Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 10/2022 12.3.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET:

Kesäleirin ilmoittautuminen avataan 17.3.

Vuosikokouksia

Liiton uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla

Ennätysvilkas koulutuskevät

QSO Today Virtual Ham Expo 12.-13.3.

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Ville OH2MM on workkinut 100 CQWW-kilpailua

Kilpailu-uutisia

Kesäleirin ilmoittautuminen avataan 17.3.

SRAL kesäleirin 14.-17.7.22 Eerikkilässä ilmoittautuminen avataan 17.3.2022 kello 08:00. Sivulla ilmoitetaan päiväkohtaisesti leirille osallistuminen ja tehdään halutut Eerikkilän majoitus- ja muut palveluvaraukset. Leirille ilmoittautuminen on toivottavaa, koska ilmoittautuminen helpottaa leirin käytännön järjestelyjä. Leirille saa toki tulla ilman ilmoittautumistakin.

Vuosikokouksia

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Riihimäen Kolmoset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään OH3AD:n kerhotalolla 16.3.2022 alkaen kello 18:30 Eprantie 25:ssä. Väliajalla tarjolla pullaa ja kahvia.

Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n vuosikokous pidetään Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksella Joensuun paloaseman auditoriossa osoitteessa Noljakantie 4, Joensuu. Kokokouksen ajankohta on sunnuntai 27.3. klo 13:00. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden hamssi sekä kerhokisojen voittajat.

Kakkosten Kerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3. klo 18:00 alkaen kerhotilassa osoitteessa Kiertotähdentie 6, Helsinki. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Liiton uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla

Tilaa nyt Liiton uutiskirje! Kirje tarjoaa noin kerran kuussa Liiton ja radioamatööriharrastuksen ajankohtaisia asioita ja kuulumisia suoraan omaan sähköpostilaatikkoon toimitettuna. Liiton uutiskirjeen tarkoitus on koota radioamatööritoimintaan liittyviä asioita laajemmin yhteen tuoden paremmin esiin ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia ja tarjota taustaa ajankohtaisille asioille. Uutiskirjeessä voit myös odottaa kuulevasi laajemmin Liiton eri toimintasektoreiden ja toimikuntien ääniä ja suunnitelmia tulevasta, ja näin pysyt kokonaisuutena paremmin selvillä siitä, mitä Liiton eri sektoreilla tapahtuu.

Voit tilata uutiskirjeen liiton sivuilta.

Ennätysvilkas koulutuskevät

Radioamatööriharrastuksesta kiinnostuneita on alkavan vuoden aikana ollut poikkeuksellisen paljon. Kaksi MPK:n kautta järjestettyä ja parhaillaan meneillään olevaa kurssia on täyttynyt lähes sadalla osallistujalla kumpikin. Lauantaina 12.3. alkava liiton ja jäsenkerhojen yhteistyössä järjestettävä kurssi keräsi sata osallistujaa täyteen jo pari viikkoa sitten ja sen jälkeen on jälki-ilmoittautumisia tullut muutamia päivittäin. Toivomme kaikille kurssilaisille menestystä tutkinnossa ja toivottavasti mahdollisimman moni heistä liittyy myös radioamatööriliiton jäseniksi.

QSO Today Virtual Ham Expo 12.-13.3.

Yhdysvaltojen radioamatööriliitto ARRL järjestää tänä viikonloppuna 12.-13. maaliskuuta QSO Today Virtual Ham Expo tapahtuman verkossa. Ohjelmassa on lukuisia mielenkiintoisia esityksiä radioamatööriharrasteen eri osa-alueilta. Ohjelmassa on myös pari esitystä koskien Suomea. Adrian KO8SCA kertoo viime kesän Märket-peditiosta ja Julian OH8STN esittelee kokemuksiaan Emcomm-toiminnasta qrp-kalustolla. Tapahtumaan voi rekisteröityä täältä. Tapahtuman hinta on 10 USD.

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Saksan radioamatööriliitto DARC on käynnistänyt perinteisen eurooppalaisen radioamatööritapahtuman järjestelyt Friedrichshafenissa. Ham Radio 2022 -radioamatöörimessut on tarkoitus järjestää kesäkuun 24.-26. päivinä. Samassa yhteydessä järjestetään myös IARU-jäsenmaiden kokous. Järjestelyt etenevät koronavarauksella eli tapahtumaan saattaa tulla rajoituksia esimerkiksi osanottajamäärän suhteen. Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.

Ville OH2MM on workkinut sata CQWW-kilpailua

Suomalainen kontestilegenda Ville OH2MM/PY2ZEA on urakoinut elämänsä aikana sata CQWW-kilpailua SSB:llä ja CW:llä. CQWW-ketju alkoi vuonna 1963 tunnuksella OH3TA, jolla irtosi Suomen kolmossija CW:llä SOAB-luokassa. Tämän jälkeen Ville on kahminut maailman ykkössijoja CQWW-kisoissa enemmän kuin kukaan maailmassa. Onnittelut Villelle Suomen Radioamatööriliiton puolesta! Villen kilpailumenestystä voi ihailla qrz.com-sivuilta.

Kilpailu-uutisia

Tänä viikonloppuna tarjolla on useita kilpailuja eri bandeille ja modeille. Viikonloppu on kuitenkin CW-painotteinen.

Vuoden yksi suurimmista HF-kilpailuista eli CQ WPX SSB-osuus lähestyy. Kilpailu käydään kahden viikon päästä 26.-27. maaliskuuta.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 19.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media