Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 20/2022 21.5.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Kesäleirille tarvitaan vapaaehtoisia

Kesäleirillä OT-tapaaminen

YOTA Contest tänä viikonloppuna

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä ensi viikolla

Silent key

OI-webinaari ja aktiviteettipäivä

HAM Challenge 2022

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia – K.S.Sainio tänä viikonloppuna

Kesäleirille tarvitaan vapaaehtoisia

Eerikkilän kesäleiri tarvitsee muutaman järjestyksenvalvojan ja liikenteenohjaajan 14.-17.7. Mikäli sinulla on voimassaoleva järjestyksenvalvojakortti tai muutenkin talkoohenkeä, ota viivyttelemättä yhteyttä leiriorganisaatioon oh3ad@nulloutlook.com tai suoraan Keke OH3NDH 050-462 5308. Tarjoamme vapautuksen leirimaksusta, aamupalan ja yhden ruoan päivää kohti sekä yhteismajoituksen leirin ajaksi.

Lisäksi tiedotetaan, että Eerikkilässä on vapautunut peruutuksen johdosta yksi mökki varattavaksi halukkaille.

Kesäleirillä OT-tapaaminen

Kesäleirillä järjestetään torstaina 14.7. kello 14 OT-tapaaminen. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta.

OT-tapaamiseen voi ilmoittautua 17.6. mennessä osoitteessa liiton nettisivuilla. Ilmoittautua voi myös soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973. Kutsu on henkilökohtainen. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

YOTA Contest tänä viikonloppuna

Lauantaina 21.5. Järjestetään YOTA Contest. Suomesta nuoriso workkii kilpailua viidestä nuoresta koostuvalla tiimillä multi/single -luokassa OH5C-asemalta. Suomen tiimi käyttää OG2Y-kutsua. Tule pitämään yhteys kilpailussa olevien nuorten kanssa! Lisätietoa YOTAn nettisivuilla.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä ensi viikolla

Odotettu V/U/SHF-leiri toteutuu! Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5.2022 Säkylän Kristallirannassa. Majoitustiedustelut suoraan Kristallirantaan. Lue lisää tapahtumasta RATSin nettisivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Ari Paanasen, OH2ECG poismeno. Kunnioitamme Arin muistoa hetken hiljaisuudella.

OI-webinaari ja aktiviteettipäivä

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan paremmin OI-radioamatööritoimintaan. Mitä se tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se eroaa muusta RA-harrastamisesta. Miten ne, jotka eivät ole OI-toiminnassa voivat rikastuttaa harrastustansa OI-toiminnan avulla? Marko Päätalo OH4MP esittelee OI-toimintaa SRAL webinaarissa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa liiton sivuilta.

Lippujuhlapäivänä lauantaina 4.6. järjestetään perinteinen OI-aktiviteettipäivä. OI-asemat ympäri Suomen ovat äänessä HF- ja muillakin taajuuksilla eri modeilla koko viikonlopun ajan. Tule plokkaamaan OI-asemia ja hanki hieno OI-awardi!

Kansainvälistä maustetta OI-viikonloppuun tuo museolaivojen vuosittainen tapahtuma, jossa tänä vuonna on mukana 82 sotalaivaa lentotukialuksista sukellusveneisiin eri puolilta maailmaa. Lisätietoa museolaivojen aktiviteettiviikonlopusta löydät tapahtuman nettisivuilta.

HAM Challenge 2022

IARU Region 1 on julkistanut kilpailun, jonka tarkoituksena on kerätä uusia ideoita radioamatööriharrastuksen kehittämiseen ja suosion laajentamiseen. Ehdotuksille ei ole muita vaatimuksia, kuin että niiden täytyy olla radioamatöörien kansainvälisten arvojen mukaisia. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa yksittäinen henkilö tai tiimi IARUn jäsenmaasta. Ehdotukset tulee lähettää järjestäjälle 31.5. mennessä. Lisätietoja liiton sivuilla.

Friedrichshafenin radioamatöörimessut kesäkuussa

Saksan radioamatööriliiton DARC toimesta järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen perinteinen eurooppalainen radioamatööritapahtuma Friedrichshafenin messukeskuksessa. Ham Radio 2022 -radioamatöörimessut järjestetään kesäkuun 24.-26. päivinä. Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kevätkokoukseen 11.6. tai kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia – K.S.Sainio tänä viikonloppuna

Seuraava SM-sarjan HF-osakilpailu eli K.S. Sainion muistokilpailu kisataan tänä sunnuntaina 22.5. järjestäjänä OH2T. Kilpailukutsu löytyy liiton sivuilta ja viimeisestä RA-lehdestä. Muistutuksena, että myös perusluokka kilpailee tänä vuonna HF-mestaruuksista omassa luokassaan.

Tämän viikonlopun kansainvälisistä kilpailuista voidaan mainita YOTA-kilpailun lisäksi Espanjan kuninkaan nimikkokilpailu His Majesty King of Spain Contest. Tällä kertaa vuorossa on CW-osuus ja SSB seuraa myöhemmin kesällä.

Tämän vuoden kisassa on mukana erikoisasema EF0F/8. Asema on äänessä viime syksynä Kanariansaarilla tapahtuneen voimakkaan Cumbre Vieja tulivuorenpurkauksen muistoksi. La Palma -saarella tapahtunut tuhoisa tulivuorenpurkaus kesti 85 päivää ja pyyhkäisi alleen yli 3.000 taloa ja 7.000 ihmistä jouduttiin evakuoimaan. Kymmenen nopeinta EF0F/8 aseman kaikilla kuudella kisabandilla workkineet saavat tapahtuman muistoksi valmistetun t-paidan. Direct QSL-kortin tilanneille lähetetään kortin mukana ripaus tulivuorenpurkauksen jälkeensä jättämää tuhkaa.

Muita viikonvaihteen kansainvälisiä kilpailuja ovat esimerkiksi UN DX Contest sekä digikilpailuista EU PSK DX Contest.

Viikon päästä kilpailtavaan CQWW WPX CW Contestiin osallistuu tänäkin vuonna lukuisia DX-peditioita. Karibialla on äänessä asemia useita DXCC-maista ja lisäksi C5C aktivoi uudelleen Gambiaa viime syksynä laiterikkoon päättyneen pedition jälkeen.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 28.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media