Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 23/2022 11.6.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 11.6.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaiasista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirillä laitenäyttely

Partiolaisia äänessä Ärjänsaarelta tänä viikonloppuna

Kansainvälinen YL tapahtuma Suomen Turussa

OI-webinaarin tallenne katsottavissa

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Ilmoittautumiset kesäleirin tapahtumiin – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta kaksi siellä järjestettävää tapahtumaa edellyttävät etukäteen ilmoittautumista – OT-tapaaminen ja Hami-illallinen.

OT-tapaaminen järjestetään torstaina 14.7. kello 14. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta. OT-tapaamiseen voi ilmoittautua 17.6. mennessä liiton nettisivuilla tai soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973.

Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Sen järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Linkit löytyvät liiton ja OH3AD:n kotisivuilta.

Kesäleirillä laitenäyttely

Liiton kesäleirillä järjestetään lauantaina 16.7. laitenäyttely nimeltä ”Hamilaitteet kautta aikojen”. Näyttely on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyn johtoajatuksena on antaa mielenkiintoinen ja monipuolinen katsaus nykyajan radioamatööreille eri aikakausina käytetyistä radioamatöörilaitteista.

Jokaisella on nyt mahdollisuus tehdä näyttelystä mielenkiintoinen. Mukaan pääsee tuomalla laitteet lauantaiaamuna näyttelypaikalle, monitoimihalliin. Jos haluat tuoda laitteita näyttelyyn, ilmoita siitä Heikki Lempolalle sähköpostiin oh2bgx@nullsral.fi. Laitteita tuoneet saavat muistoksi osallistumisdiplomin.

Partiolaisia äänessä Ärjänsaarelta tänä viikonloppuna

Partiolaisia äänessä Kajaanin korvenpojat ry:n lippukunnan leiriltä ”Ärjä 2022 -leiri 11.-12.6.2022”. Leiri pidetään Oulujärven
Ärjänsaaressa. Leirillä käytetään lippukunnan oman radiokerhon kutsua OH8AK. Yhteyksiä pidetään lauantaista noin klo 12 – sunnuntaihin noin klo 12. Erityisesti kaivataan vasta-asemia sunnuntaina klo 9-12, jolloin partiolaiset tutustuvat radioamatööritoimintaan tehtävärastien muodossa. Kotimaan taajuuksina käytämme 80 ja 40 metrin alueita.

Kansainvälinen YL tapahtuma Suomen Turussa

SYLRA eli Skandinavian YL radioamatöörit järjestää YL-tapaamisen Turussa 18.-21.8.2022. Tapahtuma on avoin kaikille YL:ille ja heidän seuralaisilleen. Luvassa on turkulaista turismia ja kulinarismia, nokka-qsoja, workkimista ja muuten vaan mukavaa yhdessäoloa. Varsinaisen tapaamisen jälkeen voi osallistua myös YL peditioon Katanpään linnakesaareen. Toivottavasti moni OH-YL innostuu tulemaan mukaan. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan kesäkuun aikana osoitteessa oh.syrla.is 

OI-webinaarin tallenne katsottavissa

Tiistaina 31.5. järjestetyn OI-toiminta webinaarit tallenne on nyt katsottavissa Liiton Youtube-kavalla. Sieltä löydät myös aikaisemmat webinaari-tallenteet.

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

Lähtevät QSL-kortit voit lähettää itse QSL-toimistoon tai viedä ne omalle kerholle, toimistolle tai Liiton tapahtumiin.

Toimistolle kortteja voi tuoda toimiston aukiolojen puitteissa tai ne voi jättää kirjekuoressa postiluukusta. Toimiston aukioloajat näät Liiton nettisivuilta.

Nouda tilaamasi jäsentuotteet kevätkokouksesta tai kesäleiriltä

Postimaksut ovat nousseet nopeasti tämän kevään aikana. Nyt on mahdollista säästää postituskuluissa ja pyytää toimitettavaksi tuotteet kesäleirille heinäkuun puolessa välissä. Mainitse tilauksen yhteydessä jos haluat käyttää tätä toimitusvaihtoehtoa.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime viikonloppuna kisattiin ensimmäistä kertaa ARRL Digital Contest. Kyseessä on kilpailu, jossa voi pitää yhteyksiä muilla digitaalimodeilla paitsi RTTYllä. Käytännössä suurin osa kusoista pidettiin FT8 tai FT4 -modeilla. Noin 1.300 asemaa lähetti järjestäjälle lokin, joista OH-asemia oli kymmenkunta. Kilpailu sai heti innostuneen vastaanoton ja sillä on hyvät mahdollisuudet lunastaa vuoden ykköskisan asema kansainvälisten FT-kisojen joukossa.

IARU HF World Championship -kilpailu käydään kuukauden kuluttua. Kim OH6KZP on jälleen kerännyt kasaan edustavan joukon OH-asemia workkimaan liiton kutsuilla OH2HQ ja OH0HQ. Kaikkia OH-asemia kehotetaan pitämään QSO liiton asemien kanssa kilpailun aikana. Tänä vuonna OH-asemia aktivoidaan kusojen pitoon erityisellä Jahtimestari-kampanjalla, jonka voittaa eniten liiton asemien kanssa kusoja pitänyt OH-asema. OH2HQ-kokoonpano sekä Jahtimestari-kampanjan säännöt voit lukea kohta ilmestyvästä RA-lehdestä.

Tämän viikonlopun kansainvälistä HF-kilpailutarjontaa edustaa muutama vuorokauden mittainen kontesti. Australialaiset järjestämä VK Shires ja portugalilaisten Portugal Day workitaan SSB:llä ja CW:llä. Argentiinalaisten järjestämä WWSA on CW kontesti ja ranskalainen REF DDFM on kuuden metrin kontesti, jossa workitaan CW:llä, SSB:llä ja FM-modella. 

Viikon DX-rintamaa hallitsevat 9X2AW Ruandasta, C5C Gambiasta sekä JD1BLY ja JD1BOW Ogawasaran saarelta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 18.6.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Vilma OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media