Kerhotiedote 1/22

Sisältö

 • Kerhotietokysely
 • Kevätkokous
 • OI-tapaaminen
 • Kesäleiri
 • Toistinasemat
 • Tiedotus
 • Esittelymateriaalit kerhoille
 • Nuorisotoiminta
 • Yhteistilaukset

Kerhotietokysely

SRAL:n kerhotietokyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa Suomen Radioamatööriliiton jäsenkerhoista ja niiden toiminnasta. Kyselyn tulosten perusteella liitto päivittää jäsenrekisterinsä sekä verkkosivujensa jäsenyhdistyksiä koskevia tietoja sekä välittää toimikunnilleen niitä koskevia ja kiinnostavia tietoja jäsenyhdistysten toiminnasta.

Vastaamalla kerhotietokyselyyn ja lähettämällä kerhotietokyselyn vastaukset Suomen Radioamatööriliitolle jäsenyhdistys vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2022 jäsenmaksusta.

Kyselyyn tulee vastata 22.6.2022 mennessä.

Kysely suomeksi: https://forms.gle/x1Wk6s7wTSb7Spmt5

Klubbenkät på svenska: https://forms.gle/7YSVBvk8Lppt1pkQ6

Toimistosta voi kysyä kerhon aikaisemmat vastaukset helpottamaan lomakkeen täyttämistä. 

Kevätkokous 11.6. Helsingissä

Suomen Radioamatööriliitto ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 11.6.2022 klo. 11.00.

Kokouspaikka on Helsingin Herttoniemessä, osoitteessa Suolakivenkatu 1, auditorio, 00810 Helsinki. Paikalle pääsee metrolla ja busseilla. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 10.00

Kevätkokoukseen voi osallistua kokouspaikalla tai etäyhteydellä. Jos osallistut etäyhteyden avulla, ilmoittaudu kokoukseen 5.6.2022 mennessä. Ilmoittautumiset liiton nettisivujen kautta.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisen asiat sekä hallituksen esitys kumppanuussopimuksesta Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa.

Lisäksi käsitellään jäseniltä määräaikaan mennessä saadut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat:

 • Siirtyminen kahden vuosikokouksen sijasta yhteen vuosikokoukseen
 • Suunnittelutyön käynnistäminen SRAL ry:n uudeksi toimitilaksi

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee esittää ilmoittautumisen yhteydessä allekirjoitettu valtakirja. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2022 jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Kokousmateriaalit julkaistaan Liiton nettisivuilla ennen kokousta.

Tervetuloa!

Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta.

Ilmoittautuminen kokoukseen osoitteessa https://www.sral.fi/2022/04/25/kevatkokous/ ja kerhojen valtakirjat voi lähettää osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

OI-tapaaminen kesäleirillä

Perinteinen sotilasradioamatöörihenkinen OI tapaaminen pidetään SRAL:n kesäleirillä Eerikkilässä lauantaina 16.7.2022 klo 14-16 kokoustilassa Vapari.

Aiheina mm. ajankohtaiset asiat sekä OI asemille saapuneiden QSL korttien jako.

OI asemien edustajia pyydetään valmistelemaan lyhyt (maks 10min) esittely omasta toiminnastaan.

Paikalle ovat tervetulleet kaikki aiheesta kiinnostuneet, mutta varsinkin OI kutsumerkkien valvojat/ OI asemien toimihenkilöt.

Kesäleirin ilmoittautumiset ovat käynnissä

SRAL 101v kesäleiri järjestetään 14.-17.7.2022 Eerikkilän Sport&Resort:ssa Tammelassa. Järjestäjänä toimii Riihimäen Kolmoset, OH3AD. Leiri avataan torstaina kello 12:00 ja päättyy sunnuntaina. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hamitoimintaa ystävien parissa.

Tietoja Eerikkilän urheiluopiston kattavista majoitus- ja ravintolapalveluista sekä liikunta mahdollisuuksista on saatavilla opiston www-sivustolta. Tarjolla on eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille ja huviloita. Majoitustilaa on paljon tarjolla halukkaille. Lisäksi on varattavissa sähköistettyjä asuntoautopaikkoja rajoitetusti. Sähköistämättömiä paikkoja karavaanareille on tarjolla. Telttailuun alue ei sovellu parhaalla tavalla, mutta siihenkin järjestetään mahdollisuus.

