Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 17/2022 30.4.2022

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 17/2022 30.4.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Kesäleirin ilmoittautumiset ovat käynnissä

Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Viitospiirille uusi QSL-manageri

Silent key

OI-webinaari 31.5.

Lutikoiden tuuletus 7.5.

YOTA Summer Camp Kroatiassa

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kesäleirin ilmoittautumiset ovat käynnissä

SRAL 101v kesäleiri järjestetään 14.-17.7.2022 Eerikkilän Sport&Resort:ssa Tammelassa. Järjestäjänä toimii Riihimäen Kolmoset, OH3AD. Leiri avataan torstaina kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hamitoimintaa ystävien parissa.

Tietoja Eerikkilän urheiluopiston kattavista majoitus- ja ravintolapalveluista sekä liikunta mahdollisuuksista on saatavilla opiston www-sivustolta. Tarjolla on eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille ja huviloita. Majoitustilaa on paljon tarjolla halukkaille. Lisäksi on varattavissa sähköistettyjä asuntoautopaikkoja rajoitetusti. Sähköistämättömiä paikkoja karavaanareille on tarjolla. Telttailuun alue ei sovellu parhaalla tavalla, mutta siihenkin järjestetään mahdollisuus.

Eerikkilä tarjoaa täydet ruokaravintola- ja kahvilapalvelut. Lisäksi tulee käyttöön sauna- ja grillimahdollisuudet Ruostejärven rannan tuntumassa. Ilmoittautuminen ei ole pakollinen, mutta erittäin toivottavaa. Lisätietoja leiristä sekä linkit ilmoittatumiseen löydät liiton sivuilta.

Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Liiton kevätkokouksessa 11.6. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan liiton hallitukselle 11.5.2022 mennessä. Esitykseen tulee liittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään liiton toimistoon joko paperi- tai sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi. Kooste liiton tunnustuspalkinnoista ja niiden säännöistä on kuvattu liiton sivuillla.

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Kakkosten Kerhon, OH2AA, jäsenkokous järjestetään tiistaina 17.5.2022 klo 18:00 alkaen Kerhon kotiluolalla Kiertotähden tie 6, Helsinki. Vakioasioiden lisäksi käsitellään sääntömuutosehdotuksia:

Muutetaan kerhon sääntöjen §8 kokouksenpito ajankohdasta seuraavasti: Yhdistyksen varsinainen kokous on vuosittain ennen huhtikuun loppua pidettävä vuosikokous.

Muutetaan sääntöjen §9 kuulumaan seuraavasti: Kutsu yhdistyksen ko-koukseen on julkaistava vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta Suomen Radioamatööriliitto ry:n bulletiinissa ja kerhon kotisivuilla.

Lisätietoa kerhon kotisivuilta.

Viitospiirille uusi QSL-manageri

OH5-piiri on ollut ilman QSL-piirimanageria jo lähes vuoden ajan, mutta nyt on löytynyt uusi tekijä tähän tärkeään tehtävään. Liiton hallitus on nimennyt OH5-piirimanageriksi Tapion OH6MSZ Keski-Suomen radioamatööreistä OH6AD. Tapio toimii jo tällä hetkellä kuutospiirin QSL-managerina, joten tehtävä on hänelle tuttu. Tehtävän vastaanotossa menee aikansa, mutta viitospiiriläiset voivat jo nyt ottaa yhteyttä Tapioon, jos omien QSL-korttien toimituksen suhteen herää kysymyksiä. Tapion yhteystiedot löytyvät liiton sivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegoiden poismeno: Rolf Höckerstedt OH2JB ja Jyrki Karimaa OH1EZB. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

OI-webinaari 31.5.

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan paremmin OI-radioamatööritoimintaan. Mitä se tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se eroaa muusta RA-harrastamisesta. Miten ne, jotka eivät ole OI-toiminnassa voivat rikastuttaa harrastustansa OI-toiminnan avulla? Marko Päätalo OH4MP esittelee OI-toimintaa SRAL webinaarissa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa liiton sivuilta.

Lutikoiden tuuletus 7.5.

Salon Radiokerhon, OH1AD, Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla perinteiseen aikaan äitienpäivän aattona, lauantaina 7.5. klo 10 – 17 osoitteessa on Pihkavuorentie 15, Muurla. Kerholla on myynnissä komponentteja, mittalaitteita, radiolaitteita, bonkkia ym. Lisäksi tarjolla on entiseen tapaan kahvia, pullaa, voileipiä, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa ja muuta maistuvaa. Ohjelmassa on myös hauskat arpajaiset. Vieraileville myyjille toripaikkoja on tarjolla mastopellolla, hintaan 10 euroa. Myyntipaikka on varattava etukäteen. Meillä käy vain käteinen! Muista siis varata rahaa mukaasi.

