Kevätkokouksessa jaettiin tunnustuspalkintoja

Liiton halllitus on myöntänyt tunnustuspalkinnot seuraaville menestyksekkäille ja ansioituneille radioamatööreille. Palkinnot jaettiin Liiton kevätkokouksessa 11.6.2022.

Liiton hopeinen kunniamerkki

Kai Piho, OH3GLY

Kai on hoitanut pitkäaikaisesti Suomen Radioamatööriliiton QSL-toimistoa. QSL-postin määrä on huomattava, vaikka se korona-aikaan on ollut hiukan normaalia vähäisempää. Postipaketit eivät ole liikkuneet ilman jatkuvaa lajittelua ja omalla autolla tapahtunutta kuljetusta kerhotalon ja postin välillä. Työ on vaatinut lähes päivittäistä työskentelyä SRAL:n jäsenistön hyväksi. QSL-palvelu on yksi tärkeimmistä liiton tarjoamista palveluista jäsenilleen. Heidän toiminnastaan saama hyöty on kohdistunut suoraan Riihimäen Kolmosille ja auttanut huomattavasti mm. kerhotalon ylläpidossa, josta kerho on heille erittäin kiitollinen.

Taisto Saxlin, OH3SX

Taisto on hoitanut Kain kanssa pitkäaikaisesti Suomen Radioamatööriliiton QSL-toimistoa. QSL-postin määrä on huomattava, vaikka se korona-aikaan on ollut hiukan normaalia vähäisempää. Postipaketit eivät ole liikkuneet ilman jatkuvaa lajittelua ja omalla autolla tapahtunutta kuljetusta kerhotalon ja postin välillä. Työ on vaatinut lähes päivittäistä työskentelyä SRAL:n jäsenistön hyväksi. QSL-palvelu on yksi tärkeimmistä liiton tarjoamista palveluista jäsenilleen. Heidän toiminnastaan saama hyöty on kohdistunut suoraan Riihimäen Kolmosille ja auttanut huomattavasti mm. kerhotalon ylläpidossa, josta kerho on heille erittäin kiitollinen.

Arvo Laron palkinto

Kati Peippo, OH2FKX

Kati on antanut merkittävän panoksensa liiton toiminnan ja erityisesti nuorisotoiminnan eteen toimiessaan liiton nuorisotiimissä 7 vuoden ajan, osan ajasta myös tiiminvetäjänä. Nuorisotiimivuosinaan hän oli mm. järjestämässä kansainvälistä YOTA-leiriä Suomessa vuonna 2014. Lisäksi hän on ollut aktiivinen järjestäjä VUSHF-leirin suhteen, ja toimii OH2-piirin QSL managerina.

Kilpailutoiminnan erityispalkinto

Anne Lähdes, OH2YL

Anne on vuosia ollut aktiivinen pääosin CW:llä niin kotimaisissa, kuin ulkomaisissa kilpailuissa. Kotimaan SM-sarjassa tunnus OH2YL on nähty useampana vuonna kärkipäässä CW Yleisluokka 100W – sarjassa. Mitalisijoja on kertynyt 3 kpl hopeasijoja sekä 1 kpl pronssia. Se SM-sarjan kirkkain sijoitus vielä puuttuu, joten tavoitetta riittää vielä tuleville vuosille.

2015 Annen yksi monista yhden naisen peditioista ajoittui CQWW CW:n aikaan, jolloin hän oli kisassa äänessä Reunionilta tunnuksella FR/OH2YL. Nämä peditiot on osoitus, ettei kisapeditiolle tarvitse välttämättä merikontillista tavaraa ja kymmeniä avustajia. Tärkeintä on into ja uskallus lähteä workkimaan ulkomaille.

Anne OH2YL on suomalaisen YL-kilpailutoiminnan kasvot ja puolestapuhuja, joka pyrkii aktivoimaan myös muita operaattoreita omalla esimerkillisellä workkimisellaan.

Pertti Simovaara, OH2PM

Nyt 81 vuotta täyttänyt Pertti on Suomen eturivin kansainvälisiä kilpailijoita, jonka kilpailutoimintaan liittyvät ansiot ulottuvat usealle vuosikymmenelle. Hän oli tärkeä lenkki Salon Radiokerhon OH1AD:n toiminnassa jo 1960-luvulla, kun siellä sovellettiin teknisiä innovaatioita sekä kerhoasemaan että yksityisten radioamatöörien kilpailuasemiin. 

Erityisesti Salossa Pertti antoi panoksensa myös seuraavan kilpailijasukupolven kasvattamiseen 1980-luvulla. Bandien kuunteleminen, vahva kelituntemus ja vankka kertoimien workinta olivat keskeisiä oppeja kontestituloksen teossa. Osin tämän työn ansiosta OH1AD:n nuoret amatöörit saavuttivat myöhemmin kansainvälisen tason kilpailumenestystä.

Työura vei Pertin ulkomaille, Nokian palveluksessa erityisesti Kiinaan, eivätkä kontestioperaatiot jääneet väliin sielläkään. Jäätyään eläkkeelle 2000-luvun taitteessa Pertti liittyi Brändön (OH0X) kilpailutiimiin ja on ollut sen kantavia voimia siitä lähtien. Lisäksi hän antoi panoksensa ”radio-olympialaisten” eli WRTC 2002
-kilpailun järjestelyihin Suomessa.

Kilpailijana Pertti on saavuttanut menestystä sekä single että multi operator -luokissa niin kotimaasta kuin EA8-, CU2- ja TA-maistakin. Mainittakoon lähimenneisyydestä esimerkiksi Euroopan ennätykset CQWW WPX CW -kilpailun Single Operator All Band -luokassa (2011) sekä ARRL International DX Contestin CW-osassa Single Band -luokissa 15m (2012), 40m (2014) ja 20m (2015).

Vuoden titari

Mika Liimatainen, OH6NVC

Mika on 1980-luvulta lähtien pitänyt yllä suomalaista sähkötyskulttuuria ja -perinnettä. Radioamatööriuransa  alkuvuosina Mika harjoitteli määrätietoisesti sähkötystä ja hänet hyväksyttiin jo koulupoikana kuuluisaan  kansainväliseen sähkötyskerhoon High Speed Clubiin.  Viime vuosina Mika on tullut tunnetuksi erityisesti Pohjois-Amerikassa lähes päivittäisestä CW-aktiviteetista  hänen omilla ”tolppataajuuksillaan” 14.033 ja 21.033 kHz. Mika on kutsuttu myös arvostettuun  kansainväliseen CW Ops -yhteisöön tunnustuksena taidokkaasta ja herrasmiesmäisestä CW työskentelystään. Kotimaassa Mika on ahkera CW-kilpailija ja hän on ollut lukuisia kertoja mukana esimerkiksi SRALin IARU HF  -joukkueessa. Lisäksi Mikasta on tullut tuttu hahmo kotimaisten radiokerhojen vierailevana CW operaattorina ja antennitalkoiden työmiehenä. Mika on rohkaissut monia kotimaisia radioamatöörejä harjoittelemaan sähkötystä ja omalla esimerkillään  hän pitää yllä sähkötyksen asemaa tärkeänä radioamatöörien työskentelymodena.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media