Eerikkilä tarjoaa täydet ruokaravintola- ja kahvilapalvelut. Lisäksi tulee käyttöön sauna- ja grillimahdollisuudet Ruostejärven rannan tuntumassa. Ilmoittautuminen ei ole pakollinen, mutta erittäin toivottavaa. Lisätietoja leiristä sekä linkit ilmoittatumiseen löydät liiton sivuilta.

Kerhoporukalla voit esimerkiksi majoittu edullisesti soluhuoneistoissa! Katso tarkemmat tiedot Eerikkilän nettisivuilta. 

Toistinasemat

Muista päivittää automatic.sral.fi osoitteeseen toisinasemat ja majakat.

SRAL tarjoaa radioamatöörien käyttöön keskitetyn automaattiasemien tietopalvelun (https://automatic.sral.fi), josta löytyvät reaaliaikaiset tiedot Suomessa toimivista toistinasemista, toistinverkoista, majakoista sekä muista automaattiasemista. Palvelusta löytyy lisäksi tietoa automaattiasemien käytöstä ja ylläpidosta sekä luvituksesta Suomessa.

RA-lehden ja uutiskirjeen aineistopäivät

Liitto kutsuu jäsenkerhojaan ja -yhdistyksiään tiedottamaan tapahtumistaan ja toiminnastaan RA-lehdessä ja uutiskirjeessä. Radioamatöörilehteen voi myös tarjota artikkeliehdotuksia ja sisältöä. 

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Vuonna 2022 lehteä ilmestyy 8 numeroa, ja aineistopäivät tuleviin julkaisuihin ovat:

RA 4/202225.5.2022
RA 5/202221.6.2022
RA 6/20223.8.2022
RA 7/202221.9.2022
RA 8/20222.11.2022

SRAL:n Uutiskirje tarjoaa noin kerran kuussa SRAL:n ja radioamatööriharrastuksen ajankohtaisia asioita ja kuulumisia suoraan omaan sähköpostilaatikkoon toimitettuna. Uutiskirjeen aineistopäivät ovat:

5/2022 25.5.

6/2022 21.6.

7/2022 27.7.

8/202 24.8.

9/2022 21.9.

10/2022 26.10.

11/2022 23.11.

12/2022 21.12.

Kerhojen tapahtumat Liiton tiedotukseen

Uutiskirjeen ja RA-lehden lisäksi Liitolla on muitakin tiedotuskanavia, kuten sosiaalinen media ja Liiton kotisivujen tapahtumakalenteri. Liiton toimistolta voi kysyä lisäapua tiedotuksessa. Kuvia ja tekstejä voi toimittaa toimiston sähköpostiin: toimisto@nullsral.fi

Voimme jakaa esimerkiksi postauksia kerhojen tapahtumista, projekteista ja kerhoilloista. 

Liiton tapahtumakalenteri:

Liiton FB-sivut:

https://www.facebook.com/SralToimisto/

Liiton Instagram-tili:

https://www.instagram.com/suomenradioamatooriliitto/

Materiaaleja esittelytilaisuuksiin ja kerholle

Toimistolta voit pyytää Radioamatööri-lehtiä ja muita toiminnan esitteitä kerholle. Niitä voi myös pyytää tapahtumiin ja esittelytilaisuuksiin. 

Löydät myös valmiit dia-pohjat harrastuksen esittelytilaisuuksiin liiton nettisivuilta kerhotietopankista. Esityspohjia löytyy viiden minuutin mittaisesta esitelmästä tunnin pituiseen. Voit myös tarvittaessa pyytää toimistolta tiedostot powerpoint-muodossa. Esityspohjissa on valmis runko, jota voi käyttää sellaisenaan tai muokata omaan tarpeeseen. 

Nuorisotoiminnan esittelyä kerhoilla

Tiesitkö, että voit pyytää nuorisotiimiä esittelemään nuorisotoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti kerhoiltaan. Tulemme etänä esimerkiksi kerhoiltoihin tai kouluesittelyihin esittelemään nuorisotoimintaa ja radioamatööritoimintaa nuorille. 

Nuorisotoiminta tarkoittaa Liiton järjestämää toimintaa alle 29 vuotiaille radioamatööreille ja harrastuksesta kiinnostuneille. 

Yhteistilaukset kerhoilta

Tilaamalla yhdessä kerhon jäsenille tuotteita Liiton verkkokaupasta säästää postitus- ja toimituskuluissa. Liiton verkkokaupan valikoimista löytyy kirjoja, Liiton t-paitoja, QSL-kortteja, mukeja ynnä muuta harrasteeseen liittyvää. 

Liiton verkkokaupan osoite: https://www.sral.fi/verkkokauppa/

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media