Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 25/2022 2.7.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Kesäleiri lähestyy 

Kesäleirin Hami-illallinen ja nuorisotapaaminen

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

Card Checker -palvelu käytettävissä kesäleirillä

Silent key 

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Kansainvälinen YL tapahtuma Suomen Turussa

IARU:n tilannekatsaus 23cm taajuusalueen tilanteesta

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Kilpailu- ja DX-uutisia 

Kesäleiri lähestyy 

Liiton kesäleiri Eerikkilän Sport&Resortissa lähestyy. Se järjestetään 14.-17.7. Riihimäen Kolmosten OH3AD toimesta. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hami-toimintaa ystävien parissa.  Liiton nettisivuille on lisätty ohjelmistoa ja tapahtuma-alueen kartta.

Kesäleirin Hami-illallinen ja nuorisotapaaminen

Kesäleirille voi osallistua ilman ilmoittautumistakin, mutta Hami-illallinen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Hami-illallinen järjestetään lauantaina 16.7. Järjestelyt edellyttävät, että osallistujien lukumäärä on tiedossa hyvissä ajoin etukäteen. Hami-illalliselle voi ilmoittautua normaalin leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Linkit löytyvät liiton ja OH3AD:n kotisivuilta.

Liiton kesäleirillä järjestetään myös nuorisotapaaminen leirilauantaina kello 16.00-18.00 grillikatoksella. Tarjolla on limpparia ja muita herkkuja. Tule siis mukaan nauttimaan kesästä ja tapaamaan muita nuoria!

Leirillä liikkuvan Nuorisotiimiläisen tunnistat laivastonsinisestä hupparista, jonka selässä on valkoinen Nuorisotiimi -teksti. Hihasta saa rohkeasti nykäistä, ja tulla juttelemaan!

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomen Radioamatööriliitto ry:n kesäleirin yhteydessä lauantaina 16.7.2022 kello 09:00

Vuosikokouksen pitopaikkana toimii elokuvateatteri Kino, Eerikkilä Sport & Outdoor Resort, Urheiluopistontie 138, 31370 Eerikkilä.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Yhdistyksen säännöt löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Card Checker -palvelu käytettävissä kesäleirillä

Yhdysvaltojen radioamatööriliiton ARRL:n valtuuttama QSL-korttien tarkastaja eli niin sanottu ”card checker” on Suomessa Pertti, OG2M. Hänellä on valtuudet tarkistaa QSL-korttien aitous ja oikeellisuus siten, että ne kelpaavat ARRL-työskentelytodistuksiin eli niin sanottuihin DXCC- ja muihin awardeihin. Yleensä Pertti ottaa kortit vastaan postilähetyksinä, mutta kesäleirillä on järjestetty mahdollisuus korttien tarkastukseen paikan päällä.

Voit tuoda korttisi tarkastettavaksi kesäleirille lauantaina 16.7. klo 15.00 – 18.00 heti Pertin LotW-esitelmän jälkeen. Pertti tarkistaa kortit vastaanottopisteen läheisyydessä, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Card Checker -palvelua kokeillaan ensimmäistä kertaa kesäleirin yhteydessä, eikä sen mahdollisesta suosiosta ole ennakkotietoa. Sen vuoksi kehotetaan noudattamaan seuraavia periaatteita:

– Tuo tarkistettavaksi vain sellaisia kortteja, joiden yhteyksiä ei ole kuitattu LotW-järjestelmässä

– Tuo tarkistettavaksi enintään 30 korttia per hakija. Jos joku haluaa tuoda enemmän kuin 30 korttia tarkistettavaksi kesäleirillä, ilmoita siitä Pertille  sähköpostilla osoitteeseen og2m@nullkolumbus.fi.

– Perehdy hyvin ARRL Card Checker sääntöihin ja valmistele tarvittavat lomakkeet sekä järjestä korttisi ohjeiden mukaan.

Tervetuloa leirille varmistamaan, että QSL-korttisi ovat aitoja ja kelpaavat työskentelytodisteisiin!

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Reijo Heimanin OH2BCB poismeno. Kunnioitamme Reijon muistoa hetken hiljaisuudella.

HamiGolf Ypäjällä heinäkuussa

Hami Golf 2022 pelataan Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä perjantaina 15.7. Lähdöt alkaen klo 13. Pelimuodot ja palkinnot: kolme parasta pistebogey-tulosta palkitaan ja kiertopalkinto parhaalle tasoitukselliselle lyöntipelitulokselle.

