Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2022 30.7.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.7.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Radioamatööri 5/2022 ilmestynyt

Toimisto palaa kesälomalta 1.8.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä elokuussa

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Suomalaismenestystä radiosuunnistuksen PM-kilpailuissa

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Radioaamatööri 5/2022 ilmestynyt

Radioamatöörilehti 5/2022 on ilmestynyt tällä viikolla ja se on ladattavissa digiversiona liiton jäsensivuilta. Lehti on postitetty jäsenille ja tulee postiluukkuihin ensi viikon aikana.

Toimisto palaa kesälomalta 1.8.

Liiton toimisto palaa kesälomalta maanantaina 1.8. Toimiston aukioloajat ja puhelinpalveluajat löydät liiton sivuilta. Samalla toimistossa tapahtuu henkilömuutoksia. Vilma OH2VT on toimistolla vielä ensi viikolla, jonka jälkeen siirtyy muiden haasteiden pariin. Opintovapaalla viime vuoden ollut Ronja Iso-Heiko palaa toimistolle heti maanantaina. Toivotetaan Ronja tervetulleeksi ja samalla esitämme suuret kiitokset Vilmalle jäsenistön hyväksi tehdystä työstä!

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä elokuussa

Kuopion Seitoset OH7AA järjestää kesäpäivän lauantaina 20.8 klo 12-20 Kuopion Retkeilijöiden Koivula-majalla. Maja sijaitsee osoitteessa Savisaari 61, Kuopio, lokaattoriruudussa KP32TV36WI.

Alustava ohjelma on seuraava:

  • klo 12 Winlink-ohjelmisto amatööri-, pelastuspalvelu- ja varaverkkokäytössä
  • klo 13.30 OH7AA:n uudistettujen toistimien esittely
  • klo 14 esitys FT8-operoinnin erityispiirteistä

Kesäpäivän ajan vapaata nokkakusoilua ja makkaran paistoa, ota mukaan omat makkarat ja muut eväät. Peräkonttikirppis on järjestetty alueelle. Lisätietoja Penalta OH7RJ @omakutsu. Tervetuloa!

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa 2.-4.9. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 040-7710420.

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Suosittu QSO Today Virtual Ham Expo järjestetään jälleen 17.-18. syyskuuta. QSO Today on puolivuosittain järjestettävä virtuaalitapahtuma, joka sisältää lähes sata esitystä ajankohtaisista ja mielenkiintoisista radioamatööriaiheista. Viimeksi tapahtuma järjestettiin maaliskuussa ja Suomesta oli mukana Julian OH8STN, joka esitteli yleisölle QRP/portable-kokemuksiaan.

Syyskuun ohjelma on valmistelussa ja siihen haetaan lisää esittäjiä. Voit ehdottaa omaa esitystäsi tapahtuman Call for Speakers -nettisivuilla.

Suomalaismenestystä radiosuunnistuksen PM-kilpailuissa

Suomen 8-henkinen joukkue osallistui radiosuunnistuksen PM-kilpailuihin Ruotsin Åkullassa viime viikonloppuna. Matkoina olivat 3,5 MHz sprinttikilpailu sekä 3,5 MHz ja 144 MHz normaalimatkat. Sprintillä suomalaisista parhaiten pärjäsivät Janne OH2GXN ollen neljäs sekä Eero OH2BTG seitsemännellä sijallaan.

Pronssimitalit ottivat 3,5 MHz normaalimatkalla Kimmo OH2JKU sekä 144 MHz normaalimatkalla Keijo OH2ETM. Lisäksi voidaan mainita 144 MHz normaalimatkalla kymmenen joukkoon sijoittuneet Mirva Paavola sekä Janne OH2GXN. Täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta ardf.fi. Onnea menestyneille OH-kilpailijoille!

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Syksyllä järjestetään koeluonteisesti kaksi kotimaista FT8-kilpailua. Kilpailut kestävät tunnin ja ne järjestetään keskiviikkoisin 7.9. ja 5.10. klo 18–19 SA. Löydät kilpailun säännöt liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Osallistu FT8-kilpailuihin ja ole mukana käynnistämässä uutta kontestiperinnettä Suomessa!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kotimaan HF-mestaruussarjan seuraava osakilpailu eli Kesäkisa järjestetään viikon päästä sunnuntaina 7. elokuuta. Kilpailukutsu ja säännöt ovat nähtävissä uudessa RA-lehdessä sekä liiton sivuilla.

Viikonlopun kansainvälistä HF-kilpailutarjontaa hallitsee Iso-Britannian radioamatööriliiton RSGB:n järjestämä Islands On The Air eli IOTA-kilpailu. Kilpailun tarkoituksena on aktivoida IOTA-saarilla olevia asemia ja rohkaista radioamatöörejä matkustamaan saarille kilpailua varten. Kilpailussa onkin mukana lukuisia DX-peditioita kuten esimerkiksi H44MS (Solomon Island), K7K (Kiska Island), VK6KI (Kangaroo Island) ja OJ0DX (Market Reef). Nyt on hyvä tilaisuus kilpailun ohessa kartuttaa workittujen IOTA-saarten ja DXCC-maiden kokoelmaa.

Heinäkuun alussa julkaistu kontestitutkimus on avoinna liiton sivuilla 14. elokuuta asti. Kyselytutkimuksen tarkoitus on kerätä jäsenistön mielipiteitä ja ehdotuksia kotimaan kilpailujen ja yleisemmin kilpailutoiminnan kehittämiseen. Jos et ole vielä vastannut kyselyyn, käy kertomassa mielipiteesi. Tutkimus on suunnattu kaikille radioamatööreille, joita kilpailutoiminta kiinnostaa jollain tavalla. Sinun ei tarvitse olla konkari, vaan kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä. Vastanneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 6.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media