Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 21/2022 28.5.2022

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 21/2022 28.5.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirillä laitenäyttely

Alex UT5UY kesäleirin vieraana

Ahvenanmaan OHFF-puskia äänessä viikonloppuna

OI-webinaari ensi tiistaina

Vielä ehdit osallistua HAM Challengeen

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia – tänä viikonloppuna WPX CW-osuus

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta kaksi siellä järjestettävää tapahtumaa edellyttävät etukäteen ilmoittautumista – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen.

OT-tapaaminen järjestetään torstaina 14.7. kello 14. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta. OT-tapaamiseen voi ilmoittautua 17.6. mennessä liiton nettisivuilla tai soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973.

Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Sen järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä.

Kesäleirillä laitenäyttely

Liiton kesäleirillä järjestetään lauantaina 16.7. laitenäyttely nimeltä ”Hamilaitteet kautta aikojen”. Näyttely on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyn johtoajatuksena on antaa mielenkiintoinen ja monipuolinen katsaus nykyajan radioamatööreille eri aikakausina käytetyistä radioamatöörilaitteista.

Jokaisella on nyt mahdollisuus tehdä näyttelystä mielenkiintoinen. Mukaan pääsee tuomalla laitteet lauantaiaamuna näyttelypaikalle, monitoimihalliin. Jos haluat tuoda laitteita näyttelyyn, ilmoita siitä Heikki Lempolalle sähköpostiin oh2bgx@nullsral.fi. Laitteita tuoneet saavat muistoksi osallistumisdiplomin.

Alex UT5UY kesäleirin vieraana

Tunnettu DX-mies Alex, UT5UY, on muuttanut perheineen Ukrainasta Suomeen ja on nyt äänessä tunnuksella OH5UY. Alex tunnetaan monista DX-peditioistaan – ehkä niistä tunnetuin Tokelau, ZK3A jonka co-leaderinä Alex toimi vuonna 2019.

Alex vierailee SRAL:n kesäleirillä lauantaina 16.7. ja kertoo noin klo 12 DX-peditiokokemuksistaan heti Martin, OH2BH, DX-esitelmän jälkeen. Voit lukea Alexin ja hänen perheensä vaiheista Ukrainan sodan aikana ja heidän matkastaan Suomeen DX Worldin nettisivuilta sekä seuraavasta RA-lehdestä.

Ahvenanmaan OHFF-puskia äänessä viikonloppuna

OHFF-puskaworkinta on lähtenyt vireään vauhtiin kevään saavuttua. Toukokuussa on aktivoitu jo noin 80 luonnonsuojelualuetta eri puolelta Suomea ja OH-vastaanotot 80m/40m bandeilla ovat olleet vauhdikkaita sekä SSB:llä että CW:llä.

Ahvenanmaan puskat ovat harvemmin äänessä, mutta Kim OH6KZP aktivoi niitä tänä lauantaina ja sunnuntaina sekä pääsaarelta että Vårdöstä, kutsulla OH0M/P. Workinta jokaisesta puskasta alkaa 80m:ltä ja päättyy samoin 80m:lle ”jälkilöylyihin” tuntia-paria myöhemmin. Kannattaa seurata erityisesti taajuuksia 3544 (CW) ja 3690 (SSB) kHz. Tarkemmat ajankohta-, paikka- ja taajuustiedot DX-clusterilta ja osoitteesta wwff.co/agenda.

OI-webinaari ensi tiistaina

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan paremmin OI-radioamatööritoimintaan. Mitä se tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se eroaa muusta RA-harrastamisesta. Miten ne, jotka eivät ole OI-toiminnassa voivat rikastuttaa harrastustansa OI-toiminnan avulla? Marko Päätalo OH4MP esittelee OI-toimintaa SRAL webinaarissa ensi tiistaina 31.5. Ilmoittautumiset ja lisätietoa liiton sivuilta.

Vielä ehdit osallistua HAM Challengeen

IARU Region 1 on julkistanut kilpailun, jonka tarkoituksena on kerätä uusia ideoita radioamatööriharrastuksen kehittämiseen ja suosion laajentamiseen. Ehdotuksille ei ole muita vaatimuksia, kuin että niiden täytyy olla radioamatöörien kansainvälisten arvojen mukaisia. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa yksittäinen henkilö tai tiimi IARUn jäsenmaasta. Ehdotukset tulee lähettää järjestäjälle 31.5. mennessä. Lisätietoja liiton sivuilla.

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen klo 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä Matti Manniselle, OH2MGJ, puhelmitse 050-362 7724 tai sähköpostilla matti.manninen@nullgwlnetworks.com.. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kevätkokoukseen 11.6. tai kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia – tänä viikonloppuna WPX CW-osuus

Viime viikonlopun K.S.Sainio -kilpailua vaivasivat osin kehnot kelit ja asemien puute. Kalakukon innostus ei ihan kantanut tähän kilpailuun samalla tasolla. Seuraavaksi kotimaan HF-kilpailujen sarjassa on Kesäkisa 7. elokuuta.

Tämän viikonlopun kontestitapahtumia dominoi CQWW WPX -kilpailun CW-osuus. Useat kotimaiset kilpailuasemat ovat teroittaneet työkalujaan tätä viikonloppua varten. Lisäksi viikonloppuna kisassa on mukana DX-peditioita lukuisista maista, esimerkiksi Kosovo (Z66BCC), Gambia (C5C), Turks & Caicos (VP5M) ja Bermuda (VP9UKR).

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 4.6.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media