Ilmoittautumiset 6.7. mennessä Matti Manniselle, OH2MGJ, puhelmitse 050-362 7724 tai sähköpostilla matti.manninen@nullgwlnetworks.com.. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Kansainvälinen YL-tapahtuma Suomen Turussa

SYLRA eli Skandinavian YL radioamatöörit järjestää YL-tapaamisen Turussa 18.-21.8.2022. Tapahtuma on avoin kaikille YL:ille ja heidän seuralaisilleen. Luvassa on turkulaista turismia ja kulinarismia, nokka-qsoja, workkimista ja muuten vaan mukavaa yhdessäoloa. Varsinaisen tapaamisen jälkeen voi osallistua myös YL -peditioon Katanpään linnakesaareen. Toivottavasti moni OH-YL innostuu tulemaan mukaan. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan kuluvan viikon loppuun mennessä SYRLAn nettisivuilla 

IARU:n tilannekatsaus 23cm taajuusalueen tilanteesta

IARU on julkaissut sivustollaan tuoreet tilannekatsaukset 23cm amatööritaajuusalueen ja satelliittinavigoinnin yhteensopivuudesta:

Barry Lewisin G4SJH:n Friedrichshafenissa IARU:n välikokouksessa 23.6.2022 pitämä erittäin mielenkiintoinen ajankohtaisesitelmä on luettavissa IARUn nettisivuilla 

Lisäksi sivustolla on raportti ITU-R WP5A työryhmän aihetta käsitelleestä kokouksesta.

Lähtevien QSL-korttien toimittaminen

Lähtevät QSL-kortit voit lähettää itse QSL-toimistoon tai viedä ne omalle kerholle, toimistolle tai Liiton tapahtumiin.

Toimistolle kortteja voi tuoda toimiston aukiolojen puitteissa tai ne voi jättää kirjekuoressa postiluukusta. Toimiston aukioloajat näet Liiton nettisivuilta.

OH1NOA WWFF-puskakiertueella

Timo OH1NOA kiertää 3.-17.7.2022 välisenä aikana Itämeren ympäristön WWFF-kohteita. Ensimmäinen puska aktivoidaan sunnuntaina 3.7. erikoiskutsulla ES9EFF ja tällöin ääneen tulee ensimmäistä kertaa Karulan kansallispuisto ESFF-0001. Muita kiertueen kutsuja ovat YL/OH1NOA, LY/OH1NOA, SP/OH1NOA/P, DL/OH1NOA/P, OZ/OH1NOA/P ja SM/OH1NOA/P. Päivässä äänessä on yksi joskus kaksi puskaa. Seuraa tarkempia tietoja WWFF Agendalta ja Facebookin WWFF-ryhmästä.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kevään Kalakukkokilpailun tulokset ovat valmistuneet ja luettavissa OH7AB:n kotisivuilla. Eri luokissa ykkössijoituksia ottivat OH2PM, OH7JR, OH2BVT, OH8UV, OH8UL, OH9CGD, OH6RE, OH8KXK, OH7TO, OH6HLH, OH4KA, OH5R, OH8DJ, OH5XO ja OH5UQ. Onnea voittajille!

Liiton kilpailutoimikunta on laatinut kyselytutkimuksen, jonka tarkoituksena on selvittää jäsenistön toiveita kilpailutoiminnan kehittämiseksi. Kysely jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäiseksi kysytään jäsenistön mielipiteitä ja ehdotuksia kotimaan HF-kilpailujen kehittämiseksi. Toinen osa keskittyy kansainväliseen kilpailutoimintaan sekä jäsenistön toiveisiin liitolle ja kilpailutoimikunnalle toiminnan kehittämiseksi. Kysely löytyy Liiton nettisivuilta ja se on avoinna 14.8. asti. Vastanneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

DX-peditioista aktiivisina tällä hetkellä ovat ainakin FP/KV1J (St Pierre & Miquelon), ZY0FUN (Fernando de Noronha), 6O1OO (Somalia) sekä kotimaiset Märketin peditiot OJ0JR ja OJ0MR.VK5HZ, joka työskentelee saarella viestiliikenneteknikkona muutaman kuukauden ajan.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 9.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media