Hallituksen palsta: Uusia haasteita kohti

Alkanut vuosi on ollut uuden hallituksen jäsenen näkökulmasta vauhdikas. Sekä hallitus että toimisto ovat tällä hetkellä vajaalukuisia, joten tekemistä riittää. Onneksi olemme saaneet apua aktiivisilta jäseniltä ja toimikunnilta. RA-lehden jatkuvuus varmistui, kun Tomi OH2ID otti päätoimittajuuden vastaan melkeinpä lennosta. Myös toimiston resursseja tullaan vahvistamaan kevään aikana. 

Toimikunnissakin puhaltaa uusia tuulia. Automaattiaseman käsite on vuosien varrella kehittynyt ja niihin liittyvät prosessit ja radioamatöörimääräykset eivät ole pysyneet kehityksen mukana. Automaattiasemien nykymuotoista toimintaa on perustettu koordinoimaan ja kehittämään Erikin OH2LAK luotsaama uusi työryhmä. Myös kilpailutoimikunnassa teroitetaan työkaluja kontestiaktiivisuuden lisäämiseksi, tästä lisää seuraavissa RA-lehdissä. 

Ukrainan sota on tätä kirjoittaessa kestänyt reilun viikon. Täysimittainen sota on lähempänä meitä kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen. Sodan läheisyys ja se, että hyökkäävä osapuoli on naapurimaamme, herättää varmasti voimakkaita tunteita kaikissa suomalaisissa ja myös meissä radioamatööreissä. On aivan inhimillistä, että myös radioamatöörit ovat tilanteesta huolissaan ja tuntevat myötätuntoa sodasta kärsiviä ihmisiä kohtaan. 

Tämän kaiken keskellä haluan kuitenkin muistaa ham-spiritin merkityksen ja sen tosiasian, että radioamatöörit eivät ole käynnistäneet sotaa. En halua hyljeksiä minkään maan kansalaisia bandeilla, vaan kohdata jokaisen radioamatöörin samalla avoimuudella ja ystävällisyydellä kansallisuudesta riippumatta.

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Olen erityisen ilahtunut alkuvuoden aikana käynnistyneestä koulutusaktiivisuudesta. Kolme perusluokan kurssia on käynnissä osallistujien yhteismäärän ollessa yli 200. Olen käynyt seuraamassa kaikkia kursseja ja nähnyt kouluttajien tekevän erinomaista työtä. Tässä kasvaa liitolle muhkea sato, joka tulisi kerätä mahdollisimman hyvin talteen ja realisoida uusien jäsenten muodossa.

Yhteistyö liittomme tärkeiden kumppanien kanssa etenee hyvässä hengessä. Hallitus on pitänyt perinteisen kevätkokouksen Traficomin kanssa. On sovittu, että yhteistyötä tiivistetään ja tapaamisia järjestetään aiempaa useammin. Olemme lisäksi käynnistäneet MPK-kumppanuussopimuksen valmistelun syyskokouksen velvoittamana. Sopimusluonnos tuodaan suunnitelman mukaan kevätkokoukseen päätettäväksi.

Pandemia on myös vihdoin hellittämässä otettaan, mikä mahdollistaa useita piilossa olleita toimintamuotoja. Kerhoillat ovat aktivoituneet ja erilaisia tapahtumia voi taas järjestää. Kauan kaivatut DX-peditiot ovat lähteneet liikkeelle useista eri maista. Toivottavasti myös suomalaiset maailmanmatkaajat lähtevät pian aktivoimaan DXCC-maita eri puolille maailmaa. 

Kesäleirikin näyttää toteutuvan pitkän tauon jälkeen. Riihimäen Kolmoset on aloittanut leirin valmistelut ja niiden etenemisestä tiedotetaan kevään bulletiineissa ja RA-lehdessä. Toivon tapaavani mahdollisimman monen teistä Eerikkilässä heinäkuussa nokkakusojen merkeissä.

Timo Rinne, OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media