Juhlakesäleirin ohjelma on julkaistu

Edellinen SRAL:n kesäleiri pidettiin 2019 Petäyksessä.  Koronaviruksesta johtuen kaksi seuraavaa leiriä jouduttiin peruuttamaan tai oikeastaan viime vuonna siirtämään vuodella eteenpäin.

Vuoden 2021 kesäleiri oli tarkoitus viettää erityisenä Liiton 100-vuotisjuhlaleirinä – joitain juhlallisuuksia toki nytkin järjestetään, mutta pääasiallinen tarkoitus on antaa radioamatööreille kunnon puitteet vuosien tauon jälkeen tavata toisiaan mukavan nokkakusoilun ja mielenkiintoisten ohjelmien parissa SRAL101-vuotisjuhlaleirillä.

Leirin ohjelmat järjestetään pääosiltaan suuressa monitoimihallissa, jonka toinen pää toimii esitelmätilana ja toisessa päässä sijaitsee kirpputori sekä näytteilleasettajien ja SRAL:n esittely- ja myyntipisteet. Osa ohjelmasta tapahtuu ravintolarakennuksen yhteydessä olevassa 70 hengen elokuvateatterissa tai pienemmissä luokkatiloissa.

Tietoja Eerikkilän urheiluopiston kattavista majoitus- ja ravintolapalveluista sekä liikunta mahdollisuuksista on saatavilla osoitteessa www.eerikkila.fi. Tarjolla on eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille ja huviloita. Majoitustilaa on paljon tarjolla halukkaille. Lisäksi on varattavissa sähköistettyjä asuntoautopaikkoja rajoitetusti. Sähköistämättömiä paikkoja karavaanareille on tarjolla. Telttailuun on mahdollisuus. Majoitusvaraukset voit tehdä osoitteessa eerikkila.fi/ilmoittautuminen-sral-kesatapahtuma/

Tervetuloa viihtymään hami-kansan pariin. Nyt kaikki liikkeelle, kun pidetään SRAL:n 101v juhlaleiriä ja kolmet kesäleirit samalla kertaa

Kesäleiriterveisin OH3AD hallitus

Leiriin liittyvät kysymykset oh3ad@nulloutlook.com

Ruokailut

Leirin ruokailut tulee pääsääntöisesti varata ilmoittautumisen yhteydessä – näin varmistat, että saat ruokasi.  OH3AD:n toimesta leirillä on tarjolla makkaraa ja lättyjä lisänälän varalle.

Saunaosastot

Ravintolarakennuksen alakerrassa on kaksi isohkoa saunaa pesu- ja oleskelu ja terassitiloineen – matkaa järveen alle 30 metriä. Uiminen omalla vastuulla ja valvonnalla.

Arpajaiset

Leirillä järjestetään arpajaiset, jossa on palkintona mm. erilaisia komponentti- ja liitin pusseja ym. Pääpalkinto arvotaan kaikkien arvan ostaneiden kesken Hami-illallisella.

Ohjelmassa

Ohjelma kokonaisuudessaan osoitteessa www.sral.fi/2022/04/11/leiriohjelma-2022/

Kirpputori

Maksuton kirpputori on avoinna to-la monitoimihallissa (käteismaksu tai sopiminen myyjän kanssa erikseen). Toivomme myyntiin kohtuukokoisia ja -painoisia tavaroita eli suurikokoisin bonkki tulee myydä omasta peräkärrystä parkkipaikalta. Lauantaina kirppis suljetaan klo 16.00 ja myymättä jääneet ja noutamattomat tavarat myydään huutokaupalla klo 17.00.

Etäasema

OH3AD ja OH3AA kerhojen asemat on tarkoitus etäohjata leiriasemalta. Leiriasemalle tulee myös asema paikan päälle. Etäasemalta voi halutessaan varata workkimisvuoron (30 min) ja ilman varaustakin voi workkia, jos ei ole tungosta. Etäasemat on käytössä koko leirin ajan.

OT-tapaaminen

SRAL:n juhlatoimikunta järjestää torstaina OT-tapaamisen, johon SRAL kutsuu kaikki yli 50 vuotta jäsenenä olleet jäsenet. OT-tapahtuman jälkeen on esitelmä Päämajan radioverkoista, Martti OH4FSL. Esitelmän voi seurata OT-tilaisuuden jälkeen ilman erillistä leirimaksua, kuten itse OT-tilaisuuskin on. Ilmoittautuminen tulossa Liiton nettisivuille.

Radioamatöörimastot ja niiden pystytys Toke, OH6RM

Toke esittelee ulkoalueilla radioamatöörimastoja ja antenneja. Hän keskittyy erityisesti antamaan yksilöllisiä neuvoja, kunkin kyselijän tarpeiden mukaan. Token standi on paikalla koko leirin ajan.

OI-asema Marko OH4MP

Puolustusvoimat tuo paikalle kalustoa ja Marko OH4MP toimii esittelijänä. OH3mA:n kiertopolarisaatioantenni on jälleen käytössä taajuudella 3699kHz.

160 metrin aktiviteetti ja magneettiluuppi Matti OH7SV

Suuren suosion saanut 160 metrin perjantaiaktiviteettiin osallistutaan myös leiriasemalta, joka toimii perjantai-iltana aktiviteettiasemana.  Ennen workkimisen alkua Matti kertoo aktiviteetin syntymiseen liittyvistä asioista ja toteutuneista yhteysmääristä.  Magneettiluuppiantenni 160 metrille on ollut käytössä muutamana perjantaina ja se on nyt nähtävissä ja mahdollisesti kokeiltavissa myös leiriltä.  Matti kertoo myös antennin periaatteista ja yleisestä rakenteesta.

