Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 24/2022 18.6.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 18.6.2022 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Kevätkokous 

Tunnustuspalkinnot 2022

Kesäleiri lähestyy 

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirillä laitenäyttely

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Kansainvälinen YL tapahtuma Suomen Turussa

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia – kesäleirillä jaetaan palkintoja

Kevätkokous 

Liiton kevätkokous pidettiin lauantaina 11.6.2022 Helsingin Herttoniemessä. Kokousväkeä riitti sekä paikan päällä että etäosallistujina. Päätösasioissa sääntömääräisten asioiden lisäksi käytiin läpi yhteistoimintamuistio MPK:n kanssa, Liiton toimitilojen tulevaisuus sekä esitys siirtymisestä yhden vuosikokouksen malliin. 

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen MPK-yhteistoimintamuistiosta sekä jäsenesityksen yhteen vuosikokoukseen siirtymisestä. Liiton toimitilojen uudelleen sijoittamista koskeva jäsenesitys ei tullut hyväksytyksi. Kokouksen pöytäkirja julkaistaan Liiton jäsensivuilla lähiaikoina.

Tunnustuspalkinnot 2022

Kevätkokouksessa jaettiin myös tunnustuspalkintoja ansioituneille Liiton jäsenille. Liiton hopeisen kunniamerkin saivat Kai Piho OH3GLY ja Taisto Saxlin OH3SX. Arvo Laron palkinto myönnettiin Kati Peipolle OH2FKX. Kilpailutoiminnan erityispalkinnon puolestaan saivat Anne Lähdes OH2YL ja Pertti Simovaara OH2PM. Vuoden titari -palkinnolla muistettiin Mika Liimataista OH6NVC. Palkituista voi lukea lisää Liiton nettisivuilta.

Kesäleiri lähestyy 

Liiton kesäleiri Eerikkilän Sport&Resortissa lähestyy. Se järjestetään 14.-17.7. Riihimäen Kolmosten OH3AD toimesta. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hami-toimintaa ystävien parissa.  Liiton nettisivuille on lisätty ohjelmistoa ja tapahtuma-alueen kartta

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta kaksi siellä järjestettävää tapahtumaa edellyttävät etukäteen ilmoittautumista – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen.

OT-tapaaminen järjestetään torstaina 14.7 kello 14. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta. OT-tapaamiseen voi ilmoittautua liiton nettisivuilla tai soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973.

Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Sen järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Linkit löytyvät liiton ja OH3AD:n kotisivuilta.

Kesäleirillä laitenäyttely

Liiton kesäleirillä järjestetään lauantaina 16.7. laitenäyttely nimeltä ”Hamilaitteet kautta aikojen”. Näyttely on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyn johtoajatuksena on antaa mielenkiintoinen ja monipuolinen katsaus nykyajan radioamatööreille eri aikakausina käytetyistä radioamatöörilaitteista.

Jokaisella on nyt mahdollisuus tehdä näyttelystä mielenkiintoinen. Mukaan pääsee tuomalla laitteet lauantaiaamuna näyttelypaikalle, monitoimihalliin. Jos haluat tuoda laitteita näyttelyyn, ilmoita siitä Heikki Lempolalle sähköpostiin oh2bgx@nullsral.fi. Laitteita tuoneet saavat muistoksi osallistumisdiplomin.

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen kello 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä Matti Manniselle, OH2MGJ, puhelmitse 050-362 7724 tai sähköpostilla matti.manninen@nullgwlnetworks.com. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Kansainvälinen YL tapahtuma Suomen Turussa

SYLRA eli Skandinavian YL radioamatöörit järjestää YL-tapaamisen Turussa 18.-21.8.2022. Tapahtuma on avoin kaikille YL:ille ja heidän seuralaisilleen. Luvassa on turkulaista turismia ja kulinarismia, nokka-qsoja, workkimista ja muuten vaan mukavaa yhdessäoloa. Varsinaisen tapaamisen jälkeen voi osallistua myös YL peditioon Katanpään linnakesaareen. Toivottavasti moni OH-YL innostuu tulemaan mukaan. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan kesäkuun aikana osoitteessa oh.syrla.is 

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

Lähtevät QSL-kortit voit lähettää itse QSL-toimistoon tai viedä ne omalle kerholle, toimistolle tai Liiton tapahtumiin.

Toimistolle kortteja voi tuoda toimiston aukiolojen puitteissa tai ne voi jättää kirjekuoressa postiluukusta. Toimiston aukioloajat näet Liiton nettisivuilta.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia – kesäleirillä jaetaan palkintoja

Kesäleirillä jaetaan palkintoja viime vuoden radiokilpailuista. Jaossa ovat ainakin HF SM-sarjan palkinnot sekä SAC:n palkinnot. Palkintojen jako on leiriohjelman mukaan lauantaina kello 17 Kino-salissa. Palkintojen saajat voit tarkistaa SRAL:n ja SAC:n nettisivuilta. Hae omasi pois tai sovi leirille tulevan kaverisi kanssa, että ottaa palkintosi mukaan. Samoin kerhoja kehotetaan hakemaan jäsentensä palkinnot, jos saaja ei ole itse paikalla. 

Tämän viikonlopun kilpailuista voidaan mainita  All Asian DX Contest, jossa workitaan CW-osuus sekä IARU region 1 kuuden metrin kilpailu, jossa mukana CW ja SSB modet.

DX-rintamalla koettiin viikko sitten iloinen yllätys, kun ilman erityisempää ennakkomainontaa ääneen tuli Most Wanted -listan numero 12 eli Macquaire Island tunnuksella VK0MQ. Saarelta workkii SSB- ja FT8-modeilla australialainen Matt VK5HZ, joka työskentelee saarella viestiliikenneteknikkona muutaman kuukauden ajan.

Viikonlopun aikana ääneen odotetaan Alia Somaliasta tunnuksella 6O1OO, joka on aktiivinen noin kuukauden ajan. Ogasawaran saari (JD1) pysyy aktiivisena kesäkuun loppuun asti useamman aseman voimin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 2.7.2022 klo 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media