Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 6/2022 12.2.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET:

Jäsenmaksulaskut on lähetetty

OH-luettelo 2022

Kesäleiri 2022

Vuosikokouksia

Silent key

Radiosuunnistusuutisia

QSL-toimisto tiedottaa

Maailman radiopäivä

Kilpailu-uutisia

Jäsenmaksulaskut on lähetetty

Vuoden 2022 jäsenmaksulaskut on lähetetty. Ne saapuvat joko postilla tai e-laskuna, jos on jo tehnyt e-laskutilauksen. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Jos e-laskua ei ole vielä ottanut käyttöönsä, on se helppo tehdä samalla, kun maksaa tämän vuoden jäsenmaksua verkkopankissa. Lisätietoja omasta pankista.

OH-luettelo 2022

Vuoden 2022 OH-luettelo julkaistaan tänä keväänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat tietosi uuteen OH-luettelokirjaan tai netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä nettilomake Liiton nettisivuilla.

Kesäleiri 2022

SRALin kesäleiri järjestetään Tammelassa Eerikkilän liikuntakeskuksessa 14.-17.7.2022. Riihimäen kolmoset jatkaa kesäleirin järjestelyjä.

Vuosikokouksia

Turun Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa torstaina 24.2. kello 18 alkaen.

Tampereen radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään 28.02. klo 18:00 Pyynikin näkötornin kerhohuoneella osoitteessa Näkötornintie 20

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Silent key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegojen poismeno. Pehr Hending OH6IU ja Carl-Heinz Ikäheimo OH6XY. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Radiosuunnistusuutisia

Vuoden merkittävimmät radiosuunnistuksen ARDF-tapahtumat suomalaisittain ovat PM-kisat Ruotsissa ja MM-kisat Serbiassa. PM-kilpailut järjestetään 22.-24.7. ja MM-kilpailut 28.8.-3.9. Lisätietoja Kimmolta OH2JKU sekä ARDF-sivuilta. Ilmoittautumiset Kimmolle sähköpostilla oh2jku@nullsral.fi 27.3. mennessä.

QSL-toimisto tiedottaa

Liiton jäsenyyteen kuuluvan QSL-palvelun ohjeita on tarkennettu. Jokaisen liiton jäsenen tulee ilmoittaa hallussaan olevat kutsut liiton toimistoon (toimisto@nullsral.fi) heti kun kutsu otetaan käyttöön. Muutoin QSL-palvelussa ei tiedetä, kenelle mikäkin kutsu kuuluu, jolloin toimistoon tulevia kortteja ei voi lähettää oikeille vastaanottajille.

Tällä hetkellä erityinen ongelma ovat OG-kutsut, joita on usein otettu rinnakkaiskutsuiksi. QSL-toimistossa odottaa iso kasa OG-kortteja, joita ei voida lähettää vastaanottajille, kun ei tiedetä kutsun haltijaa eikä hänen yhteystietojaan. Ilmoita siis kutsusi liiton toimistoon, jos olet epävarma siitä, onko QSL-palvelussa yhteystietosi. Ohjeet on päivitetty liiton QSL-palvelua koskeville sivuille.

Maailman radiopäivä eli World Radio Day

Sunnuntaina 13.2. on Unescon järjestämä maailmanlaajuinen radiopäivä eli World Radio Day. Radiopäivän tarkoituksena on juhlistaa radion merkitystä maailman käytetyimpänä mediavälineenä. Radioamatöörit eri maissa juhlistavat maailman radiopäivää useilla erikoiskutsuilla, jotka ovat äänessä juhlapäivän ajan.

Kilpailu-uutisia

Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan 2021 tulokset on vahvistettu. Suomen mestareiksi selviytyivät seuraavat kilpailijat, jotka keräsivät eniten sijoituspisteitä kuudesta eri kotimaisesta osakilpailusta:

 • SSB yli 100w Timo OH1TM
 • SSB 100w Jari OH8LQ
 • SSB QRP Hannu OH6HLH
 • CW yli 100w Timo OH1TM
 • CW 100w Jari OH8LQ
 • CW QRP Markku OH8UV
 • Digi yli 100w Pasi OH2MZB
 • Digi 100w Jouni OH4KZM
 • Digi QRP Hannu OH6HLH

Paljon onnea Suomen mestareille! Täydelliset tulosluettelot löytyvät SRALin sivuilta. Pokaalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle jaetaan SRALin kevätkokouksen yhteydessä 11.6.

Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan ajankohdat on vahvistettu. Vuoden 2022 jäljellä olevat kilpailut järjestetään seuraavasti:

 • Kalakukko pääsiäismaanantai 18.4. järjestäjänä OH7AB
 • K.S. Sainion muistokilpailu sunnuntai 22.5. järjestäjänä OH2T
 • Kesäkisa sunnuntai 7.8. järjestäjänä OH2T
 • Viitosten syysottelu pyhäinpäivä lauantai 5.11. järjestäjänä OH5AE
 • CCF Joulusprint tapaninpäivä 26.12. järjestäjänä CCF

Myös sääntöjä on tarkistettu alkaneelle vuodelle. Tänä vuonna kilpailussa sama operaattori saa käyttää vain yhtä kutsua. Lisätietoa kilpailuista sekä päivitetyt säännöt löytyvät SRALin sivuilta.

Kilpailutoimikunta on päättänyt laittaa perinteisen Peruskilpailun toistaiseksi tauolle. Syynä on viime vuosien aikana jatkuvasti hiipunut kiinnostus kisaa kohtaan sekä järjestelyihin liittyvät haasteet. Kilpailutoimikunta tutkii mahdollisuuksia elvyttää Peruskisa uudelleen tai korvata se muunlaisella kuukausittaisella kilpailulla. Asiaan palataan viimeistään SRALin kesäleirin yhteydessä.

Yhdysvaltojen radioamatööriliitto ARRL on lanseerannut uuden kansainvälisen digikontestin. ARRL World Wide Digital Contest järjestetään kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja modena voi käyttää kaikkia muita digimodeja paitsi RTTYä. Lisätietoja ARRL:n sivuilta.

Tänä viikonloppuna workittavaa riittää esimerkiksi seuraavissa kansainvälisissä kilpailuissa:

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 19.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.


Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media