Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 9/2022 5.3.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET:

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

OG50YL erikoiskutsu ääneen

Liiton toimiston poikkeavat aukioloajat ensi viikolla

Silent key

Vuosikokouksia

Radiosuunnistusuutisia

QSL-toimisto tiedottaa

Lutikoiden tuuletus ja bonkkileiri 6.-8.5.

Kilpailu-uutisia

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

Sotilasradioamatöörit juhlistavat Viestiaselajin Vuosipäivää lauantaina 5.3.2022. OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat radioamatööritaajuuksilla.

Kerää mahdollisimman monta OI asemaa ja ano OI-awardia. OI awardimanageri Timo OH7JHA antaa lisätietoja awardista. Säännöt löytyvät mm. Facebook sivulta Sotilasradioamatöörit.

OG50YL erikoiskutsu ääneen

Anne OH2YL juhlistaa 50-vuotispäiviään juhlatunnuksella OG50YL. Anne pitää syntymäpäiväpirskeet ainoastaan bandeilla vuoden 2022 ajan. Juhlakutsu tulee ensimmäisen kerran ääneen perjantaina 11.3. klo 18.00 SA, jolloin OG50YL emännöi perjantai-illan aktiviteetin 160m bandilla.

Lisäbonuksena livelähetys OG50YL-asemalta perjantai-illan aktiviteetin ajan, sekä klo 13.00 SA alkaen voit seurata livenä illan valmisteluja. Linkit lähetyksiin löytyvät www.qrz.com Matin, OH7SV sivulta, sekä Facebookista Annen omalta sivulta ja radioamatöörit-ryhmästä noin puoli tuntia ennen lähetystä.

Liiton toimiston poikkeavat aukioloajat ensi viikolla

Ensi viikolla tiistaina 8.3. liiton toimisto palvelee poikkeuksellisesti puhelimitse 8.00-12.00. Vierailijoille toimisto on auki 10.00.-12.00. Maanantaina ja keskiviikkona toimisto palvelee normaalisti liiton sivuilla olevien aukioloaikojen puitteissa.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Pentti Uotilan, OH1VT poismeno. Kunnioitamme Pentin muistoa hetken hiljaisuudella.

Vuosikokouksia

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 5.3. klo 14 yhteisötila Puljulla Elimäellä.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Radiosuunnistusuutisia

Vuoden merkittävimmät radiosuunnistuksen ARDF-tapahtumat suomalaisittain ovat PM-kisat Ruotsissa ja MM-kisat Serbiassa. PM-kilpailut järjestetään 22.-24.7. ja MM-kilpailut 28.8.-3.9. Lisätietoja Kimmolta OH2JKU sekä ARDF-sivuilta.

Ilmoittautumiset Kimmolle sähköpostilla oh2jku@nullsral.fi 27.3. mennessä.

QSL-toimisto tiedottaa

Liiton jäsenyyteen kuuluvan QSL-palvelun ohjeita on tarkennettu. Jokaisen liiton jäsenen tulee ilmoittaa hallussaan olevat kutsut liiton toimistoon toimisto@nullsral.fi heti kun kutsu otetaan käyttöön. Muutoin QSL-palvelussa ei tiedetä, kenelle mikäkin kutsu kuuluu, jolloin toimistoon tulevia kortteja ei voi lähettää oikeille vastaanottajille.

Tällä hetkellä erityinen ongelma ovat OG-kutsut, joita on usein otettu rinnakkaiskutsuiksi. QSL-toimistossa odottaa iso kasa OG-kortteja, joita ei voida lähettää vastaanottajille, kun ei tiedetä kutsun haltijaa eikä hänen yhteystietojaan. Ilmoita siis kutsusi liiton toimistoon, jos olet epävarma siitä, onko QSL-palvelussa yhteystietosi. Ohjeet on päivitetty liiton QSL-palvelua koskeville sivuille.

Lutikoiden tuuletus ja bonkkileiri 6.-8.5.

Salon Radiokerhon OH1AD Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla lauantaina 7.5.2022 kello 10 – 17. Perinteisesti komponenttien, mittalaitteiden ja bonkin lisäksi tarjolla on kahvia, pullaa, voileipiä, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa ja muuta maistuvaa sekä hauskat arpajaiset.

Tuuletuksen yhteydessä bonkkileiri koko viikonlopun. Vieraileville myyjille on tarjolla toripaikkoja hintaan 10 euroa. Ennakkovaraukset ja tiedustelut Memmalta oh1eg@nullsral.fi.

Kilpailu-uutisia

Helmikuun puolessa välissä järjestetyn CQ WPX RTTY -kilpailun alustavat tulokset ovat valmistuneet. Tulosten mukaan Euroopan top 10 -listalle raivasivat tiensä OH1F, OG4T ja OG66X kukin omassa luokassaan. OG66X-tiimi pääsi hyvin lähelle Suomen ennätystä multi-single -luokassa. Onnea menestyneille OH-asemille!

Viime viikonloppuna kisattiin CQWW 160 metrin SSB-osuus. OH-asemia oli mukana kourallinen ja niistä eniten kusoja keräsi Juha OH1LEG tunnuksella OH1Z. Juhan mukaan kelit olivat tällä kertaa heikot erityisesti Pohjois-Amerikan suuntaan.

Tämän vuoden Naistenpäiväkisa järjestetään tiistaina 8.3. Säännöt löytyvät liiton sivuilta. Tervetuloa mukaan viettämään vuoden mukavinta aktiviteettipäivää!

Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL International DX Contestin SSB-osuus. Toivomme, että kelit suosivat tänä viikonloppuna yhtä hyvin kuin kaksi viikkoa sitten CW-osuudessa.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 12.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media