavissa SRALin sivuilta. Juhlistamme uudistetun Radioamatööri-lehden ensimmäistä numeroa tarjoamalla sen digiversion ilmaisnumerona. Painettulehti postitetaan liiton jäsenille lähipäivinä.

Lataa uudistetun Radioamatööri-lehden ilmaisnumero!

Tue radioamatöörikerhoja Säästöpankin kampanjassa

Tampereen radioamatöörikerho OH3NE/OH3TAM osallistuu Säästöpankin järjestämään Hyviä Tekoja -kampanjaan, jossa suomalaiset yhdistykset voivat hakea toiminnalleen tukea paikalliselta Säästöpankilta. Kuka tahansa voi osallistua neuvoa antavaan äänestykseen haluamansa yhdistyksen puolesta. Voit tukea Tampereen radioamatöörikerhon hanketta osoitteessa https://hyviatekoja.saastopankki.fi/tampereen-radioamatoorit-ry/.

Kampanja on voimassa 28.3.2022 asti, joten muillakin radioamatöörikerhoilla on vielä aikaa
osallistua oman alueensa kampanjaan.

SRALin toimistoon haetaan työntekijää

SRALin toimistoon Helsinkiin haetaan osa-aikaista työntekijää. Toimistossa on tällä hetkellä vajaamiehitys Markun OH4UI siirryttyä uusiin haasteisiin. Työ tarjoaa monipuolisen näköalapaikan radioharrasteen eri osa-alueisiin. Lisätietoja tehtävästä antaa SRALin hallituksen jäsen Timo OH5LLR. Timon yhteystiedot löytyvät SRALin kotisivuilta.

Markkinointitiimi hakee vahvistusta

Jos markkinointitiimissä työskentely SRAL jäsenhankinnan edistämiseksi kiinnostaa ja Sinulla on
joitain seuraavia avuja, Sinulla on työelämästä osaamista markkinoinnin alueelta tai olet jopa
markkinoinnin ammattilainen:

  • Olet valmis ja halukas lähtemään SRAL esittelyjä tekemään kerhoihin ja ulkopuolisille
    tahoille
  • Omaat uusia ideoita ja osaat toimia hyvän julkikuvan välittämiseksi
  • Olet positiivinen ja rakentava ja yhteistyökykyinen persoona
  • Osaat käyttää nykyaikaisia markkinoinnin työkaluja, kuten adoben grafiikkasovelluksia tai
  • Some-alustojen ylläpito- ja kehittämistyökaluja ja maksetun SEOn osaavaa hyödyntämistä.

lähetä siinä tapauksessa itsestäsi tietoa markkinointi@nullsral.fi

Puskaworkinta vireää myös talvella

OHFF-toiminta eli ”puskaworkinta” liitetään perinteisesti lämpimämpiin vuodenaikoihin, mutta kannattaa pitää mielessä, että OH-puskissa on radisteja sydäntalvellakin! Tammikuussa oli äänessä 28 eri suomalaista puskaa 10 eri OH-operaattorin voimin, siis noin puska päivässä.

Signaalit kulkevat yleensä hyvin OH-vastaanottoa varten 80m:n bandilla sekä fonella että CW:llä, usein myös 40m:n bandilla. Tämän viikonlopun peditioistaan ovat ilmoittaneet etukäteen ainakin OH6WX ja OH8CW. Tarkemmat tiedot osoitteessa https://wwff.co/agenda/.

Vuosikokouksia

Turun Radioamatöörit ry:n OH1AA vuosikokous pidetään Sommelossa torstaina 24.2.2022 kello 18 alkaen.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Silent key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegojen poismeno: Antero Tanninen OH1KW ja Aarne Halonen OH2NW/OH4NW. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Saksan radioamatööriliitto kyberhyökkäyksen kohteena

Saksan radioamatööriliiton DARC on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi, jonka seurauksena liiton jäsensivut ovat olleet kaksi viikkoa pois käytöstä. Lisäksi kaikki jäsenten omakutsu-sähköpostitilit jouduttiin resetoimaan ja salasanat uusimaan. Hyökkäyksen tekijästä ja motiivista ei ole tietoa, mutta hyökkäyksen on ilmeisesti tehnyt mahdolliseksi järjestelmän liian heikot salasanat, joita hyökkääjä on pystynyt selvittämään. Muistakaa pitää salasanoistanne hyvää huolta ja käyttää riittävän pitkiä ja vaikeasti arvattavia salasanoja.

Tanskan prinsessan erikoiskutsu ja awardi

Tanskan prinsessa Mary täyttää lauantaina 5.2. 50 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi Tanskan radioamatööriliitto EDR aktivoi erikoiskutsut OZ50HRH ja OX50HRH. Nämä kutsut ovat äänessä vain vuorokauden ajan lauantaina klo 00.00 – 23.59 UTC. Kutsut ovat äänessä CW-, SSB- ja digimodeilla. Kutsun workkineille on tarjolla näyttävä QSL-kortti sekä awardi. Lisätietoa osoitteessa https://www.qrz.com/db/oz50hrh.

Kilpailu-uutisia

Uusi kilpailutoimikunta on aloittanut työnsä suunnittelemalla vuoden 2022 kotimaan HF-kilpailuohjelmaa. Luvassa on pieniä uudistuksia kilpailujen rakenteeseen ja myös sääntöihin.

Kotimaan HF-kilpailujen ajankohdat ja uudistetut säännöt julkaistaan helmikuun aikana SRALin nettisivuilla sekä RA-lehden numerossa 2/2022.

Viime viikonloppuna CQWW 160 metrin CW-kontestiin osallistui jälleen kerran useita kotimaisia asemia. Kelit olivat Suomesta katsottuna kehnot ja DX:t olivat vähissä. Runsaimman pistesaaliin keräsi ennakkotietojen mukaan OH5Z-tiimi multi/single-luokassa. Lisäksi ennakkotulosten mukaan Pertti OH2PM teki kilpailussa uuden QRP-luokan Suomen ennätyksen. SSB-osa kisataan helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Tänä viikonloppuna kilpaillaan EU-mestaruuksista HF-taajuuksilla European Union DX Contestissa, joka alkaa lauantaina 5.2. klo 18.00 UTC.

Seuraava bulletiini

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 12.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan
taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media