Tuuletuksen yhteydessä kerholla on bonkkileiri koko viikonlopun. Perjantaina paikalle voi tulla kello 14 lähtien. Ilmoittaudu leirille etukäteen Memmalle oh1eg@nullsral.fi. Ohjelmassa saunomista ja seurustelua sekä avajaistarjouksia bonkkimyymälässä. Illanvietto jatkuu tuuletuksen jälkeen lauantaina. Mastopellolla on tilaa teltoille ja asuntovaunuille. Etukäteen sovittaessa muutama vaatimaton sisämajoituspaikka pystytään järjestämään.

Tervetuloa tuulettumaan! OH1AD – ”tuuletusta jo vuodesta 1991”

YOTA Summer Camp Kroatiassa

Jo kymmenes Youngsters On The Air-leiri järjestetään tänä vuonna Karlovacin kaupungissa Kroatiassa 6.-13.8.2022. Leirin teemana on “Train The Trainer”, kuten parina aiempanakin vuonna. Viikkoon mahtuu mm. vierailu 9A1A-asemalle, elektroniikkarakentelua sekä vierailut pääkaupunkiin ja rannikolle.

Suomen tiimiin mahtuu 2-3 sellaista 15-25-vuotiasta SRAL:n nuorisojäsentä, jotka eivät ole olleet YOTA-leirillä aikaisemmin. Radioamatööritutkinto ei ole välttämätön. Jos haluaisit lähteä mukaan, ilmoita kiinnostuksestasi Vilmalle OH2VT, oh2vt@nullsral.fi.

Leiriin voit tutustua osoitteessa www.ham-yota.com/yota-summer-camp-croatia-2022/ sekä sähköpostitse osoitteessa nuoriso@nullsral.fi.Käy katsomassa edellisen YOTA-leirin tunnelmia blogistamme!

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Saksan radioamatööriliiton DARC toimesta järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen perinteinen eurooppalainen radioamatööritapahtuma Friedrichshafenin messukeskuksessa. Ham Radio 2022 -radioamatöörimessut järjestetään kesäkuun 24.-26. päivinä. Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kevätkokoukseen 11.6. tai kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Seuraavan Suomen mestaruus -sarjan HF-kilpailu lähestyy. K.S.Sainion muistokilpailu järjestetään kolmen viikon päästä 22.5. Kilpailun säännöt julkaistaan tulevassa RA-lehdessä ja ne tulevat näkyviin myös liiton nettisivuille ensi viikon aikana. Viimeksi Kalakukkokilpailussa oli runsaasti ensikertalaisia mukana. Toivottavasti tällä kertaa saadaan vielä enemmän väkeä nauttimaan ja pitämään hauskaa kotimaan kilpailun tunnelmasta! Ja muistutuksena vielä, että tänä vuonna kilpaillaan ensimmäistä kertaa myös perusluokan Suomen mestaruudesta.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna kisataan yksi vuoden isoimmista kansainvälisistä kisoista eli CQ WW WPX CW-osuus. OH-asemat ovat olleet perinteisesti mukana sankoin joukoin tässä kisassa. Kilpailutoimikunta haastaa kaikki OH-asemat maaottelutyyppiseen ponnistukseen. Viime vuonna tässä kisassa Suomi löi Ruotsin lähetettyjen lokien määrässä 76-66 tarkistuslokit mukaan luettuna. Viime vuonna joissain isoimmissa kisoissa SM-asemat ovat kirineet OH-asemien ohi lokien määrässä, joten varmistetaan myös tällä kertaa, että OH-kutsuja on eetterissä enemmän kuin SM-asemia!

Tämän viikon kansainvälisistä kisoista mainittakoon UK/EI DX Contest CW:llä, QRP-harrastajien AGCW QRP Party sekä Hellschreiber-harrastajien Feld Hell Sprint.

DX-peditioista aktiivisia ovat seuraavan viikon aikana ainakin seuraavat: Jan JX/LB4MI jatkaa SOTA-peditiotaan Jan Mayenilla. Vapunpäivästä alkaen myös Svalbardilla käynnistyy SOTA-peditio useamman operaattorin voimin. A25VR on jo äänessä Botswanassa ja VU4W Andaman Islandilla on suunnitellut aktivoituvansa tiistaina 3.5.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 7.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media