Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 16/2022 23.4.2022

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 16/2022 23.4.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Radioamatööriwiki kaipaa lisää kirjoittajia

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Silent key

YOTA Summer Camp Kroatiassa

Hami Golf Ypäjällä heinäkuussa

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Ilmoita asemasi kutsumerkki liiton toimistoon

Kilpailu- ja DX-uutisia


Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Liiton kevätkokouksessa 11.6. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan liiton hallitukselle 11.5.2022 mennessä. Esitykseen tulee liittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään liiton toimistoon joko paperi- tai sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi. Kooste liiton tunnustuspalkinnoista ja niiden säännöistä on kuvattu liiton sivuilla.

Radioamatööriwiki kaipaa lisää kirjoittajia

Noin kuukausi sitten julkaistiin radioamatöörien oma wiki-sivusto, joka löytyy osoitteesta wiki.sral.fi. Wiki-sivusto on kaikille avoin radioamatööritoiminnan tietolähde, jossa lähtökohtaisesti kaikki sisältö on yhteisöllisesti käyttäjien muokattavissa. Wikin merkityksellisenä pysyminen vaatii ajantasaista ja kiinnostavaa sisältöä, missä muokkaajat ovat avainasemassa. Wikiä on päivitetty jo ahkerasti, mutta lisää kirjoittajia mahtuu joukkoon, jolloin saadaan wikistä mahdollisimman kattava radioamatööritoiminnan tietopankki.

Nyt rohkeasti mukaan käyttämään ja parantamaan Radioamatööriwikiä! Tarvitset sisällön muokkaamiseen tunnukset, jotka voit pyytää lomakkeella www.sral.fi/palvelut/radioamatooriwiki.

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Vuoden 2022 syyskauden bulletiinien lukuvuorot jaetaan lähiaikoina. Liiton toimisto pyytää yhteydenottoja kerhoilta, jotka eivät ole viime aikoina lukeneet bulletiineja mutta olisivat siihen halukkaita. Yhteydenottoja pyydetään sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi huhtikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen päätetään syyskauden bulletiinien lukuvuorot. Bulletiinien lukemisesta maksetaan kerholle palkkio.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Sauli Isokungaksen, OH6AZT poismeno. Kunnioitamme Saulin muistoa hetken hiljaisuudella.

YOTA Summer Camp Kroatiassa

Jo kymmenes Youngsters On The Air-leiri järjestetään tänä vuonna Karlovacin kaupungissa Kroatiassa 6.-13.8.2022. Leirin teemana on “Train The Trainer”, kuten parina aiempanakin vuonna. Viikkoon mahtuu mm. vierailu 9A1A-asemalle, elektroniikkarakentelua sekä vierailut pääkaupunkiin ja rannikolle.

Suomen tiimiin mahtuu 2-3 sellaista 15-25-vuotiasta SRAL:n nuorisojäsentä, jotka eivät ole olleet YOTA-leirillä aikaisemmin. Radioamatööritutkinto ei ole välttämätön. Jos haluaisit lähteä mukaan, ilmoita kiinnostuksestasi Vilmalle OH2VT, oh2vt@nullsral.fi.

Leiriin voit tutustua osoitteessa www.ham-yota.com/yota-summer-camp-croatia-2022/ sekä sähköpostitse osoitteessa nuoriso@nullsral.fi.Käy katsomassa edellisen YOTA-leirin tunnelmia blogistamme!

Hami Golf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen klo 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä sähköpostilla tai puhelimitse Matti Manninen (050-362 7724), OH2MGJ, matti.manninen@nullgwlnetworks.com tai omakutsulla. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5.2022 Säkylän Kristallirannassa. Majoitusta on edelleen mahdollista varata, yhteydenotot suoraan Kristallirantaan. Lue tarkemmin webistä.

Ilmoita asemasi kutsumerkki liiton toimistoon

Liiton QSL-palveluun tulee ulkomailta edelleen runsaasti kortteja, joiden vastaanottajien tietoja ei ole selvillä. QSL-palvelun pitää pystyä tarkistamaan, onko kyseisen kutsun haltija liiton jäsen. QSL-palvelu saa tämän tiedon liiton toimistolta, joka lähettää kuukausittain listan jäsenten voimassa olevista kutsuista.

Siksi on tärkeää, että liiton toimistolla on tieto kaikista jäsenten käyttämistä kutsuista ja niiden haltijoista. Erityisesti myöhemmin hankittavat erikoiskutsut jäävät usein ilmoittamatta liiton toimistoon. Lähetä siis kutsusi liiton toimistoon osoitteeseen toimisto@nullsral.fi, jos et ole niitä aiemmin ilmoittanut.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime maanantaina kisattiin SM-sarjaan kuuluva Kalakukko-kilpailu. Ennakkotietojen mukaan eniten kusoja keräsivät SSB-osuudella Timo OH1F, Juha OH1Z, Jari OH2BU, Jouni OG4W, Ari OH6RE, Olli OH6CT ja Tumppi OH8KXK.

CW-osuudella nopeimpia olivat Timo OH1F, Rami OH2BCI, Jari OH2BU, Era OH2CV, Anne OH2YL, Pertti OH2PM ja Jami OH7JR. RTTY:llä aktiivisimpia olivat Timo OH1F, Jouni OG4W ja Olli OH6BA.

Perusluokassa kamppaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen Mestaruudesta. Kalakukossa perusluokkalaisista Marko OH1TP ja Hanna OH7TO pärjäsivät hyvin SSB:llä ja ainakin Jukka OH2BVT oli aktiivinen myös CW-osuudella.

Ilahduttavaa oli havaita, että sekä SSB- että CW-osassa oli äänessä paljon ensikertalaisia. Toivottavasti mielenkiinto jatkuu myös toukokuun lopun K.S.Sainion muistokilpailuun. Kotimaiset kisat ovat viihdyttäviä ja jännittäviä ja tarjoavat mukavasti erilaisen välipalan kansainvälisten kontestien lomaan.

Tänä viikonloppuna HF-kontestien puolella voi kerätä sveitsiläisiä kantoneita Helvetia Contestissa fonella ja cwllä. RTTY-kilpailuista vuorossa on SP RTTY Contest. DX-peditioista ovat aktiivisena ainakin seuraavat: TX5N (Austral Island), VK9NT (Norfolk Island) ja JW0X (Svalbard).

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 30.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media