Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 22/2022 4.6.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.6.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirillä laitenäyttely

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Kerhotietokysely lähetetty

OI-asemia äänessä tänä viikonloppuna

Perinneradiotapahtuma ja sunnuntaiaktiviteetti

Museolaivat äänessä

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Bulletiinintekijä vaihtuu

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta kaksi siellä järjestettävää tapahtumaa edellyttävät etukäteen ilmoittautumista – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen.

OT-tapaaminen järjestetään torstaina 14.7. kello 14. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta. OT-tapaamiseen voi ilmoittautua 17.6. mennessä liiton nettisivuilla tai soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973.

Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Sen järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Linkit löytyvät liiton ja OH3AD:n kotisivuilta.

Kesäleirillä laitenäyttely

Liiton kesäleirillä järjestetään lauantaina 16.7. laitenäyttely nimeltä ”Hamilaitteet kautta aikojen”. Näyttely on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyn johtoajatuksena on antaa mielenkiintoinen ja monipuolinen katsaus nykyajan radioamatööreille eri aikakausina käytetyistä radioamatöörilaitteista.

Jokaisella on nyt mahdollisuus tehdä näyttelystä mielenkiintoinen. Mukaan pääsee tuomalla laitteet lauantaiaamuna näyttelypaikalle, monitoimihalliin. Jos haluat tuoda laitteita näyttelyyn, ilmoita siitä Heikki Lempolalle sähköpostiin oh2bgx@nullsral.fi. Laitteita tuoneet saavat muistoksi osallistumisdiplomin.

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen klo 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä Matti Manniselle, OH2MGJ, puhelmitse 050-362 7724 tai sähköpostilla matti.manninen@nullgwlnetworks.com.. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Kerhotietokysely lähetetty

Kerhoille on lähetetty vuosittainen kerhotietokysely. Pailalliset radiokerhot ovat tärkeitä toimijoita radioamatöörien yhteistoiminnan ja harrasteen aktivoinnin kannalta. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa kerhojen toimintamahdollisuuksia harrasteen eri osa-alueilla sekä tarpeita liiton suuntaan. Jos kerhonne ei ole saanut kyselyä, ota yhteyttä liiton toimistoon toimisto@nullsral.fi. Kyselyyn vastaaminen vapauttaa kerhon liiton jäsenmaksusta kuluvan vuoden osalta.

OI-asemia äänessä tänä viikonloppuna

Sotilasradioamatööreillä on neljä vuosittaista aktiviteettipäivää, joista yksi on tänä viikonloppuna eli lauantaina 4.6. OI-asemat ovat äänessä lähinnä HF-bandeilla eri modeilla perjantaista sunnuntaihin. OI4NV toimii myös Winlink Gateway -asemana viikonlopun ajan 160m ja 80m bandeilla. Pidä yhteyttä kymmenen eri OI-aseman kanssa ja hanki itsellesi hieno OI-awardi! Lisätietoa awardista Sissiradistikillan sivuilta.

Perinneradiotapahtuma ja sunnuntaiaktiviteetti

Tänä lauantaina 4.6. järjestetään perinneradiotapahtuma PRT 34. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Tapahtuma-ajat ja modet voit tarkistaa liiton sivuilta.

Sunnuntaina 5.6. Hannu OH1LWZ, järjestää perjantai-illan aktiviteettia vastaavan sunnuntaiaktiviteetin 40 metrin bandilla. Aktiviteetti alkaa klo 10.30 Suomen aikaa taajuudella 7060KHz +- qrm. Modeina SSB ja CW. Lisätietoja Hannulta hannu.suosalmi@nullgmail.com

Museolaivat äänessä

Tähän viikonloppuun mahtuu myös kansainvälinen museolaivojen aktivointitapahtuma. 89 museolaivaa ympäri maailmaa osallistuu tähän tapahtumaan 4.-5. kesäkuuta. Laivat ovat lähinnä vanhoja sotalaivoja sukellusveneistä lentotukialuksiin. 15 eri laivaa workkineet voivat anoa museolaiva-awardia. Mukana on myös italialainen alus Elettra (IY4ELE), joka toimi Guglielmo Marconin radiokokeilujen uivanana laboratoriona. Listan äänessä olevista laivoista sekä muuta lisätietoa löydät osoitteesta nj2bb.org/museum.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kevätkokoukseen 11.6. tai kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime viikonloppuna kisattua WPX-kontestia kiusasi viikonlopun alkupuolella aurora, eikä muutenkaan kelit olleet erityisen hyvät. Ennakkotietojen mukaan OH-asemista eniten kusoja keräsi tämän hetken tiedon mukaan Pusulan radistit OH9W yli 3.000 kuson saaliilla multi-2 luokassa. Timo OH1TM workki yli 2.500 kusoa ja Pertti OH2PM hieman yli 2.000 kusoa.

Tämän viikonlopun runsaasta kansainvälisestä kontestitarjonnasta poimittakoon ARRL International Digital Contest. Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa ja siinä voi workkia millä tahansa digitaalisella modella paitsi RTTY:llä. Jos siis kilpaileminen esimerkiksi FT8- tai FT4-modeilla kiinnostaa, niin tässä on hieno tilaisuus kokeilla miten FT-kontestin workkiminen sujuu. ARRL Digital Contest tarjoaa myös tilaisuuden kartuttaa workittujen DXCC-maiden kokoelmaa. Mukana on ennakkotietojen perusteella useita DX-asemia, jotka workkivat pelkästään FT-modeilla.

DX-peditioista ovat aktiivisena tulevan viikon aikana ainakin 3D2RRR Rotumalla, 9X2AW Ruandassa ja TO2AZ Guadeloupessa. Lisäksi Ogasawara eli JD1 on äänessä koko toukokuun ajan eri operaattorien voimin.

Bulletiinintekijä vaihtuu

Vuoden alusta lähtien bulletiinia koonnut Timo OH5LLR astuu taustalle ja antaa bulletiinin laadinnan toimiston käsiin. Vilma OH2VT ja Laura kokoavat bulletiinia 11.6. lähtien ainakin kesän ajan. Bulletiini-ideat voi lähettää liiton toimistoon toimisto@nullsral.fi.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 11.6.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media