Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 18/2022 7.5.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 7.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Tervetuloa kesäleirin OT-tapaamiseen

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Silent key

OI-webinaari 31.5.

HAM Challenge 2022

Kanadan viestintävirasto juhlii kuningatar Elisabethiä erikoisprefikseillä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tervetuloa kesäleirin OT-tapaamiseen

Liiton kesäleirillä Tammelan Eerikkilässä järjestetään torstaina 14.7. kello 14 OT-tapaaminen. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton.

OT-tapaamisen ohjelmassa on muun muassa kahvia ja mansikkakakkua, muisteloita, hauskoja sattumuksia vuosien varrelta, tietovisa, laulua ja muuta kevyttä ohjelmaa. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta.

Mukaan voi ilmoittautua 17.6. mennessä osoitteessa sral.fi/ot-tapaaminen. Ilmoittautua voi myös soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973. Kutsu on henkilökohtainen. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Odotettu V/U/SHF-leiri toteutuu! Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5.2022 Säkylän Kristallirannassa. Majoitustiedustelut suoraan Kristallirantaan. Lue lisää tapahtumasta RATSin nettisivuilta.

Esitykset tunnustuspalkinnoiksi 11.5. mennessä

Liiton kevätkokouksessa 11.6. jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan liiton hallitukselle viimeistään keskiviikkona 11.5. Esitykseen tulee liittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään liiton toimistoon joko paperi- tai sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi. Kooste liiton tunnustuspalkinnoista ja niiden säännöistä on kuvattu liiton sivuilla.

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Kakkosten Kerhon, OH2AA, jäsenkokous järjestetään tiistaina 17.5.2022 klo 18:00 alkaen Kerhon kotiluolalla Kiertotähden tie 6, Helsinki. Vakioasioiden lisäksi käsitellään sääntömuutosehdotuksia:

Muutetaan kerhon sääntöjen §8 kokouksenpito ajankohdasta seuraavasti: Yhdistyksen varsinainen kokous on vuosittain ennen huhtikuun loppua pidettävä vuosikokous.

Muutetaan sääntöjen §9 kuulumaan seuraavasti: Kutsu yhdistyksen ko-koukseen on julkaistava vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta Suomen Radioamatööriliitto ry:n bulletiinissa ja kerhon kotisivuilla.

Lisätietoa kerhon kotisivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Jorma Kyttäsen, OH2LCV poismeno. Kunnioitamme Jorman muistoa hetken hiljaisuudella.

OI-webinaari 31.5.

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan paremmin OI-radioamatööritoimintaan. Mitä se tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se eroaa muusta RA-harrastamisesta. Miten ne, jotka eivät ole OI-toiminnassa voivat rikastuttaa harrastustansa OI-toiminnan avulla? Marko Päätalo OH4MP esittelee OI-toimintaa SRAL webinaarissa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa liiton sivuilta.

HAM Challenge 2022

IARU Region 1 on julkistanut HAM Challenge 2022 -kilpailun, jonka tarkoituksena on kerätä uusia ideoita radioamatööriharrastuksen kehittämiseen ja suosion laajentamiseen. Ehdotuksille ei ole muita vaatimuksia, kuin että niiden täytyy olla radioamatöörien kansainvälisten arvojen mukaisia. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa yksittäinen henkilö tai tiimi IARUn jäsenmaasta. Ehdotukset tulee lähettää järjestäjälle 31.5. mennessä. Lisätietoja liiton sivuilla.

Kanadan viestintävirasto juhlii kuningatar Elisabethiä erikoisprefikseillä

Kanadan viestintävirasto juhlistaa kuningatar Elisabethin 70-vuotista valtakautta erikoisprefikseillä VG, VX, XK ja XJ, jotka ovat kaikkien kanadalaisten amatööriasemien käytössä 15.5.-14.6. välisen ajan. Lisäksi Kanadan viestintävirasto on myöntänyt kaksi erikoistunnusta, XM3A ja VB3Q70, jotka operoivat kuukauden ajan. Erikoisprefiksit ovat erityisen haluttuja toukokuun lopussa järjestettävässä CQ World-Wide WPX Contestissa, missä prefiksit ovat kilpailun kertoimia. Lisätietoa CQ Magazinen verkkosivuilta.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime syksyn CQ WW DX -kilpailun CW-osuuden lokit on tarkastettu ja lopulliset tulokset julkistettu. OH-operaattorit ovat perinteisesti pärjänneet tässä vuoden arvostetuimmassa kilpailussa hyvin, eikä tänäkään vuonna tullut poikkeusta.

Kovimmasta tuloksesta vastasi Pasi OH6UM, joka voitti 20 metrin single bandin maailman mestaruuden. EU-mestaruuksiin ylsivät 80 metrin single bandilla Pekka OH2TA, 15 metrin single bandilla Niko OH2GEK sekä all band / classic -luokassa Tomi OH6EI. Lisäksi mainittakoon Sepon OH1VR saama Skandinavian erikoispalkinto sekä Ramin OH2BCI paras tulos Euroopassa 160m single bandilla classic-luokassa.

Erityisen jännittävää oli seurata lokitarkastuksen yhteydessä Pekan OH2TA tiukkaa kamppailua saksalaisen kilpakumppanin kanssa. Lopulta saksalainen hylättiin, koska tämä oli käyttänyt kilpailussa klusteria, vaikka se on kielletty single operator -luokissa. Saksalaisen tultua hylätyksi Pekka voittikin EU-mestaruuden ylivoimaiseen tyyliin. Tämä on hyvä muistutus siitä, että pitää olla tarkkana kilpailusääntöjen kanssa ja noudattaa niitä! Lisätietoa kilpailun tuloksista järjestäjän sivuilla.

Seuraava SM-sarjan HF-osakilpailu eli K.S. Sainion muistokilpailu kisataan kahden viikon päästä sunnuntaina 22.5. järjestäjänä OH2T. Kilpailukutsu löytyy liiton sivuilta.

Kansainvälisistä kilpailuista tänä viikonloppuna on vuorossa esimerkiksi Italian radioamatööriliiton järjestämä perinteinen A.R.I. International DX Contest CW-, SSB- ja RTTY-modeilla.

DX-peditioista äänessä ovat ainakin Andaman Island VU4W, Mosambik C83YT ja Botswana A25VR. Myös HK0/PY8WW odotetaan tulevan ääneen San Andres Islandilta viikonlopun aikana.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 14.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media