SPR EMU Erik, OH2LAK

Suomen Punaisen Ristin EMU(Emergency Mobile Unit)-yksikkö on nähtävissä koko leirin ajan.  Esityksessä Erik kertoo siihen liittyvistä asioista ja varmaan häneltä voi kysellä myös kokemuksista katastrofialueilla.

FT8 alusta lähtien, Jukka OH3OJ ja Reino OH3MA

Jukka kertoo seikkaperäisesti, kuinka pääset ääneen tällä uudella suosikkimodella.  Laite-esimerkkinä on IC-7300.  Kaksikolle voi myös esittää kysymyksiä, jotka mahdollisesti ovat sinua vaivanneet.

HF-kiertopolarisaatio Michael OH2AUE ja Affe OH2QM

Kaksikko on kehitellyt lisää alabandien kiertopolarisaatio antennia. Nyt on pöydällä neljän bandin antenni, jota ohjataan yhdellä koaksiaalilla. Vaiheistusboxin tehovaatimus on vaatimattomasti 3 KW.

DXCC LOTW Pertti OG2M

Pertti selvittää DXCC-awardiin liittyviä seikkoja.  Leirillä toimii myös Pertin pitämä QSL-korttien tarkastuspiste niiden yhteyksien osalta, joita ei ole kuitattu LOTW-järjestelmän kautta.  Käydään lyhyesti läpi myös muut sähköiset kuittausmuodot (OQRS, EQSL,….).

OH3AA ilmapallokokeilut Mikael OH3BHX ja Jari OH3UW

Edellisen kesäleirin jälkeen on OH3AA lennättänyt ilmapalloa kaksi kertaa.  Mikael ja Jari kertovat kokemuksista.  Jos sää sallii, niin näemme myös uuden pallon lennätyksen.

WEB Radio Control etäkäyttö Mikael OH3BHX

Mikael kertoo kehittämänsä WEB-pohjaisen etäkäyttöohjelmistonsa nykyvaiheesta ja sen uusista ominaisuuksistaan.  Ohjelmisto on käytettävissä toisella etäasemalla.

4-square + SDR = Koko HF alueen RX antenni Tapani OH7EAG

Antenniryhmä koostuu neljästä identtisestä aktiivisesta antennista, joiden signaali syötetään koherentisti 4-kanavaiselle sdr-vastaanottimelle (Afedri). 

OHDXF:n ohjelmaa lauantaina Kinossa

Peruutetun Tampereen tilaisuuden ohjelma esitetään osittain leirillä:

  • OHDXF- vuosikokous
  • Closer looks at the DX-backstage, Martti OH2BH
  • Pushing for world win from OH – remotely, Niko OH2GEK
  • Kotimaan kilpailujen strategia, Jari OH8LQ
  • SRAL kilpailupalkintojen jako.

RA-tutkinnot kesäleirillä, Henri OH3JR

Sovittava tutkinnosta vähintään kolme päivää ennen tutkintoa (lauantai 16.7.).

Card Checker -palvelu käytettävissä kesäleirillä

Yhdysvaltojen radioamatööriliiton ARRL:n valtuuttama QSL-korttien tarkastaja eli niin sanottu ”card checker” on Suomessa Pertti, OG2M. Hänellä on valtuudet tarkistaa QSL-korttien aitous ja oikeellisuus siten, että ne kelpaavat ARRL-työskentelytodistuksiin eli niin sanottuihin DXCC- ja muihin awardeihin. Yleensä Pertti ottaa kortit vastaan postilähetyksinä, mutta kesäleirillä on järjestetty mahdollisuus korttien tarkastukseen paikan päällä.

Voit tuoda korttisi tarkastettavaksi kesäleirille lauantaina 16.7. klo 15.00 – 18.00 heti Pertin LotW-esitelmän jälkeen. Pertti tarkistaa kortit vastaanottopisteen läheisyydessä, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Card Checker -palvelua kokeillaan ensimmäistä kertaa kesäleirin yhteydessä, eikä sen mahdollisesta suosiosta ole ennakkotietoa. Sen vuoksi kehotetaan noudattamaan seuraavia periaatteita:
– Tuo tarkistettavaksi vain sellaisia kortteja, joiden yhteyksiä ei ole kuitattu LotW-järjestelmässä
– Tuo tarkistettavaksi enintään 30 korttia per hakija. Jos joku haluaa tuoda enemmän kuin 30 korttia tarkistettavaksi kesäleirillä, ilmoita siitä Pertille  sähköpostilla osoitteeseen og2m@nullkolumbus.fi.
– Perehdy hyvin ARRL Card Checker sääntöihin ja valmistele tarvittavat lomakkeet sekä järjestä korttisi ohjeiden mukaan.

Tervetuloa leirille varmistamaan, että QSL-korttisi ovat aitoja ja kelpaavat työskentelytodisteisiin!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on avattu osoitteeseen eerikkila.fi/ilmoittautuminen-sral-kesatapahtuma/ Sivulla ilmoitetaan päiväkohtaisesti leirille osallistuminen ja tehdään halutut Eerikkilän majoitus- ja muut palveluvaraukset. Leirille ilmoittautuminen on toivottavaa, koska ilmoittautuminen helpottaa leirin käytännön järjestelyjä. Leirille saa toki tulla ilman ilmoittautumistakin.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort

Eerikkilä tarjoaa loistavat ja juhlalliset puitteet kesäleirille, sekä hyvät mahdollisuudet liikuntaan ja retkeilyyn lähialueilla. Tutustu lisää osoitteessa eerikkila.fi Eerikkilän huoneiden tulopäivän vastaanottoaika on aikaisintaan klo 15:00 ja lähtöpäivän luovutusaika viimeistään on 11:00.

Urheiluopistontie 138
31370 Eerikkilä (Tammela)
020 110 8200

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media